Brees már a negyedik, Romo beérte Marinót, Belichick: 200!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.17. 16:56
null
Drew Brees újabb előzése nem ért sikert a Cleveland otthonában (Fotó: Action Images)
2014-ben is hétről hétre jelentkezik a Red Zone! Sorozatunkban a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) fordulóinak legérdekesebb eseményeiből szemezgetünk. Tartsanak velünk, 20 pontból álló összeállításunkból olyan részleteket is megtudhat, amelyeket eddig nem ismert!

20 YARD – EGYENLÍTETT A JETS! JA MÉGSEM...
Geno Smith 4. és 4-re szépen megtalálja Jeremy Kerleyt 31–24-es hátrányban, jöhet a jutalompont és az egyenlítés. De mégsem örülhettek a New York-iak, ugyanis időkérést jelentettek be a játékvezetők. A gond az, hogy a főedző Rex Ryan nem érti, hogy ki kért időt, ő ugyanis nem. Márpedig a partvonalon kívül csak a főedző teheti ezt meg. A Jets támadókoordinátora, Marty Mornhinweg akart időt kérni, de erre neki nem lett volna lehetősége, így az együttes egyenlíthetett volna a Packers ellen. Végül a TD mégsem ért, a Green Bay 31–24-re nyert.

19 YARD – PETERSON JÁTÉKJOGÁT FELFÜGGESZTETTE A VIKINGS, ELTILTÁSOK, SÉRÜLÉSEK
A Minnesota Vikings felmentette a munkavégzés alól legnagyobb sztárját, a gyermekbántalmazással vádolt Adrian Petersont. Wes Welkerék ugyanakkor már a hétvégén játszhatnak, Robert Griffin III nem szenvedett bokatörést. Bővebben itt!

18 YARD – RÁJÁTSZÁS UTÁN A SÜLLYESZTŐBEN, DE VAN VISSZAÚT
Két forduló után a 32 csapatból hét áll két vereséggel, ebből három – Kansas City, Indianapolis, New Orleans – megjárta az előző szezon rájátszását. Halvány reménysugár: 1990 óta három csapat is nyert Super Bowlt 0–2-es rajt ellenére: a Dallas 1993-ban, a New England 2001-ben, míg a New York Giants 2007-ben.

17 YARD – FOLYTATÓDIK A MESÉS TÖRTÉNET CINCINNATIBEN, DE MESSZE A VÉGE
A pályán kívüli erőszak által beárnyékolt elmúlt hetek szép története volt Devon Still és a Cincinnati sztorija. A védő előbb gyenge nyári teljesítménye ellenére gáláns szerződést kapott a klubtól (amely a liga biztosítási rendszere révén állja rákos kislánya gyógyításának költségeit), majd bekerült az Atlanta elleni csapatba (100 dolláros mezéből négy nap alatt 4000 darab kelt el), s ha már ott volt, nem tétlenkedett: 16 játék során volt a pályán, s három szerelést mutatott be.

16 YARD – MICHIGAN STATE-IRÁNYÍTÓK: ELŐRE!
A hétvégén három, korábban a Michigan State egyetemre járó irányító, Drew Stanton (Arizona), Brian Hoyer (Cleveland) és Kirk Cousins (Washington) is pályára lépett (utóbbi RGIII sérülését követően), és mindhárom győzelemre vezette a csapatát!

15 YARD – GOODELLNEK MENNI KELL
Látványos tüntetések voltak országszerte Roger Goodell, az NFL első embere ellen a Ray Rice-ügy miatt. A női jogokért küzdő UltraViolet csoport által finanszírozott, repülőkkel húzott transzparenseken a #GoodellMustGo felirat volt igen jól olvasható a Giants, a Browns, a 49ers és a Colts stadionja felett is.



14 YARD – SUPER CAMET BÁNTJÁK LEGTÖBBSZÖR
A Panthers irányítóját, Cam Newtont ütötték meg a legtöbbször a védők ligába kerülése óta. Super Camet 2011 óta 467 alkalommal ütközték le, több mint kétszer annyi „bántalmazást" elszenvedve, mint a második helyen álló Ryan Fitzpatrick (231).

13 YARD – LEGKÖZELEBB MIVEL RUKKOL ELŐ J. J. WATT?!
Ez az ember hétről hétre meglep minket. J. J. Watt ezúttal nem sackekkel vagy remek védőjátékokkal hívta fel magára a figyelmet. Nem. Ezúttal két play erejéig tight end poszton bizonyított, profi pályafutása első, felé dobott labdáját elkapta, s egyyardos TD-t szerzett defensive end létére. Ezek után már azon sem lepődnénk meg, ha a közeljövőben kezdőirányítóként brillírozna a Texansban. Amúgy J. J. 2007-ben a Central Michigan Chippewasban tight endet játszott, de egy év alatt 8 elkapást, 77 yardot és nulla touchdownt produkált.

12 YARD – JOHNNY FOOTBALL IMMÁR RÉSZE AZ NFL TÖRTÉNELMÉNEK
Pályára lépett Johnny Manziel, a Cleveland Browns által draftolt, nagy ígéretként számon tartott irányító – igaz, mindössze két játék erejéig. Az első playnél Manziel csak átadta a labdát Isaiah Crowellnek, aki két yardot futott vele. Nem sokkal később Manziel a karját is kipróbálhatta az NFL-ben, ám a Ray Agnewnak dobott passzát a fullback elejtette. A felvételek alapján nem a passzal volt gond, talán Josh Gordon elkapta volna...

11 YARD – NAGYSZERŰ A BENGALS – HÁT MÉG HA RÚGÓJA IS LENNE!
A Cincinnati a Baltimore szorosabb és az Atlanta sima legyőzésével indította a szezont, így hibátlan mérleggel vezeti a csoportját, és a legtöbb erősorrendben a top 5-ben foglal helyet. Pedig a kiváló védelemmel rendelkező csapatnál sem működik minden tökéletesen, az első héten öt mezőnygólt értékesítő Mike Nugent ezúttal négy kísérletből csak egyet váltott pontokra, így a szezonban már négy rontásnál jár (6/10).

10 YARD – BRADY ELSŐ KEZDÉSE ÓTA NEM LÁTHATTUNK ILYET!
No, ezúttal nem a Patriots irányítójának hőstettéről emlékezünk meg, hanem Mohamed Sanuról. A Bengals elkapója az Atlanta Falcons ellen szerzett egy 76 yardos elkapott TD-t, de talán még figyelemre méltóbb volt Brandon Tate-nek dobott 50 yardos passza. Erre, mármint hogy egy játékosnak ugyanazon a mérkőzésen egy legalább 50 yardos passza és elkapása is legyen, 2001 óta nem volt példa, Tom Brady első kezdése alkalmával David Pattonnak jött ez össze. Sanu amúgy is erős eddig passzjátékban az NFL-ben, 3/3, 148 yard, 1 TD és tökéletes, 158.3-as irányítómutató.

9 YARD – BALTIMORE-BAN RAY LEWIS UTÁN IS VAN ÉLET
Baltimore-ban az elmúlt évtizedben Ray Lewis hagyományt teremtett mérkőzés előtti bevonulásaival, motivációs táncaival, buzdító beszédeivel. A legenda visszavonultával Terrell Suggs lett a vezér, de ő sem vall szégyent. A Pittsburgh Steelers 26–6-os legyőzése előtt gladiátormaszkban rohant ki a gyepre, ezzel motiválta társait. Suggs elmondta, úgy érezte, kis löketre van szükségük, nem akarta, hogy fásultan kezdjék a meccset.


8 YARD TARTHATATLAN ELKAPÓK ÉS FUTÓK
Jordy Nelson parádésan játszott a Jets ellen, Aaron Rodgers 16 alkalommal vette célba – ez a legtöbb, amellyel a „sajtfejűek" irányítója próbálkozott pályafutása során –, és bár ebből „csak" 9 lett elkapás, ezekből 209 yardot és egy TD-t szerzett.
A Dallast erősítő Dez Bryant 61 mérkőzésen már 307 elkapásnál jár – neki volt a legkevesebb összecsapásra szüksége ahhoz, hogy átlépje a 300-as határt.
A csoportivális Washington futója is megdöntött egy „gyorsasági rekordot", Alfred Morrisnak 34 meccs kellett, hogy elérje a 3000 yardos határt, a franchise történetének új csúcsát felállítva.
Darren Sprolesnak nagyon fekszik az Eagles játéka, a 31 éves running back az első meccsen 71 futott, a másodikon 152 elkapott yardjával hívta fel magára a figyelmet.
Rob Gronkowski ezúttal TD-t nem szerzett, de 52. NFL-mérkőzésén is jegyzett legalább egy elkapást.

7 YARD – A SEAHAWKS TD-JE NEM KICSIT VOLT SZABÁLYTALAN; RÉG NEM KAPOTT KI ÍGY A SEATTLE; BEAST MODE MÉLYPONTON
Percy Harvin 51 yardos TD-t szerzett a Chargers otthonában, a játékvezetők viszont csúnyán elnézték az esetet. A Seahawks elkapója ugyanis nem kicsit kilépett a pályáról – ezt még az NFL is megerősítette a találkozó után. Mázli, hogy a Chargers így is megnyerte a meccset, s nem ezen múlt. A Seattle a 2011-es 9. forduló óta nem kapott ki hét vagy annál több ponttal (akkor a Cowboystól), sőt a 2012-es 8. játéknap (akkor Matthew Stafford) óta Philip Rivers az első irányító akinek három passzolt TD-t engedett. Egyébként a Seahawksnál ezúttal nem nagyon ment Beast Mode-nak: Marshawn Lynch csupán hat futással próbálkozott, ez a legkevesebb egy találkozón, amióta Seattle-ben játszik.

6 YARD – A CHARGERS BÁTRABB VOLT A PACKERSNÉL, DE SHERMAN ÍGY SEM VILLOGOTT
Mintha lejárató kampány folyna Richard Sherman ellen a ligában. A legjobb cornerbackként emlegetett Seahawks-játékos felé a Green Bay nem is dobott az első fordulóban, a San Diego viszont bátran játszott felé, s nem is rosszul. Sherman felé hat átadás ment, ebből négy elkapással végződött, összesen 54 yardot engedett a védő. Egy play miatt viszont alaposan kikezdték Shermant. Keenan Allen egyszer csúnyán elküldte a másik irányba a seattle-it. Allen azt mondta a meccs után, Sherman csak egy egyszerű ember, nem kell félni tőle. Sherman Twitteren reagált a kritikákra, azt írta, csak nevetni tud a benne kétkedőkön.
GIF!

5 YARD – A SASOK ÉS A PINTYEK SOHA NEM ADJÁK FEL, A JAX BELASSULT
Az Eagles nem kezdte túl erősen a mérkőzéseit, de ez sem zavarta a csapatot a sikeres rajtban. A Sasok a liga történetében elsőként tudják felmutatni azt a bravúrt, hogy az első két mérkőzésen a második félidőben legalább 14 pontos hátrányban voltak, mégis nyertek, és 2–0-s szezonkezdést produkáltak. A Cardinals sem kispályás ezen a téren, hiszen az arizonaiak hátrányban kezdték a záró negyedeket, de ezekben a 15 percekben még pontot sem engedtek az ellenfeleknek. Mindeközben az első fordulóban a Philadelphia ellen 17–0-ra vezető Jaguars azóta másfél meccsen csak tíz pontot szerzett, cserébe viszont 75-öt kapott...

4 YARD – BRANDON MARSHALL TARTJA A LÉPÉST JIMMY GRAHAMMEL
Brandon Marshall egész héten nem tudott edzeni a Bearsnél, ennek ellenére három TD-elkapással fontos szerepet vállalt a 49ers legyőzésében. Amióta a Bearsnél van (2012), 27 hatpontost szerzett elkapásokból, ez idő alatt senki nem rendelkezik többel – még az ugyancsak 27-nél járó Jimmy Graham sem.
GIF!

3 YARD – BELICHICK A 200-ASOK KLUBJÁBAN, BRADY MÁR A 3.
A Patriots minnesotai sikere Bill Belichick 200. alapszakaszbeli győzelmét jelentette, ezzel a liga történetének hatodik mestereként érte el ezt a mérföldkövet. A vezetőedző mérlege is pompás, hiszen e mellé 106 vereség társult, így 0.654-es győzelmi mutatót tud felmutatni. Tom Bradynek ez már a 149. győzelme volt, ezzel pedig Brett Favre (186/298, 0.624) és Peyton Manning (169/242, 0.698) mögött már a harmadik az örökranglistán. Ráadásul ő csupán 44 alkalommal maradt alul, így 0.772-es győzelmi mutatóval rendelkezik, amely a legmagasabb a legalább 70 sikert aratók táborában.
A Minnesota elleni győzelemben óriási szerepe volt a védelemnek, amely hatszor sackelte az együttes korábbi irányítóját, Matt Casselt, valamint négy passzát is elcsípte. Chandler Jonesra különösen rossz szívvel gondolnak majd a Vikingek, hiszen két sack és kiváló futás elleni védekezése mellett egy mezőnygólt blokkolt, és vissza is hordta touchdownra.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

2 YARD – ROMO BEÉRTE BIG BENT ÉS MARINÓT, MANNING ÜLDÖZI BREESÉKET
A Dallas Cowboys irányítója sorozatban a 30. alapszakasz-mérkőzésén is adott TD-passzt, ezzel egyrészt beérte Dan Marinót és Ben Roethlisbergert a 6. helyen, másrészt Peyton Manning (41) mögött a második leghosszabb aktív szériát tudja magáénak a ligában. A rekordot Drew Brees tartja 54-gyel, a második helyen Brady áll 52-vel, a harmadikon Johnny Unitas 47-tel.

1 YARD – BREES ELŐZÖTT AZ ÖRÖKRANGLISTÁN, MÁR A NEGYEDIK!
Drew Brees 188. mérkőzésén 51 651. yardját is megdobta, így megelőzte a már visszavonult John Elwayt az örökranglistán, s célba vette a harmadik helyen álló Dan Marinót. Az aktív játékosok közül Peyton Manning a második 65 475 yarddal, Tom Brady pedig az ötödik helyen áll 49 547-tel. A listát Brett Favre vezeti 71 838 passzolt yarddal.

TD – BÁTOR JÓSKA
Brady szezonbeli harmadik meccsén sem fog remekelni, már ami a yardokat illeti, a gyengécske Oakland ellen sem éri el a 250-es határt. A ligában a Raiders védelme a második legkevesebb passzolt yardot engedi az ellenfeleknek (164.5-öt átlagban), futással viszont erősen sebezhető, hiszen 200 yardot átlagoltak eddig az ellenfelek, ez pedig előrevetíti, hogy a Hazafiak inkább a talajon próbálják megnyerni az összecsapást.
Ami a csapatokat illeti, a Houston Texans már három forduló után több sikerrel áll majd, mint az előző szezonban, az 1/1-es csapat a New York Giants otthonában is ünnepelhet majd. Eli Manningék pedig harmadik vereségüket is elszenvedik.

STATISZTIKÁK
A 2. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Aaron Rodgers (Green Bay)
–NY Jets
346
A legtöbb futott yard: DeMarco Murray (Dallas) –Tennessee 167
A legtöbb elkapott yard: Jordy Nelson (Green Bay) –NY Jets
209
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 679 Matt Ryan (Atlanta)
A legtöbb futott yard: 285 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 292
Jordy Nelson (Green Bay)
A legtöbb szerelés: 29 Paul Worrilow (Atlanta)
A legtöbb sack: 4 Ryan Kerrigan (Washington)
A legtöbb interception: 2 öten


NFL 2014, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
2014. 09. 12. 2.25 Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 26–6
2014. 09. 14. 19.00 Buffalo Bills–Miami Dolphins 29–10
2014. 09. 14. 19.00 Cincinnati Bengals–Atlanta Falcons 24–10
2014. 09. 14. 19.00 Cleveland Browns–New Orleans Saints 26–24
2014. 09. 14. 19.00 Tennessee Titans–Dallas Cowboys 10–26
2014. 09. 14. 19.00 Minnesota Vikings–New England Patriots 7–30
2014. 09. 14. 19.00 New York Giants–Arizona Cardinals 14–25
2014. 09. 14. 19.00 Washington Redskins–Jacksonville Jaguars 41–10
2014. 09. 14. 19.00 Carolina Panthers–Detroit Lions 24–7
2014. 09. 14. 22.05 San Diego Chargers–Seattle Seahawks 30–21
2014. 09. 14. 22.05 Tampa Bay Buccaneers–St. Louis Rams 17–19
2014. 09. 14. 22.25 Denver Broncos–Kansas City Chiefs 24–17
2014. 09. 14. 22.25 Green Bay Packers–New York Jets 31–24
2014. 09. 14. 22.25 Oakland Raiders–Houston Texans 30–14
2014. 09. 15. 2.30 San Francisco 49ers–Chicago Bears 20–28
2014. 09. 16. 2.30 Indianapolis Colts–Philadelphia Eagles 27–30
3. FORDULÓ
2014. 09. 19. 2.25 Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers
2014. 09. 21. 19.00 Buffalo Bills–San Diego Chargers
2014. 09. 21. 19.00 Cincinnati Bengals–Tennessee Titans
2014. 09. 21. 19.00 Cleveland Browns–Baltimore Ravens
2014. 09. 21. 19.00 Detroit Lions–Green Bay Packers
2014. 09. 21. 19.00 St. Louis Rams–Dallas Cowboys
2014. 09. 21. 19.00 New England Patriots–Oakland Raiders
2014. 09. 21. 19.00 New Orleans Saints–Minnesota Vikings
2014. 09. 21. 19.00 New York Giants–Houston Texans
2014. 09. 21. 19.00 Philadelphia Eagles–Washington Redskins
2014. 09. 21. 19.00 Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts
2014. 09. 21. 22.05 Arizona Cardinals–San Francisco 49ers
2014. 09. 21. 22.25 Miami Dolphins–Kansas City Chiefs
2014. 09. 21. 22.25 Seattle Seahawks–Denver Broncos
2014. 09. 22. 2.30 Carolina Panthers–Pittsburgh Steelers
2014. 09. 23. 2.30 New York Jets–Chicago Bears
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik