FFT: amikor felcsillant a remény – ifi Eb-arany Bicskeivel

A nyolcvanas évek közepén felcsillant valami abból, hogy ismét közelebb kerülhet az elithez a magyar futball. Az Újpest a KEK-ben negyeddöntőzött, a Vidi UEFA-kupa-döntőbe jutott, a válogatott Mezeyvel a kontinens elitjébe emelkedett. Bicskei Bertalan ifjúsági válogatottja pedig 1984-ben a Szovjetunióban megnyerte az Európa-bajnokságot.

FFT: A futball legnagyobb kóklere – Carlos Henrique, a Császár

Két évtizeden át élte a profik földrészeket járó álomvilágát, pedig egy labdát is alig képes odébb gurítani. A FourFourTwo bemutatja a brazil szabadúszót, aki minden cselt bevetett, hogy rászedje klubjait, edzőit, csapattársait és szurkolóit.

FFT: Éric Cantona, a forradalmár zseni, aki visszahelyezte az MU-t a futballtérképre – 2. rész

Akkoriban nem úgy intézték a dolgokat, ahogyan Éric Cantona, de ma sem úgy szokták. A francia csatár körül rendszeresek voltak a balhék, mégsem sok mindenkinek volt hozzá hasonló aurája a futballtörténelem során. Éppen harminc éve kezdte meg tündöklését Angliában. 2. rész.

FFT: Éric Cantona, a forradalmár zseni, aki visszahelyezte az MU-t a futballtérképre – 1. rész

Akkoriban nem úgy intézték a dolgokat, ahogyan Éric Cantona, de ma sem úgy szokták. A francia csatár körül rendszeresek voltak a balhék, mégsem sok mindenkinek volt hozzá hasonló aurája a futballtörténelem során. Éppen harminc éve kezdte meg tündöklését Angliában. 1. rész.

FFT: Futballista a szomszédod? Véged van!

Guminők, megszökött tevék és Vinnie Jones esete a baseballütővel... A FourFourTwo összeszedte a 10 legidegesítőbb futballistaszomszédot.

FFT: Nem tudom elmondani, milyen érzés pályára lépni az Anfielden. Ezt át kell élni – Reina

„Kikaptunk a Barcával az Anfielden, de életem egyik legjobb estéje volt. A Kop megtapsolt, és egymásba szerettünk.” Pepe Reina válaszolt az FFT olvasóinak kérdéseire az FC Barcelonáról, a Liverpoolról, a strandlabdáról, a benzinkutakról és arról, milyen, mikor megüt valakit egy szurkoló.

FFT: a 13 légiós, aki útjára indította a Premier League-et

Tizenhárom gyanakodva fogadott légiós indította útjára a Premier League-et. Húsz év múlva ők irányították a játékot. Vajon jót tettek az angol futballal?

FFT: Tino Asprilla, az őrült kolumbiai, aki mellett képtelenség volt unatkozni

Faustino Asprilla azért jött a behavazott newcastle-i vidékre, hogy megtolja Kevin Keeganék szekerét, de a kudarcot követően hamar bűnbak lett belőle. Hogyan maradhatott a mosolygós kolumbiai még így is népszerű a klubnál? Főszerepben a fegyverek, rossz lányok és mesterhármasok... 

Ajánló: megjelent a FourFourTwo magazin áprilisi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 145., avagy 2022. áprilisi száma!

FFT: kámforrá vált futballisták – 10 híres eset

Egyszer az akkor a Monacóban játszó Éric Abidal hazasomfordált, miután egy francia bajnokin nem került be a csapatba, de nem ő az első nagy lelépő. A FourFourTwo összegyűjtött 10 híres esetet.

FFT: A legjobb gólomat sosem szereztem meg – Batistuta

A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! rovatában Gabriel Batistuta válaszolt az olvasók kérdéseire. Lehetett volna világbajnok? Miért hagyta el a Fiorentinát? Honnan származik beceneve, a „Batigol”? A steak vagy a tangó? Ezekre az olvasói kérdésekre is válaszol az argentin legenda.

FFT: pikáns berlini derbi – kelet a nyugat, Union a Hertha ellen

Az Uniont és a Hertha Berlint fal, országhatár és ideológiák választották el egymástól a hidegháború alatt, és az egykor barátságos versengésből az ország egyesítése után véres háború lett. Alámerülünk a csapatok múltjában.

FFT: a futballtörténelem leghíresebb büntetései

Neymarnak 6000 euróba fájt, amiért aláírta egy szurkoló cipőjét. De ez szinte semmi...

FFT: magyar gólvágók Európában, ezüst- és bronzcipők után egy elcsalt arany

Az első 14 kiírásból hatban a magyar gólkirály is ott állt az Aranycipőért vívott verseny képzeletbeli dobogóján, igaz, az első hely még úgy sem jött össze soha, hogy például 1981-ben Nyilasi Tibor már a „lábán érezhette” a díszes díjat. De ettől még az öt Ezüst- és egy Bronzcipő miatt igazán nem kell szégyenkeznünk. Főleg, hogy manapság hasonlóra esélyünk sincs.

FFT: Paolo Di Canio ezúttal sem tesz lakatot a szájára

Kevés olyan játékos akad, aki azt mondta Sir Alex Fergusonnak, hogy „b...a meg”, és meg is úszta. De mégis mit lehet tenni, ha a Manchester United menedzsere karácsony napján hív fel? Paolo Di Canio esetében általában egyszerű a magyarázat.

FFT: tíz nagy futballsztár kis klubnál

 „Úristen, kit szerződtettünk?!” Amikor a leg­nagyobb sztárok is alulértékelik magukat, őrült zűrzavar támad, lőn nagy diadal és komédia. A FourFourTwo összeszedett 10 híres esetet.

FFT: a chilei szenzáció, kitört a Ben Brereton-mánia, és nincs rá orvosság

Ben Brereton Díaz 2020-ban minden erejével a Championshipre összpontosított, mígnem váratlan fordulat következett. A közösségi médiának köszönhetően a Blackburn stoke-i születésű csatárát behívták a chilei válogatottba májusban, de ez még csak a kezdete volt egy őrült évnek, amiről beszélt az FFT-nek.

FFT: „Én kezdtem a balhét az Old Traffordon...”

Anders Limpar, a korábbi svéd válogatott bajnoki címig menetelt az Arsenallal, részt vett egy alapos balhéban a United ellen, és időutazás részese is lehetett.

FFT: A kilencek lázadása – MTK

A FourFourTwo magazin Döglött akták-sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal a kilenc dühös MTK-játékos ijesztő történetét dolgozza fel.

Ajánló: megjelent a FourFourTwo magazin márciusi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 144., avagy 2022. márciusi száma!


Kézilabda Eb: Tudta-e?