PL 7. forduló: Swansea - Newcastle

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.10.03. 11:10
Címkék
Holnap délután újabb nehéz, igazi kínkeserves 90 perc vár ránk, Newcastle szurkolókra, amikor is kedvenc csapatunk 16.00 órától a Liberty Stadionban...

Holnap délután újabb nehéz, igazi kínkeserves 90 perc vár ránk, Newcastle szurkolókra, amikor is kedvenc csapatunk 16.00 órától a Liberty Stadionban szerepel majd a Swansea vendégeként. Amennyiben tippelni kellene, (majd kell is, Peti ki is tette az új fordulót) akkor azt mondanám, hogy sima, minimum 3 gólos zakó vár ránk, de természetesen a lelkem mélyén remélem, hogy csodával határos módon sikerülhet a pontszerzés.

Idáig jutottunk. Egy Swansea elleni idegenbeli meccsen gyakorlatilag esélytelenek vagyunk. A fenti videón 4:12-től látható szerintem minden idők legszebb Papiss Cissé gólja, amit Newcastle mezben - pont a Swansea ellen - ért el. A második helyen nálam a Chelsea elleni első, balos bombája, első helyen meg a Villa elleni gólja található. A Chelsea elleni "szezon gólja" nálam a látványos, de hatalmas mák kategória, míg a felsorolt másik három mind tudatos megmozdulás. Na de vissza a Swansea-hoz.

A hattyúk ellen ez lesz mindössze a 21 mérkőzésünk (11 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség), szóval nem tekint túl nagy múltra vissza ez a párosítás. Legutóbb egy sima 3:0-al zavartak minket haza és sajnos erre most is meg van az esély.

Olyan jó lenne, ha Alan Pardew végre lényeges változtatásokat eszközölne mind a kezdőben, mind a taktikai hadrendben. Balra (kattintás után teljes méretben látható) az én kezdő 11-em.

A leglényegesebb, hogy át kell állni a 4-2-3-1-ről, mert az egy szem csatár teljesen impotens elöl. A Stoke ellen például a második félidőben Cissé egyetlen használható labdát sem kapott. Na de nézzük sorban.

Krul helye nem vitás. A védelemben Steven Taylor talán beférne, de sajnos egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy jobban teljesítene, mint Williamson. A bal oldalra Haidara! Könyörgöm, Dummett teljesen használhatatlan a támadásoknál. Nem gyors, nem cselez jól, nem tud lőni és nem tus beadni sem.

A középpályán nem ártana a nagytakarítás... Gouffran akit Ábel a video blogban "leöregemberezett" valójában májusban volt mindössze 28 éves, de hétfőn tényleg nehézkesnek és lassúnak tűnt a korábbi önmagához képest. Nem ártana neki egy kis padozás. Hasonlóan Cabella-nak sem, aki a City ellen a nyitó fordulóban megmutatta ugyan, hogy milyen technikai tudása van, de azóta ijedt kisfiúként szaladgál a pályán, zéró önbizalommal. Igaz, hogy Obertan-nál sokkal jobb játékos, de "Tunyacsáp" legalább magabiztosnak tűnik, és most a legfontosabb, hogy a pályán lévő játékosoknak ne remegjen a lábuk.

Elöl meg egész egyszerűen kell a két csatár. Valójában az Armstrong, Ayoze, Cissé, Riviere-Ferreyra ötösből bármelyik kettőt meg lehetne próbálni, nekem a Cissé-Armstrong duó lenne a leginkább szimpatikus.

Természetesen magam sem hiszem, hogy ilyen felállást látunk, valószínűleg úgy megyünk majd, mint a barmok a vágóhídra. A szokásos összeállításban, a szokásos taktikával.

A mérkőzést a Digi NEM közvetíti, ebben az idősávban a Pool - WBA meccset választották. Külföldi stream viszont lesz bőven, úgyhogy lehet majd követni a találkozót.

Meg lesz vajon a 7. fordulóban a győzelem? Akármilyen szomorú, de igazi totógyilkos eredmény lenne.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik