Burnley 1 - 1 Newcastle: Patthelyzet

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.12.03. 08:12
Címkék
Tegnap este elég érdekes meccsen végül 1 pontot szerzett a csapat a Burnley otthonában. Ez a focizni nem igazán tudó, viszont rendkívül elszánt...

Tegnap este elég érdekes meccsen végül 1 pontot szerzett a csapat a Burnley otthonában. Ez a focizni nem igazán tudó, viszont rendkívül elszánt, a kiesés elől (valószínűleg sikertelenül) menekülő, foggal-körömmel küzdő kiscsapat komoly próbatéltel volt a sérülésektől tizedelt Newcastle-nek, és megmondom őszintén még most - hogy aludtam rá egyet - sem tudom, hogy elégedett legyek-e a döntetlennel.

Igazi patthelyzet ez a tegnapi eredmény. Alapvetően persze a Burnley az a csapat, akiket illene oda-vissza verni. Nyilván ezzel minden csapat így van, és nyilván ez nem sikerülhet minden csapatnak. Ezen a linken találtok egy rövid, de viszonylag jó minőségű összefoglalót, és pár érdekes statisztikát is, amiből kiderül, hogy a számok alapján tartalékosan, idegenben egy teljesen igazságos döntetlen született.

Kezdjük mindjárt az összeállítással, ami az elmúlt pár napban sok fejtörést okozott Pardew-nak. Végül is a kérdőjelesek közül Elliott, Janmaat, Williamson, Haidara és Abeid is tudta vállalni a játékot, igaz Willo helyett már a félidőben jönnie kellett a szintén nem 100 %-os Steven Taylor-nak.

Jó is volt ez így, mert Haidara és Sammy Ameobi szép lassan olyan összeszokott páros lesznek, mint pár éve Santon és Jonas voltak, Janmaat félig gólpasszt adott, Abeid pedig végigrobotolta a 90 percet.

A Willo-Taylor kényszerű változtatás mellett volt még egy "kötelező" csere is. Ayoze Perez ugyan megint ügyes cselekkel bolondította a mezőnyben a Burnley védelmét, de tényleg nem úgy tűnt, hogy bármi komolyabb veszélyt jelenthet a kapura. Így aztán jött Cabella, aki nagyot játszott tegnap, fickándozott a védők között, nálam simán a meccs embere volt.

A vége felé pedig még egy visszatérőt köszönthettünk, a fáradt, és jól megrugdosott Ameobi helyett jött Emanuel Riviere, így aztán a kispadon ülők közül az egyetlen senior játékos, aki nem kapott lehetőséget, megint Vurnon Anita lett. Sajnálom szegény kis hollandot, ugyanakkor nem lehet Pardew-t sem hibáztatni, jelenleg mindegyik szűrő előtte áll a sorban, nem kérdés, hogy Colback és Sissoko visszatérésével még kevesebb esélye lesz pályára lépni. Jelenleg előbb kerülhet a csapatba szélső hátvédként (amit az Ajax-ban is gyakran játszott), persze csak sérülés-eltiltás esetén. A legnagyobb esélye arra, hogy beálljon, majd a Tottenham elleni Ligakupa meccsen lesz.

Ez volt tehát a felállás, és megmondom őszintén - nyilván némi elfogultsággal - de én végig úgy éreztem, hogy jobbak vagyunk és a Burnley egyetlen esélye a hazai pálya. Nekem némiképpen a semmiből is jött Boyd gólja a 34. percben. Elliott nem sokat láthatott belőle, és mivel elég erős löket volt, nem védhette. A Burnley a hátralévő bő 10 percben felbátorodott, és volt egy nagyon szép támadásuk, amit fölé durrantottak.

Szerencsére jött a szünet, Pardew rendezte a sorokat és Cabella vezérletével már a 48. percben egyenlíteni tudtunk. Janmaat-ot meg kell dícsérni, amiért a levágódó labdát nem hagyta szögletre, hanem beadta. Gouffran-t meg kell dícsérni, ahogyan sarokkal továbbtette. Cissé-t pedig azért kell megdicsérni, mert valahogy bekanalazta.

És hogy miért fog szerintem kiesni a Burnley? Leginkább azért, mert a bekapott gól után csinálták azt, amit már Boyd találata után kellett volna. Olyan szinten támadtak le minden Newcastle labdakihozatalt, hogy tulajdonképpen nem is lehetett normálisan felépíteni egy támadást. Hatalmas fizikai teljesítményt nyújtott mind Danny Ings, mind egy-két támadó középpályás, ahogyan fegyelmezetten rohanták le a labdás embereket. Csak már relatív késő volt! Valószínűleg úgy jöttek ki a második félidőre, rúgnak még egyet, aztán viszontlátásra! Pedig ha szigorúan ezt a foci-gyilkos taktikát követik, akkor jó eséllyel megőrizhették volna az egygólos előnyüket. Egyszerűen a kapujukhoz csak akkor lehetett közelebb jutni 60 méternél, ha íveléssel próbálkozott a védelem, de azt meg szépen visszafejelgették a Burnley hátvédek.

Az utolsó percekben aztán itt is, ott is volt egy-egy veszélyes szabadrúgás, de Burnley szöglettel felérő beadása legalább annyira gyenge volt, mint a másik oldalon Cabella beívelése. Kár, hogy nem kapura lövéssel próbálkozott a kis francia.

Szombaton a Mikulás 13:30-tól egy jó kis Chelsea elleni közvetítést hoz a St. James Parkból, ahonnan a Digiseknek HD-ban érkezik a foci, de streamesek sem panaszkodhatnak, mert a SkySports élő közvetítése kapcsán valószínűleg egy csomó jó minőségű adást el lehet majd kapni. Visszatér Coloccini, Colback, Sissoko és Aarons is, és remélhetőleg továbbra is mumusai maradunk José Mourinho-nak, aki még soha nem tudott nyerni idegenben a Newcastle ellen.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik