NFL: az Atlanta nyerte meg a Green Bay elleni rangadót

Vágólapra másolva!
2010.11.28. 23:10
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 12. fordulójában az Atlanta Falcons Matt Bryant utolsó másodpercekben lőtt 47 yardos mezőnygóljának köszönhetően 20–17-re legyőzte a Green Bay Packerst.

Nagy várakozás előzte meg az Atlanta Falcons és a Green Bay Packers összecsapását, hiszen a Nemzeti főcsoport két csoportjának éllovasa találkozott egymással. A hazai pályán játszó Falcons sokáig vezetett a meccsen, de Aaron Rodgers, a „sajtfejűek" irányítója (344 yard, 1 touchdown) egy 90 yardos drive-ot vezetve 17–17-re alakította az állást – 56 másodperccel a vége előtt.

Az utolsó szó azonban az Atlantáé volt: Matt Bryant kilenc másodperccel a lefújás előtt értékesített egy 47 yardos mezőnygólt, kialakítva ezzel a 20–17-es végeredményt. A Falcons sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg, ehhez hasonló győzelmi sorozatra 1998 óta nem volt példa a klub életében. A hazaiak irányítója, Matt Ryan 28 passzkísérletéből 24 sikeres volt, 197 yardot és egy TD-t passzolt, és egyszer sem adta el a labdát.

A Pittsburgh Steelers megszenvedett az utóbbi két meccsét megnyerő Buffalo Bills ellen, és csak a hosszabbításban tudta kiharcolni a győzelmet. A 19–16-os sikerből Rashard Mendenhall, a Steelers running backje 151 futott yarddal és egy futott TD-vel vette ki a részét.

Érdekesség, hogy a Bills nagy lehetőséget szalasztott el a győzelemre: a hosszabbítás ötödik percében Steve Johnson, a hazaiak elkapója már megverte a Steelers védőit, de a döntő pillanatban elejtette a labdát. A vendégek pedig éltek a felkínált lehetőséggel, és Shaun Suisham mezőnygóljával megnyerték a meccset.

A jelek szerint a Tennessee Titans képtelen győzni, mióta Randy Moss a csapat játékosa: a  nashville-i együttes súlyos, 20–0-s vereséget szenvedett a Houston Texanstól. A találkozó egyébként nem csak arról marad emlékezetes, hogy a Titans támadójátéka kudarcot vallott (Chris Johnson öt futott yarddal zárt), hanem arról is, hogy a negyedik negyedben Andre Johnson, a Texans elkapója, és Cortland Finnegan, a Titans védője nagyot bunyózott egymással...

Összefoglaló cikkünket hétfő reggel olvashatják.

 NFL
12. FORDULÓ
Buffalo Bills–Pittsburgh Steelers 16–19 – h. u.
New York Giants–Jacksonville Jaguars 24–20
Atlanta Falcons–Green Bay Packers 20–17
Washington Redskins–Minnesota Vikings 13–17
Cleveland Browns–Carolina Panthers 24–23
Houston Texans–Tennessee Titans 20–0
KÉSŐBB
Seattle Seahawks–Kansas City Chiefs
Oakland Raiders–Miami Dolphins  
Chicago Bears–Philadelphia Eagles  
Baltimore Ravens–Tampa Bay Buccaneers
Denver Broncos–St. Louis Rams  
Indianapolis Colts–San Diego Chargers
HÉTFŐ ESTI RANGADÓ
Arizona Cardinals–San Francisco 49ers
CSÜTÖRTÖKI MÉRKŐZÉSEK
Dallas Cowboys–New Orleans Saints 27–30
New York Jets–Cincinnati Bengals 26–10
Detroit Lions–New England Patriots 24–45
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik