(Szarka)lábjegyzet: Az Aranyifjú

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.10.28. 09:10
Ayoze Perez Gutierrez nevét valószínűleg elég kevesen ismerték Angliában 2014. június 5-e előtt, amikor is ez a 21 éves, tenerife-i születésű...

Ayoze Perez Gutierrez nevét valószínűleg elég kevesen ismerték Angliában 2014. június 5-e előtt, amikor is ez a 21 éves, tenerife-i születésű srác - visszautasítva a Barcelona, Real Madrid és a Porto érdeklődését - a Newcastle United-hez szerződött körülbelül 1.4 millió fontért. Tegyük a kezünket a szívünkre. Ki gondolta azt, hogy itt az újabb Xisco? Bevallom nekem ez volt az első gondolatom. Megnéztem róla pár Youtube videót, köztük azt is amit egy Porto szurkoló készített "Welcome Ayoze" vagy valami hasonló címmel. Volt pár szép csel, okos gólpassz és egy-két találat. Ennyi. Azért hasra esni nem kell tőle, ez mégiscsak a spanyol másodosztály. A felkészülési meccseken sem láttam többet. Ügyes fiú, de kicsit bátortalan, és kicsit kevés lesz a kondija a PL-hez.Ayoze Perez Gutierrez nevét valószínűleg elég kevesen ismerték Angliában 2014. június 5-e előtt, amikor is ez a 21 éves, tenerife-i születésű srác - visszautasítva a Barcelona, Real Madrid és a Porto érdeklődését - a Newcastle United-hez szerződött körülbelül 1.4 millió fontért. Tegyük a kezünket a szívünkre. Ki gondolta azt, hogy itt az újabb Xisco? Bevallom nekem ez volt az első gondolatom. Megnéztem róla pár Youtube videót, köztük azt is amit egy Porto szurkoló készített "Welcome Ayoze" vagy valami hasonló címmel. Volt pár szép csel, okos gólpassz és egy-két találat. Ennyi. Azért hasra esni nem kell tőle, ez mégiscsak a spanyol másodosztály. A felkészülési meccseken sem láttam többet. Ügyes fiú, de kicsit bátortalan, és kicsit kevés lesz a kondija a PL-hez.

Aztán vasárnap győztes gólt fejelt, tegnap pedig Ő lett a 2013/2014-es szezon legjobb támadó középpályása és a legnagyobb áttörést elérő játékosa is a spanyol másodosztályban. Ezek után természetesen bekerült a szezon csapatába is. Hasra esni persze továbbra sem kell, de érdemes lesz odafigyelni a srácra.

Amellett tehát, hogy a Porto-ban (ahol évek óta brutális módon szedik elő a semmiből a később busás hasznot hozó tehetségeket) már kész tényként vették az érkezését, Perez-re a két spanyol óriás is szemet vetett, amiről ő így nyilatkozott a napokban:

"Igen, volt érdeklődés a Barcelona és a Real Madrid részéről is. Az igazság az, hogy a Newcastle ajánlata kicsit meglepő volt, mert először más csapatok jelentkeztek.

De a Newcastle komoly érdeklődést tanúsított, hogy megszerezzen. Úgy éreztem, hogy nagyon nagyra értékelnek. Figyelembe kellett venni a különböző lehetőségeket, és végül úgy döntöttem, hogy Newcastle-be szerződöm."

"Mindig is szerettem a Premier League-et, de a fő ok, hogy idejöttem az volt, hogy milyen nagyra tartanak a Newcastle-nél. Úgy éreztem, a klub nagyra értékel, és ez volt a választásom oka."

A legjobb támadó középpályás 2013/2014


Arról is kérdezték, hogy vajon helyettesítheti-e Loic Remy-t, a tavalyi gól felelősünket.

"Nem hiszem, hogy helyénvaló összehasonlítani engem vele." Különböző típusú játékosok vagyunk és mindenki végzi a saját dolgát. De remélem, hogy én is boldogulok ebben a nagy klubban. "

"Minden alkalommal, amikor játszom, megpróbálom a legjobbat kihozni magamból. Mindig készen állok a játékra, aztán majd az edző dönt, hogy beküld-e. "" Hihetetlen érzés volt az első gólt megszerezni a Newcastle színeiben. "

"Minden jól ment. Nem is kérhetnék többet. Nagyon boldog vagyok, a gólom miatt, de különösen azért, hogy a csapat megszerezte a győzelmet. A manager pedig gratulált nekem. "

"Az első félidőben nem voltunk jók, de a managernek sikerült helyre tenni néhány részletet a félidőben, és teljesen meg tudtuk változtatni a játékot a második félidőben."

Ayoze barátunk még nem egy nyilatkozó-zseni, de nem is erre van szüksége a csapatnak. Természetesen attól is messze van még, hogy ő legyen az "igazi" Santiago Munez, aki a Góóól című filmben a semmiből érkezve a csapat sztárja lett.

Viszont az teljesen biztos, hogy ennek a srácnak arra van szüksége, hogy minél többet játsszon, és a maximális szinten legyen az önbizalma.

Ehhez pedig olyan sikerélmények kellenek, mint a vasárnapi győztes gól, illetve a tegnap begyűjtött elismerések.

Nyilvánvaló, hogy ha valakit a Real Madrid keres, a saját nevelésű játékosairól híres Barcelona figyel, és az elmúlt évek legnagyobb üzleteit összehozó Porto scout hálózata is kiszúr magának, abban van fantázia.

A jobbra látható hivatalos PL kártyán Perez-t 5 millió fontra taksálják, ami szerint máris megtöbbszörözte az értékét. A mutatói még elég közepesek, de ha minden jól alakul, akkor a következő évadban már sokkal magasabb számok kerülnek a kártyára!

Szurkolunk neked fiú, csak így tovább!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik