(Szarka)lábjegyzet: 0-8 lett a januári végeredmény

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 09:02
Szerencsére azért ez nem egy meccsállás, hanem a januári átigazolási időszak statisztikája. Az érkezők száma 0, azaz NULLA fő, míg nyolc...

Szerencsére azért ez nem egy meccsállás, hanem a januári átigazolási időszak statisztikája. Az érkezők száma 0, azaz NULLA fő, míg nyolc játékos távozott, ami elég durván hangzik még akkor is, ha nem alapemberekről beszélünk. Ketten már korábban végleg búcsút intettek a klubnak, tegnap pedig hat játékost ment kölcsönbe a tavaszi szezon további részére, igaz ötüket elvileg visszavárják.nyolc játékos távozott, ami elég durván hangzik még akkor is, ha nem alapemberekről beszélünk. Ketten már korábban végleg búcsút intettek a klubnak, tegnap pedig hat játékost ment kölcsönbe a tavaszi szezon további részére, igaz ötüket elvileg visszavárják.

A felső három úriember esetében valószínűleg fizetést spórolt a vezetőség, míg az alsó három fiatal a játéklehetőség, és egyéb üzleti érdekek miatt távozott.

Elsőként Hatem Ben Arfa hagyta el a csapatot, akivel közös megegyezéssel szerződést bontottak, és így ingyen lehetett a Nice játékosa. Az őszt (illetve egy részét) a Hull City-ben töltötte, azonban a Tigrisek már tavaszra sem tartottak igényt rá, miután nézeteltérése támadt Steve Bruce-szal. Amikor visszatért Newcastle-be Alan Pardew fél lábbal már a Crystal Palace-nál volt, de a vezetőség egyértelműsítette, hogy számára nincs visszaút. A Nice szívesen látta és a játékos is szívesen ment, hogy egy kicsit visszataláljon a 2011/2012-es formájához, azonban a FIFA nem engedi, hogy pályára lépjen a Ligue 1-ben. A gond azzal van, hogy Newcastle-ben pályára lépett egy U21-es (azaz reserve) bajnoki meccsen és így egy évadon belül a Nice már a harmadik csapata lenne. Az ügyvédeivel persze fellebbeznek azonban már tettek arra utalásokat, hogy ha most tényleg jövő augusztusig parkolópályára küldik HBA-t, akkor lehet, hogy 27 évesen abbahagyja a játékot. Mondhatnánk persze, hogy ez egy kibírható időintervallum, de emlékezzünk vissza, hogy Benny micsoda úszógumit növesztett a nyári szünetek alatt is. Fél év tétmeccsek nélkül neki tényleg nagyon veszélyes. Elvileg a Nice játékosa, tehát edzésekre járhat, de azért az nem ugyanaz, mintha minden hétvégén élesben játszhatna. Ne add fel Benny!

A második távozó Mapou Yanga - M'Biwa volt. A francia hátvéd a Montpellier csapatkapitányi posztját hagyta ott 2 évvel ezelőtt a Newcastle kedvéért, és sokan Coloccini utódját látták benne. Saját bevallása szerint nagyon nem jött be neki a Premier League, csak szenvedett Angliában, és nagyon örült, amikor augusztusban kölcsönbe mehetett az AS Roma-ba. A szerződésében szerepelt, hogy amennyiben 19 tétmérkőzésen pályára lép ősszel, akkor automatikusan 5.5 millió fontért a Farkasok játékosa lesz. Ez történ most. Sok sikert Mapou!

Most pedig jöjjön a tegnapi nap! Már délelőtt felröppent a hír, hogy Davide Santon visszatér az Inter-be. Állítólag Mancini-ék első ajánlatát visszadobta a klub, de Santon geordie barátnője szerint a védő nem akart hazatérni. A lány szerint ezután a Newcastle jelezte, hogy jobb lesz mindenkinek, ha elfogadja a kék-feketék ajánlatát. Santon végül kölcsönbe (de júliusban vételi opcióval) ment Milánóba, és azonnal tisztázta a félreértéseket. Állítása szerint nem utasította vissza az Inter ajánlatát, csak gondolkodási időt kért, hogy megbeszélje a családjával. A dolgok tisztázódtak, mindenki örül. Ahogy itt is felvetettétek, az persze egy érdekes kérdés, hogy mi lesz akkor, ha Janmaat megsérül? Ki lesz a jobbhátvéd? Nos, végül is Santon eddig sem állt rendelkezésre, szóval ez a kérdés eddig is adott volt. Egyébként azt gondolom, hogy jobb és bal oldali szélső védőt ugyanaz az öt játékos (Dummett, Haidara, Ryan Taylor, Anita, Colback) tud játszani, persze klasszikus jobb oldali védőnek tényleg csak a holland VB bronzérmes maradt.

A nap slusszpoénjaként pedig Mike Ashley öt, azaz 5 fiatal kölcsönadásával fúzte még szorosabbra a viszonyt a Glasgow Rangers-szel. "Kedvenc" klubtulajdonosunk tavaly már bekerült a szebb napokat látott skót óriás klub tulajdonosi körébe. Év végén vezetői pozícióba juttatta barátját, a Newcastle-ben korábban ügyvezető igazgatóként dolgozó Derek Llambias-t, és pár hete 10 millió font kölcsönt folyósított a Rangers-nek. Tegnap pedig játéklehetőségre szomjazó fiatalokat irányított Glasgow-ba Gael Bigirimana, Haris Vuckic, Shane Ferguson, Remie Streete és Kevin M'babu személyében. Az első három srác esetében nagyon kellett ez a lehetőség, hiszen ők egytől egyig megkapták már a lehetőséget a Newcastle első csapatánál, és nem is voltak olyan rosszak, igaz olyan jók sem. Ez a tavasz amolyan utolsó esély a bizonyításra. Streete és M'babu pedig valószínűleg azért mennek, hogy kiderüljön lesz-e belőlük valaha olyan védő, aki megállja a helyét a brit fociban. A Skót Championship pedig alkalmas ennek eldöntésére.

Hogy nem jött senki? Feltétlenül ez sem lenne baj, hiszen végül nem igazolt el sem Tioté, sem Sissoko, sem Ayoze, sem pedig Cissé. Ha pedig mindenki egészséges lenne, (nyilván az egész szezonra kidőlt Steven Taylor-t leszámítva) akkor egy ilyen, bivalyerős csapattal tudnánk hajrázni a bajnokságban:

Nem lenne rossz azért, ha a hátralévő 15 fordulóból kb. 10-12 meccsen ezek a játékosok mind bevethetőek lennének. Nyilván persze játszani fog Tioté, Anita, Dummett, Gouffran, Abeid, Obertan, Aarons és Sammy Ameobi is, sőt, remélem Ryan Taylor és Jonas is pályára léphet. De ha a fenti mag rendben lenne, akkor nem kellene aggódnunk a szezon hátralévő részében, sőt kellően szórakoztató meccseket is láthatnánk, szép Newcastle győzelmekkel.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik