(Szarka)lábjegyzet: B.Ú.É.K!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.12.31. 10:12
Címkék
Az idei utolsó bejegyzésemben szeretnék a szerkesztő társaim és a magam nevében minden kedves olvasónknak és a magyarországi Newcastle United...

Az idei utolsó bejegyzésemben szeretnék a szerkesztő társaim és a magam nevében minden kedves olvasónknak és a magyarországi Newcastle United szurkolóknak boldog 2015-ös évet kívánni, és megköszönni, hogy 2014-ben látogatták a blogot!Az idei utolsó bejegyzésemben szeretnék a szerkesztő társaim és a magam nevében minden kedves olvasónknak és a magyarországi Newcastle United szurkolóknak boldog 2015-ös évet kívánni, és megköszönni, hogy 2014-ben látogatták a blogot!

Érdekes naptári évet zártunk idén is, hiszen szenzációs, nem várt győzelmek, és már-már már megalázó vereségek követték egymást, akár egy héten belül.

Kő kemény kampány folyt Alan Pardew ellen, mégis szerintem most sokan fogadjuk kicsit értetlenkedve a hirtelen jött (valószínűleg hivatalosan ma, vagy holnap bejelentésre kerülő) távozását a Crystal Palace-hoz.

A Newcastle által állítólag kinézett edzők közül ketten nem kívánnak nyárig klubot váltani (Christophe Galtier - St. Etienne, Frank De Boer - Ajax), míg az angolok, akik pletyka szinten felmerültek (Pulis, McLaren), szinte azonnal nyilatkoztak, hogy nem lesznek a Newcastle edzői.

Valószínűleg pár hétig ismételten "vészmanager" lesz John Carver, akinek ez már a harmadik ilyen megbízatása lesz, és ezzel rekordot állít be.

A csapat összeállítása, a taktika és a játékosok képességeinek kiaknázása szempontjából biztosan jót tenne egy minőségi edzőváltás, azonban Pardew-t a keret minden tagja szerette, vagy elfogadta, és remek közösséget kovácsolt a játékosokból. Éppen ezért az új főnök első számú feladat, hogy ezt az egységet továbbra is megtartsa. Na de ez csak az év vége, nézzük nagy vonalakban miről szólt a 2014-es év.

A kis képre kattintva egy montázst láthattok az év második feléről, a SportsDirect dizájnra hajazó Pardew ellenes logóval, valamint a szebb pillanatokkal, mint Ayoze Perez csodálatos sarkazása a WBA kapujába, Cissé duplája a Chelsea ellen, Sissoko találata a Manchester City elleni Ligakupa meccsen, Colback első Newcastle gólja utáni öröme, valamint Jonas Gutierrez visszatérése a pályára, miután sikeresen legyőzte a rákot.

Az év azonban nem így indult. Pár sikeres őszi meccs után Alan Pardew rekord nyeretlenséget állított fel tavasszal, és tulajdonképpen a korábbi eredmények miatt nem voltak csak kiesési gondjaink. Januárban elengedték azt a Cabaye-t, aki már augusztusban is csak azért maradt, mert a vezetőség megígérte neki, hogy télen elmehet. Később managerünk összeakaszkodott a Hull játékosával, David Meyler-rel, és a béna, rosszul kivitelezett fejese miatt végül 7 meccses eltiltást kapott.

Nyáron aztán tovább folytatódott a keret átalakítása. Távozott Mathieu Debuchy, a kölcsönből a QPR-be visszatérő Loic Remy pedig jelezte, esze ágában sincs visszamenni Newcastle-be. Végül a Chelsea padjára igazolt. Az átigazolási időszak utolsó pillanataiban aztán kölcsönbe ment Mapou Yanga-M'Biwa és Hatem Ben Arfa is, akiért a szurkolók sokáig tüntettek.

A nyári felkészülés során szörnyű tragédia történt, ami közvetve érintette a Newcastle csapatát is. Az orosz-ukrán konfliktus következtében az egyik fél (szerintem soha nem derül ki, hogy melyik) lelőtt egy utasszállító gépet, amelyen két Newcastle szurkoló is utazott, akik a csapat után indultak az ausztráliai felkészülési meccsekre. John Adler és Liam Sweeney emlékére azóta is minden Newcastle mérkőzés 17. percében állva tapsol a publikum.

Nyáron azért érkezők is akadtak bőven, és bár különböző okokból, de Emanuel Riviere, Remy Cabella és Siem De Jong kapcsán sem mondhatjuk el, hogy behozták volna az árukat, azért voltak jó döntések is. Jack Colback, Daryl Janmaat és Ayoze Perez leigazolása például egyértelműen remek húzás volt a vezetőség részéről, mert ez a három srác rengeteget van pályán, és hajt becsülettel, amikor szinte folyamatosan 8-10 név szerepel a nem hivatalos sérült listán.

Az élet pedig nem áll meg a PL-ben, január 1-én például 16 órától azt a Burnley-t fogadjuk, akik ellen utoljára az 1982/1983-as szezonban játszottunk, tehát nincs mire bazírozni. Meg aztán nem is kell! Nekik kell menni, és győzelemmel kezdeni az új évet!

Biztosan sok minden kimaradt a visszatekintésből, de nekem hirtelen ezek a momentumok ugrottak be a 2014-es évről. Természetesen várom kommentek formájában, hogy Nektek mi volt leginkább meghatározó Newcastle-vel kapcsolatos élményetek idén, akár pozitív, akár negatív értelemben.

Még egyszer BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK! Találkozunk 2015-ben!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik