PL 11. forduló: Rigók ellen a Szarkák

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.11.07. 10:11
Címkék
Vasárnap kora délután nem kevesebbre készül a Newcastle United, mint hogy sorozatban a negyedik bajokiját (és az ötödik tétmeccsét) is megnyerje....

Vasárnap kora délután nem kevesebbre készül a Newcastle United, mint hogy sorozatban a negyedik bajokiját (és az ötödik tétmeccsét) is megnyerje. Jó régen volt már, amikor Alan Pardew fiai kapcsán hasonló dolgokról tudtunk írni. Ezúttal a West Bromwich Albion vendégeként kell helyt állni, ami nagyon nehéz feladat lesz.nem kevesebbre készül a Newcastle United, mint hogy sorozatban a negyedik bajokiját (és az ötödik tétmeccsét) is megnyerje. Jó régen volt már, amikor Alan Pardew fiai kapcsán hasonló dolgokról tudtunk írni. Ezúttal a West Bromwich Albion vendégeként kell helyt állni, ami nagyon nehéz feladat lesz.

A végkimenetel szinte megjósolhatatlan, tekintve, hogy a Hawthorns-on lejátszott legutóbbi 20 egymás elleni tétmeccsen 7 Newcastle Győzelem, 7 döntetlen és 6 WBA siker született.

Elméletileg gólokban gazdag mérkőzés várható, utoljára 10 évvel ezelőtt játszottak 0:0-át a csapatok, és az azóta eltelt időszakban egy mérkőzés kivételével legalább két találatot láthattunk. Természetesen az az egy pont az előző szezonban esett, amikor az idén is remek formában lévő Saido Berhaino 11-esből talált be a 87. percben a 62. percől - Debuchy kiállítása miatt - emberhátrányban játszó Newcastle-nek.

Az angol válogatottba is meghívót kapó támadó tehát igazi veszélyforrás lesz, de remélhetőleg a Tim Krul előtt felálló, és az utóbbi négy tétmeccsen mindössze egy gólt kapót védelem állja majd a sarat. Apropó felállás:

A bal oldali képen egy várható kezdőcsapatot láthattok. A védelemben Williamson állapota még mindig kérdéses, de az a helyzet, hogy Steven Taylor egyébként is jól teljesít az elmúlt hetekben. A széleken nincs kérdés. Janmaat-nak nincs alternatívája, Dummett-nek meg jó a PR-ja.

Középen a szűrők között Tioté sem biztos, hogy rendelkezésre áll, így aztán a Colback - mondhatni bérelt - helye mellett akad egy kiadó. Úgy tippelem Abeid fér oda, bár pedagógiai szempontból nem biztos, hogy rossz dolog lenne Anita-t játszatni. Januárban ugyanis elmegy Afrikai kupázni az elefántokkal Tioté, és valószínűleg az algériai csapattal Abeid is, így aztán a kis vörös Geordie mellé marad az első csapat hangulátát szinte már elfelejtő Bigirimana, - a valljuk be, már a pályafutása végéig rizikósnak számító - Ryan Taylor és Vurnon Anita. Nem biztos, hogy jó lenne, hogyha egy mentálisan rossz állapotú Anita állna a csapat rendelkezésére.

Az előrébb elhelyezkedő hármasból Sissoko és Sammy Ameobi helye biztosnak tűnik, és a múlt héten sajnos 4-5 hónapra (!) kidőlő Gabriel Obertan helyét is valószínűleg Rolando Aarons foglalja el. Habár itt még Yoan Gouffran, vagy az utóbbi meccsekbe csereként jól beszálló Remy Cabella is pályára léphet kezdőként.

Elöl a kis lesipuskásunk, Ayoze Perez juthat szóhoz, tekintve, hogy Cissé sem biztos, hogy vasárnapra 100 %-os állapotba kerül, és Riviere sincs teljesen rendben.

A mérkőzésen létfontosságú lenne pontot (vagy inkább pontokat) szerezni, leginkább azért mert egy - aktuálisan - közvetlen vetélytárs otthonában lépünk pályára. Jelenleg a 12. helyen állunk, de mint a jobb oldali menüsávban elhelyezkedő tabellán is láthatjátok az előttünk lévő három csapat (WBA, MU, Everton) csak a jobb gólarányával előz meg. Ráadásul ahogy előttünk, úgy mögöttünk is hatalmas a tömörülés, 3 ponton belül van a minket követő négy csapat.

A találkozót a Sky Sports (ellentétben az ugyanekkor kezdődő Sunderland - Everton, valamint a Tottenham - Stoke meccsekkel) élőben közvetíti, azonban a DigiSport nem...

Valaki igazán elmagyarázhatná nekem, hogy mi értelme van így a kizárólagos hazai közvetítési jognak? Nem feltétlenül a Newcastle meccs miatt, de amikor egy időben három Premier League meccset is játszanak, akkor miért a nyomorék Moto GP megy a DigiSport 1-en, és főleg 13:00-tól miért a Toulouse - Metz Ligue 1 meccs ismétlése(!), majd pedig 15:00-tól Tenisz megy a DigiSport 2-őn??? Ha az ismétléssel kapcsolatban megegyezhetünk, hogy nem túl lényeges, akkor viszont kijelenthetjük, hogy legrosszabb esetben is kb. fél óra után már be is lehetne kapcsolódni az élő Tenisz közvetítésbe, és mindenki boldog lenne.

Na mindegy, a Sky közvetítésnek köszönhetően valószínű, hogy legalább 10-15 streamelési lehetőség áll majd a rendelkezésünkre. Csak aztán megérje a monitor előtt gubbasztani!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik