PL 23. forduló: látogatás Hull City-be

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 20:01
Címkék
Holnap délután 13:40-kor a Hull City - Newcastle United mérkőzéssel kezdődik a Premier League 23. fordulója. A mérkőzést a DigiSport 1 élőben...

Holnap délután 13:40-kor a Hull City - Newcastle United mérkőzéssel kezdődik a Premier League 23. fordulója. A mérkőzést a DigiSport 1 élőben közvetíti, és a két csapat tavalyi összecsapásai (2:3 Newcastle-ben, 1:4 Hull-ban) és az őszi meccs (2:2 a St. James' Parkban) alapján gólokban gazdag mérkőzés várható.

A tavalyi vendégjáték végén tehát sima győzelmet ünnepelhettünk azonban mégis ennek a sikernek hatalmas ára volt. Az ezt követő hetekben borzalmas nyeretlenségi sorozatot produkált a csapat és így az egész szezon ment a kukába. Nézzük hogyan is volt mindez. Múltidézés, esélylatolgatás és a piszkos anyagiak.

Nem nagyon kell magyarázni semmit ezen. Sissoko gólja parádés volt, a többi elég mákos. Emellett van egy borzalmas, Hull gólt eredményező kapuskijövetel, és Pardew kiállítása, ami a 7 meccses eltiltáshoz vezetett. Így újranézve nevetnem kell. Ilyen béna fejest... Mi lett volna ha van benne erő, és el is találja Meylert? Lehet le is csukják???

A holnapi egy merőben más meccs lesz. Tavaly márciusban a Newcastle magabiztos bennmaradó volt, és a Hull sem állt olyan rosszul, mint most.

Jelenleg viszont az elmúlt pár forduló bénázása miatt mi könnyen újra a veszélyzónában találhatjuk magunkat, a Hull pedig olyan régóta ott van, hogy muszáj lenne kimozdulniuk.

A csapat összeállításánál megint vannak érdekességek. A védelem esetében nagyobb összegben mernék fogadni, hogy az általam vázolt négyes kezd tekintve, hogy Dummett sérült, Steven Taylor egész szezonra kidőlt, Good és Santon pedig talán a padra odaférnek, de ez a maximum.

Középen már lehet változtatás, például Anita helyett Abeid is kezdhet, és esetleg Cabella helyett Gouffran állhat be. Siem de Jong hamarosan visszatérhet, egy reserve meccsen már játszott 45 percet (és lőtt egy gólt), de neki érthetően nem szabad siettetni a játszatását. Papiss Cissé-ért a klub különgépet küldött, amint kiesett Szenegál az Afrikai Nemzetek Kupájáról. Azt hiszem a klub eléggé komolyan jelzi a támadó felé, hogy mennyire fontos része a csapatnak.

További érdekességek, hogy az angol lapok szerint a Newcastle most januárban felajánlotta Cheick Tioté-t az Arsenal-nak 12 millió fontért. Az Ágyúsok nem éltek a lehetőséggel. Hogy ez most tényleg igaz, vagy csak a játékos ügynökei kavartak azt nem tudni, mindenesetre ha Tioté-t azért akarják lepasszolni, hogy Wenger leszálljon Sissoko-ról, akkor nem olyan rossz az elképzelés.

Hogy mi lehet még a háttérben? A neten erre az érdekes képre bukkantam:

Tekintve, hogy szegény Colback nevét elírták, illetve, hogy összesen egy szurkolói Facebook oldalon jelent meg, nem feltétlenül gondolnám hitelesnek, annak ellenére, hogy reális is lehet. Lehet szemezgetni, várom a véleményeteket, szerintetek "ki éri meg a pénzét", és ki nem?

Érdekes egyébként a papír szerint heti 30 ezer fontot kereső Facundo Ferreyra esete. Az argentin kölcsönjátékosról Pardew szinte soha nem beszélt, Carver viszont kijelentette, hogy ha rajta múlik, nem megy vissza a Sahtar-ba januárban, mert nála mindenki tiszta lappal indul és megkapja az esélyt a bizonyításra. A csatár egyébként hivatalosan jelenleg hátsérüléssel bajlódik.

"Bejövő" oldalon az MK Dons-os Delle Alli mellett két fiatal spanyol játékos leigazolásáról csiripelnek a madarak, de mindhárman maradnának kölcsönben a jelenlegi klubjukban tavaszig, azaz olyan, mintha nem is jönnének.

Carver egyébként egyértelműsítette, hogy ő csak és kizárólag a rendelkezésére álló játékosokkal foglalkozik, azzal nem, hogy ki jön és ki megy, és neki ez így megfelel. Az aktuális kerettel elérni a legjobb eredményt, csak ez számít.

Ez mind szép és jó, csak aztán nehogy boruljon a taktika, mert eladják azt az alapembert, akire egész héten épített az edzéseken.

Holnap mindenesetre nyerni kell, mert hiába az őszi talpra állás, egy újabb vereséggel hamar a kiesőzóna közelébe kerülhetünk!

Végül két, nem közvetlenül a Newcastle United-hez kapcsolódó hír:

1. Kádár Tamás a Lech Poznan-hoz igazolt. A vele készült beszélgetésben az a rész szúrt szemet egyből, amikor arról beszélt, hogy Newcastle-ben sok sérülés sújtotta, ám amióta eljött Angliából NEM VOLT SÉRÜLT. Alapesetben persze most sem férne be a csapatba, habár az "alapember" Dummett-nél szerintem jobb.

2. Shola Ameobi a szezon végéig a Crystal Palace játékosa lett. Ehhez nem kell kommentár. Elvileg Pardew miatt igazolt oda, holott alatta nem játszott valami sokat. Szeritnem most sem fog.

Tippeket leadni! A Szarkák.hu oldalon pedig irány a chat szoba!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik