FFT: a kissrác, akiből hirtelen Marco Rossi alapembere lett

Schäfer András a világ egyik legboldogabb embere volt az Európa-bajnokság alatt, úgy érezte magát, mint tízévesen, amikor külföldi tornára utazott csapatával. Alig várta, hogy odaérjenek, hogy magukra öltsék a meccsszerelést, hogy kiszaladjanak a pályára, és végre focizzanak...

FFT: a Premier League legnagyobb és leggyorsabb üzleti bukásai

Néha jobb elismerni a tévedést és továbblépni. A FourFourTwo összegyűjtött tíz olyan kirívó esetet, mikor egy klub drágán megvásárolt egy játékost, aki azonban nem illeszkedett be, ezért milliós veszteséggel kénytelen volt rövid időn belül továbbadni.

FFT: A PL történetének legjobb utolsó pillanatos igazolásai

A legizgalmasabb nap a Premier League átigazolási időszaka alatt az utolsó nap szokott lenni, amikor váratlan üzletek jönnek létre, a kapkodva igazolt játékosok azonban nem mindig válnak be. Időnként viszont nagyon is, a FourFourTwo összeszedte a tíz legismertebb esetet.

FFT: a futballvilág leghíresebb bojkottjai

Néhány éve félbeszakadt egy görög másodosztályú meccs, mert a játékosok ülve tiltakoztak a migránsválsággal kapcsolatban, de a FourFourTwo talált ennél is ütősebb 10 esetet.

FFT: a leghíresebb futballöltözői svindlik

A Wolfsburg feltekerte a termosztátot a Man. United öltözőjében, nem ez az első eset, hogy egy csapat piszkos eszközökhöz nyúlt… A FourFourTwo magazin összegyűjtötte a 10 legdurvább esetet.

FFT: Jimmy Hogan, a „foot-ball” evangélistája

Ami összeköti a két nemzetet az esti magyar–angol előtt: történet „Jimmy bácsiról”, aki megérkezett a ködös Albionból, és tisztává varázsolta a magyar futball egét, hogy aztán az ő nyomdokain elindulhassunk a futballnagyhatalommá válás útján.

FFT: nagy magyar–angol futballmúlt

A történelem huszonkét magyar–angol válogatott meccséből mindössze öt volt tétmérkőzés, ezek közül egy híján mindegyiket elveszítettük. Viszont a 6:3, a 7:1 és az 1962-­es chilei vb-­n aratott diadal közös futballemlékezetünkben alighanem mindegyik bukásunkat felülírja. A szeptember 2-­i budapesti világbajnoki selejtezőn immár 23-­adszor feszül egymásnak Magyarország és Anglia nemzeti tizenegye.

FFT: top 10 futballpályára bedobott tárgy

„Repül a nehéz kő...” – mivel Toldi Miklós sohasem járt futballmeccsen, így szerencsére malomkövet még nem dobtak be a pályára, szinte minden mást azonban már igen. A FourFourTwo magazin top10-gyűjteményében olyan tárgyakról ír, amelyeket futballpályára dobtak be, és ott nem kis feltűnést keltett...

FFT: Matthäus ki nem állhatta a hülyéket – Mark Hughes

A Manchester United walesi harcosa a sörről, arról, miért nem ment a Barcába, illetve hogy miként ejtették Beckham miatt.

FFT: Ferenczi István és a százmilliós lufi

A FourFourTwo magazin Döglött akták sorozatában hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézi, hogyan kapott hajba az ETO, a ZTE és az FTC Ferenczi Istvánért.

FFT: túrák az állambiztonság célkeresztjében

A múlt század hatvanas esztendeiben rengeteget utaztak külföldre a futballisták. Az egyetlen magyar aranylabdás Albert Flórián szerint túl sokat is. Egyesek örültek a lehetőségnek, mások viszont inkább sérülést színleltek, mert nem látták értelmét, hogy néhány meccsért átrepüljék a Földet.

FFT: Kicsi Jorge, a nagy visszatérő – Jorginho útja Brazíliától Európa csúcsára

Az UEFA által az idény legjobb játékosának választott Jorginho teljesítménye gyakran visszaesett, lemondtak róla, nem is egyszer, de mindig talpra állt.

FFT: az Arsenal történetének legrosszabb idénykezdetei

Nem először rajtolnak pocsékul a bajnokságban az „ágyúsok” – és nem mindig lett jó vége a történetnek...

FFT: Nem ez a liga illik hozzám a legjobban – Nagy Ádám

A Bristol City 26 éves válogatott középpályása a harmadik idényét kezdhette meg Angliában, ám ezekben a napokban arról szólnak a hírek, hogy hamarosan Olaszországban folytatja. A FourFourTwo-nak adott interjúja nem erről, hanem inkább a közelmúltról szól – például arról, hogy az Eb kapcsán a szép eredmények dacára némi hiányérzete van, és hogy még nem mondott le a huszáros bajuszról.

FFT: 5 dolog, amit a hétvégi PL-fordulóban tanultunk

A Chelsea, a Liverpool, a Brighton és a Tottenham százszázalékos maradt az új Premier League-idényben, miközben a bajnok Manchester City először győzött, az újonc Norwichnak pedig baljósak az előjelek.

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin szeptemberi száma!

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 138., avagy 2021. szeptemberi száma! A címlapon az Eb magyar hőseinek egyike, Schäfer András, aki napokkal az Európa-bajnokság előtt lett alapember, ma pedig már kirobbanthatatlan a Rossi-csapatból.

FFT: gólok, amelyekre senki sem emlékszik, pedig kellene

Mindenki ismeri Bergkamp gólját a Newcastle ellen, vagy Di Canio kapáslövését a Wimbledon ellen. De mi van azokkal a gólokkal, amelyek ugyanilyen szépek voltak a Premier League történetében, de mégsem emlékszik rájuk senki? A FourFourTwo összegyűjtött közülük tíz jobb sorsa érdemes találatot.

FFT: futball Afganisztánban, a felkelők, bombák és merénylők földjén

A FourFourTwo a 2013-as év elején Afganisztánból tudósított, ahol a játékosok és a szurkolók az ország történetének első bajnokságát igyekeztek sikerre vinni.

FFT: Oszama, az Ágyús

Most, hogy újra a táliboké Afganisztán, felelevenítjük az afgánok által bújtatott volt terroristafőnök és a futball kapcsolatát bemutató, tíz évvel ezelőtti FourFourTwo-cikket. Az al-Kaida 2011-ben kivégzett vezére sem tudta elképzelni futball nélkül az életét: Oszama bin Laden az Arsenalnak szurkolt, megszállott labdagyűjtő volt, és FourFourTwo-t olvasott.

FFT: Ausztrália, 1999 – az MU legőrültebb kirándulása

Reggelig a kaszinóban, szállodába lopódzó lányok, szunyókálás edzés közben. A körülmények: a csapat a történelmi triplázás után van, tízezer mérföldre otthonról, Steve McClaren gondjaira bízva. Az akkori főszereplők elevenítik fel a felkészülés eseményeit a FourFourTwo-nak...