(Szarka)lábjegyzet: Mike Williamson megmondja

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 12:10
Címkék
Mike Williamson nem egy nagy rejtvény. Magas, erős srác, megbízható vagy inkább kiszámítható teljesítményt nyújtó védő. Felugrik, fejel...

Mike Williamson nem egy nagy rejtvény. Magas, erős srác, megbízható vagy inkább kiszámítható teljesítményt nyújtó védő. Felugrik, fejel, odalép ha kell. Nem gólerős, nem gyors, nem kreatív, így aztán nem is kockáztat. Masszív Championship szint, aki egész jól elboldogul a Premier League-ben. Mostanra szinte simán kiszorította Steven Taylor-t, akiben sokkal több az opció (kollégájához képest gyors, kreatív és gólerős is), viszont nagy butaságokat is csinál, így aztán látványosabb ha gyengén szerepel.Mike Williamson nem egy nagy rejtvény. Magas, erős srác, megbízható vagy inkább kiszámítható teljesítményt nyújtó védő. Felugrik, fejel, odalép ha kell. Nem gólerős, nem gyors, nem kreatív, így aztán nem is kockáztat. Masszív Championship szint, aki egész jól elboldogul a Premier League-ben. Mostanra szinte simán kiszorította Steven Taylor-t, akiben sokkal több az opció (kollégájához képest gyors, kreatív és gólerős is), viszont nagy butaságokat is csinál, így aztán látványosabb ha gyengén szerepel.

Williamson ezzel szemben sokkal szürkébb, így a meccs hevében nem is mindig tűnik fel azonnal, hogy bizony megint róla lépett el a csatár, róla fejelték be a beadást, vagy az ő helyezkedése miatt maradt "töküresen" az ellenfél. Mindenesetre biztos helye van a védelem közepén és ennek megfelelően bizakodó, jó hangulatú interjút adott a Shoot Magazinnak.

"A liga ereje fenomenális, és azt hiszem, hogy ha megnézzük a Költségvetési adatokat, mérföldekre vagyunk a TOP csapatoktól. Az ő elérésük a célunk, és nem is a túlzottan távoli jövőben, ezért építkezünk minden évben."

"Be akarjuk betonozni magunkat a TOP 7-be , a menedzser és mindenki más is azon dolgozik keményen, hogy ez valósággá váljon." minden bizonnyal alkalmas erre. Amikor a csapathoz érkezett, akkor már létezett ez a cél és elindult ez a folyamat. "

"Volt már néhány nehéz időszakunk az elmúlt négy-öt évben, de ha a következetességet, a fegyelmezett edzéseket, a csapat szerkezet és a mentalitást nézzük, akkor ő a megfelelő ember a munkára, és izgalmas idők várnak ránk."

"Ő egy fantasztikus menedzser. Gazdag tapasztalattal rendelkezik minden szinten, viszont a külvilágnak ő a kapcsolattartási pont a klubbal, így őt éri minden kritika, amiből egy olyan nagy elvársokkal bíró egyesületnél mint a miénk van bőven."

"Az embereknek joguk van a véleményükhöz, mert ők azok akik jönnek, és támogatják a csapatot." "Néha lehet egy kicsit erősen fogalmaznak, de ez egy ilyen ipar, és mi próbáljuk azt kommunikálni, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a győzelemért. "

"Azonosak a céljaink, mint a rajongóknak, és ha ezek akadályokba ütköznek, akkor mindent meg kell tennünk, hogy elhárítsuk." "A menedzser is aktívan próbálta orvosolni ezt, mert azt akarjuk, St. James' Park egy erőd legyen. Ez egy fantasztikus stadion hihetetlenül hangos szurkolókkal."

Nos ilyen - tulajdonképpen felesleges hízelgést - régen olvastam. "Izgalmas idők várnak ránk"... Én is így látom, csak negatív előjellel. Williamson egyébként idén már vagy harmadszor tartott kortes beszédet a manager mellett, ahogyan kiállt már mellette Coloccini és Cissé is, vagy például a korábbi játékosok közül Cabaye. Sőt, amikor Siem De Jong a csapathoz igazolt, az egyik első interjújában mondta el, hogy már régóta kapcsolatban állt a klubbal, és fontos szempont volt a döntése meghozatalakor, hogy ugyanaz a manager irányítja a csapatot évek óta.
Én erre csak annyit mondok, hogy ha ekkor a szerelem, akkor gyerünk srácok, verjétek el a Leicester-t szombaton és kezdjük végre el gyűjtögetni a pontokat. De Jong (fent) speciel ebben nem segíthet még 2-3 hónapig, sőt Janmaat és Tim Krul is sérüléssel bajlódik. Viszont jó hír, hogy Rolando Aarons szépen gyógyul, és jó esetben november 1-én a Liverpool ellen már pályára is léphet.

Na de hol van az még? Most csak a Leicester City elleni meccs számít. Utána jön egy nagyon húzós hármas a Spurs, a Manchester City (ligakupa) és a Liverpool ellen. Ezután következik négy, papíron gyengébb ellenfél (WBA, QPR, West Ham, Burnley), majd a rendkívül feszes Chelsea, Arsenal, Sunderland, Manchester United, Everton hatossal zárjuk a 2014-es évet.

Igaza van Williamson-nak, lesz itt még izgalom, ahogy közeledik az év vége.

Hajrá Newcastle!


Mark29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik