A Bokszvilágszervezetnél (WBO) Erdei Zsolt lett június legjobbja

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2007.07.17. 09:37
Erdei Zsolt lett a Bokszvilágszervezetnél (WBO) a hónap bokszolója. A Budapesten a nyolcadik címvédésével jeleskedő félnehézsúlyú öklözőt a kihívók listájáról pécézheti ki valaki. A megérdemelt pihenőjét töltő Madár azzal lett június hónap bokszolója a WBO-nál, hogy a SYMA-csarnokban technikai K. O.-val legyőzte George Bladest.
Erdei Zsolt június 16-án győzte le George Bladest Budapesten
Czagány Balázs
Erdei Zsolt június 16-án győzte le George Bladest Budapesten
Erdei Zsolt június 16-án győzte le George Bladest Budapesten
Czagány Balázs
Erdei Zsolt június 16-án győzte le George Bladest Budapesten

A magyar klasszis már a nyolcadik alkalommal védte meg világbajnoki övét. A kilencedik címvédés csak hónapok múlva lehet esedékes, akkor az Universum magyarjának kötelező kihívó ellen kell kiállnia.

A lehetséges riválisok mozgolódnak. A második számú kihívó, a 38 éves amerikai Roy Jones Junior a hét végén fölényes pontozással, de nem túl meggyőző teljesítménnyel győzött honfitársa, Anthony Hanshaw ellen.

A WBO kihívói tabellájának éllovasa egy másik veterán, a 42 éves amerikai Bernard Hopkins, aki szombaton Las Vegasban a nyár szupermeccsét vívja Winky Wrighttal. Persze nincs rá garancia, hogy valamelyik „öregfiú” megkockáztat egy összecsapást Madárral.

A magyar mögött sorjázó félnehézsúlyúak névsorának ötödik helyén egy nagyágyú található, az IBO övét június elején a koszovói Elvir Muriqi ellen meglepően nehezen megszerző, szintén amerikai Antonio Tarver.

Ők hárman a nagy nevek, a többiek közül néhányan (Thomas Ulrich, Hugo Hernán Garay, Julio González) már megismerkedtek Madár kesztyűivel – vesztükre.

A júniusi budapesti gála, de talán az egész nyár legnagyobb kiütését bemutató Balzsay Károlyt nem véletlenül dicsérgették a WBO főnökei.

Az újdonsült apuka a 11. helyen mutatkozott be a szervezet nagyközépsúlyú ranglistáján – azaz most már hivatalosan is beállt azon kihívók sorába, akik a 43 meccse veretlen walesi övtulajdonos, Joe Calzaghe trónjára pályáznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik