PL 25. forduló: Pardew ellen

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.02.10. 09:02
Címkék
Hétközi fordulót rendeznek a Premier League-ben, ezért kedden és szerdán is láthatunk meccseket. A Newcastle a Crystal Palace-hoz látogat holnap...

Hétközi fordulót rendeznek a Premier League-ben, ezért kedden és szerdán is láthatunk meccseket. A Newcastle a Crystal Palace-hoz látogat holnap este, azaz Alan Pardew ellen játszik a csapat. A mérkőzés tehát mindkét fél szempontjából pikáns lesz, hiszen volt managerünk a szurkolókkal szemben törleszthet, míg a fiúk biztosan bizonyítani akarnak az ex-főnöknek.

Ráadásul az őszi meccs is emlékezetes volt a St. James' Parkban, ahol augusztus 30-án 3:3-ra végződött az összecsapás (0:1, 1:1, 1:2, 2:2, a 88. percben aztán 3:2 és végül a 94. percben 3:3) egy utolsó utáni pillanatban elért Zaha góllal. Pont mint a Stoke ellen. A hajrában vezettünk, a hosszabbításban meg gólt kaptunk. Ezután még egy thriller volt hátra szeptember 24-én a Ligakupában. A rendes játékidőben 2:2 lett a mérkőzés, majd a 112. percben lőtt Dummett góllal jutott tovább az emberhátrányban játszó Newcastle. Ezek alapján holnapra is izgalmas, gólgazdag meccs várható.

Egy picit még visszakanyarodnék a Stoke elleni meccsre, aminek "Fazekasok" számára legjelentősebb pillanatait balra láthatjátok. Amellett, hogy az öt percre beálló veterán ropiember egy mozdulattal megverte a védelmünk 3/5-ét (a vele fel sem ugró Janmaatot, a labda ívét elnéző Krul-t, és a keresztbe futva menteni igyekező Coloccini-t) kimondottan vicces volt Jonathan Walters mozdulata, aki a társakkal való örömködés mellett felkapott egy, a pályára bedobott meccs programfüzetet és látványosan olvasgatni kezdte. Bolond skót...

A védelem nagy része tehát kapitulált, sőt nyugodtan idevehetjük Williamson-t is, akivel kapcsolatban a lassításn látni, hogy amikor a jobb szélre kerül a labda (és innentől kezdve mindenki biztos benne, hogy jön a beívelés) int Janmaat-nak, hogy lépjen ki Crouch ra, ő pedig behúzódik Walters-ra. Na most Crouch 203 cm. Janmaat 185 cm. Walters 183 cm, Williamson pedig 194 cm. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Willo a védelem legmagasabb tagja, tehát megkockáztatom, hogy tudnia kellett, hogy amennyiben Crouch beáll, akkor onnantól kezdve az ő feladata lesz az őrzése. (Habár ha jól emlékszem az őszi meccsen is róla fejelte a(z akkor győztes) gólját.

Na mindegy, túl kell lépni ezen a blamán, főleg hogy a Crouch gólon kívül sokkal bosszantóbb, hogy előtte pár perccel simán be lehetett volna lőni a második gólt, és akkor zsebben lenne a 3 pont. Az a lehetőség, amit ott kihagytak valami döbbenetes volt. Egy nappal később, ismerve az eredményt is majd felrobbantam tegnap, amikor láttam az összefoglalót (az élő közvetítést nem néztem).

Említsük meg Jack Colback gólját is, ami egy szép passzolgatást követően született. Mark Hughes erre azt mondta, hogy Colback-nek akkor már nem lett volna szabad a pályán lennie, mert nem sokkal előtte volt egy durvább szabálytalansága, amiért meg kellett volna kapnia a második sárgát. Ebben egyébként igaza van, a gond az első sárgával volt, amikor meg ha egy kicsit jobban figyel a bíró, akkor másként ítél. Ugyanis annál az esetnél a Cabella-t felrúgó védőnek lépett oda Colback. Mivel a mi középpályásunk elleni faultot nem fújta le a bíró, a kis vörös gyorsan odalépett, hogy legalább ne tudjanak kontrázni. Na arra az esetre meg túl szigorú volt a sárga, és bár nem lehetne, de valószínűleg a spori kompenzált.

Végül pedig még érdekes dolog, Remy Cabella esete. A francia középpályás az első meccsén brillírozott a bajnokságban, aztán viszont eltűnt az önbizalom, és csak alibizést lehetett látni tőle. Pardew távozása után aztán valószínűleg Carver elbeszélgetett vele, mert az utóbbi hetekben a csapat húzóembere volt. Veszélyes megoldásai vannak mind a kapuratörések, mind az átadások tekintetében, és egyre jobban érzi, hogy mikor fér bele egy-egy pimasz csel. Látszik is rajta, hogy sokkal jobban élvezi a játékot, mint a szezon első felében, csak a szenvedélyének nem mindig vannak pozitív megnyilvánulásai. Vasárnap például a 69. percben lecserélte Carver, amit olyan rosszul viselt, hogy a földhöz vágta vizes palackját. Carver azonnal reagált az esetre, így az újságok nem tudtak nagyon lecsapni a "balhéra". A megbízott vezetőedző elmondta, hogy szólt a játékosának, hogy ezzel a mozdulattal leginkább a helyére beálló csapattársával (Gabby Obertan) viselkedett tiszteletlenül. Carver mondandója nagyjából annyi volt, hogy ez a közösség 25 fős keretből ( az ifik) áll, nem pedig a pályán lévő 11-ből. Minden játékosnak türelemmel kell kivárnia az esélyét, viszont amikor megkapja, akkor mindenkinek támogatnia kell. Igaza van. Cabella-t figyelmeztetni kell erre és kész. Túl van tárgyalva. (Persze érthetetlen, hogy az edző miért nem Ameobi-t hozta le???)

Végül pedig foglalkozzunk a holnapi mérkőzéssel is egy kicsit. Pardew mellett lesz még egy ismerős a Palace keretében, mégpedig Shola Ameobi, aki a rövid törökországi kitérője után visszatért Angliába. A 33 éves támadó hétvégén nem lépett pályára, de szerintem szerdán beveti őt Pardew. 14 év, 397 mérkőzés, 79 gól, ezek Shola "számai" a Newcastle-ben. 3 mérkőzés, és egy gól még igazán belefért volna, hogy egy kicsit kerekebb legyen a statisztikája. Biztosan fura lesz neki, ha rögtön a nevelő egyesülete (és testvére) ellen kell pályára lépnie a visszatérése után. Remélhetőleg nem talál be (bár az nagyon Murphy lenne), vagy ha igen, akkor maximum egy szépítő gól lesz, egy számukra már elbukott mérkőzésen.

A Newcastle összeállítása valamennyit azért változhat. Dummett visszatérhet, remélhetően nem Haidara, hanem Williamson helyére, és könnyen lehet, hogy valamelyik középpályás terhére (Anita, Ameobi, Cabella) Ayoze Perez mellé Cissé is bekerül a kezdőbe.

Szerdán este 21.00 órától tehát Crystal Palace - Newcastle United. A mérkőzést élőben a tv nem közvetíti sem itthon, sem Angliában, de valószínűleg valamilyen külföldi csatorna műsorára tűzi, azaz stream-ek lesznek. Győzni kell, nincs mese. Utána meg sok sikert a Palace-nak és a Pardew-Shola párosnak. De csak utána...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik