PL 32. forduló: Liverpool

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.04.10. 09:04
Címkék
Sok van még a 32. forduló zárómérkőzéséig, hiszen a Newcastle anfield road-i vendégjátékára csak hétfő este 9 órakor kerül sor, ettől...

Sok van még a 32. forduló zárómérkőzéséig, hiszen a Newcastle anfield road-i vendégjátékára csak hétfő este 9 órakor kerül sor, ettől függetlenül ha csak nem történik valami iszonyatosan nagy dolog (szerencsétlen sérülés, csodával határos gyógyulás), akkor nyugodtan vállalható ez a beharangozó poszt. Írhatnám, hogy legfeljebb majd Carver okoz valami meglepetést - amivel jól rámcáfol - de azért a viccnek is van határa.hétfő este 9 órakor kerül sor, ettől függetlenül ha csak nem történik valami iszonyatosan nagy dolog (szerencsétlen sérülés, csodával határos gyógyulás), akkor nyugodtan vállalható ez a beharangozó poszt. Írhatnám, hogy legfeljebb majd Carver okoz valami meglepetést - amivel jól rámcáfol - de azért a viccnek is van határa.

Ősszel a képen látható Ayozé Perez góllal sikerült nyerni a St. James' Parkban, és ez a győzelem volt a harmadik állomása annak az ötmeccses bajnoki diadalmenetnek, aminek köszönhetően (egyelőre még) nem kell a kiesés miatt aggódnunk. A Leicester, a Spurs, a Pool, a West Brom, és a QPR felett aratott siker (közte a Man. City kiverése a Ligakupából) kicsit helyreállította a csapat önbizalmát, amiből mostanra valószínűleg megint kevés maradt.

Azt a mérkőzést tavaly mindenszentekkor, azaz november 1-én rendezték, és a három meccsen szerzett 9 pont után jogosan váltottak a szurkolók a "sackpardew.com" transzparensekről a fenti képen szereplő táblára, amely szerint Pardew visszatért a "halálból". Persze azok az idők elmúltak, ex-managerünk azóta a Crystal Palace-t is visszahozta a halálból. Amiről még emlékezetes marad a mérkőzés, az Gabby Obertan sérülése.

A francia szélső amióta csak megérkezett (2012 nyara), nem tudott semmi maradandót alkotni. Tavaly ősszel viszont eléggé jó formában volt. Már a Stoke elleni vereség alkalmával is a csapat egyik legjobbja volt, ezt követően Swansea elleni 2:2-es meccsen gólpasszt adott, a Leicester ellen pedig győztes gólt szerzett. Nem tartott sokáig ez a jó széria, ugyanis a Pool ellen hasonló izomszakadást szenvedett, mint Siem De Jong (csak ő edzésen), és hosszú időre kidőlt. Nos, most már újra alkalmas a játékra, és én személy szerint be is vetném.

Persze szemben a bal oldali, általam vázolt felállással, valószínűleg Carver ugyanazt a 11-et küldi majd fel, mint a derbin is tette.

Én viszont, ahogyan láthatjátok, Anita-t tenném jobb bekknek, Ryan Taylor-t pedig balra, hogy Colback inkább szűrő legyen, méghozzá Abeid-el és nem Sissoko-val.

Moussa mehetne inkább feljebb, hátha akkor nagyobb kedvvel játszik, mint a derbin tette.

Kiindulva viszont abból, hogy a Pool valószínűleg egy Coutinho-Sterling-Sturridge hármassal fog rohamozni, lehet, hogy még ez a verzió sem az igazi, és inkább Ryan Taylor-t meg kellene cserélni Colback-kel, hogy mindkét szélen gyors emberek legyenek.

Ami biztos, hogy Jonas kezdőként, valamint 20-25 percnél hosszabb időre felejtős. Ugyanígy a padon lenne a helye Sammy Ameobi-nak is, na meg főleg Gouffran-nak, aki viszont a gyenge teljesítménye ellenére folyamatosan élvezi a bizalmat.

Carver már nyilatkozott a meccsről, de megmondom őszintén engem már nem érdekel a duma. Magyarázkodik, fogadkozik már hetek óta.

A sérültek kapcsán még annyi érdekesség, hogy bár Rolando Aarons még mindig nem teljesen egészséges, de elméletben ő valamint Siem de Jong is visszatérhet vagy a Spurs ellen, vagy az azt követő utolsó 5 mérkőzésre.

Megnéztem a két csapat statisztikáját az Anfield-en, és nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek. Az utolsó győzelmünk Liverpool vörös részében az 1995/96-os Ligakupa kiírásban volt, bajnokin pedig az 1993/94-es szezonban tudtuk elhozni a 3 pontot. A többi meccsen 3 döntetlent sikerült elérni, és bizony 17(!!!) alkalommal a Pool győzött. Siralmas.

Az esélyesek most sem mi vagyunk, annak ellenére, hogy az ellenfelünknél a Newcastle ellen rendre gólt, gólokat szerző Gerrard, és a védelem oszlopának számító Skrtel is eltiltott. A gyors támadóink tehát elvileg kontrákból még kereshetnének is valamit a Touré - Sakho védőpáros között, de sokkal nagyobb gond az, hogy a védekezést hogyan fogjuk megoldani, amiből kontrázni lehetne. A hét elején még Janmaat játéka sem volt biztos úgy, hogy Haidara, Dummett, és Steven Taylor sérült, Coloccini eltiltott. Williamson van, de őt meg kb. bárki megelőzi, lefejeli, kicselezi.

Az esélytelenek nyugalmával várhatjuk a meccset.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik