Kastély vs. Palota - Döntetlen

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 19:08
Címkék
Rettenetes mérkőzésen vagyunk túl. Bevallom őszintén, hogy nekem ez volt az első idei meccs, amit végignéztem, de bárcsak ne tettem volna. Első...

Rettenetes mérkőzésen vagyunk túl. Bevallom őszintén, hogy nekem ez volt az első idei meccs, amit végignéztem, de bárcsak ne tettem volna. Első félidőben azt láttam, hogy szokásos bárgyú Pardew féle játék, ami az előző két szezont is élvezhetetlenné tette. Az új igazolások abszolút értékelhetetlenek voltak, bár az egész csapatról elmondható ez. Egyedül akkor lett élvezetes a játék, amikor bejött Aarons, aki azonnal az egyik kedvencemmé lépett elő.Rettenetes mérkőzésen vagyunk túl. Bevallom őszintén, hogy nekem ez volt az első idei meccs, amit végignéztem, de bárcsak ne tettem volna. Első félidőben azt láttam, hogy szokásos bárgyú Pardew féle játék, ami az előző két szezont is élvezhetetlenné tette. Az új igazolások abszolút értékelhetetlenek voltak, bár az egész csapatról elmondható ez. Egyedül akkor lett élvezetes a játék, amikor bejött Aarons, aki azonnal az egyik kedvencemmé lépett elő.

De kezdjük az elején. Annyira a legelején, hogy nem kellett egy egész perc, hogy a tabella végére várt csapattól megkapjuk az első gólunkat. Nem akarom Krul nyakába varrni, de oldalra is lehetne ütni azokat a labdákat, amikért nagy bravúrral leér. Hány és hány ilyen gólt kaptunk az előző két évben is. Ezt egy kicsit gyakorolhatná, bár lehet, hogy most teljesen érdemtelenül hordom le őt, hiszen bravúr volt, de akkor is... minden bravúr középre pattan ki róla...

Élvezhetetlen fél óra következett, ahol számomra kiderült, hogy teljesen mindegy kiket igazolunk, ez a taktika élvezhetetlen focit eredményez. Szegény Cissét sajnálom most, akinek az első fél éve világviszonylatban is szenzációs volt, de Pardew taktikájával tökéletesen tönkretette azt a játékost, akit a fél világ le akart igazolni a Chelsea-nek rúgott kettő felejthetetlen gólja után. Azóta volt már nálunk néhány nagy reményű játékos, de azok sem tudtak mit kezdeni, ezzel a nagyszerű íveljük fel és majd lesz valami taktikával.

De nézzük a jó oldalát a dolgoknak. Szereztünk egy pontot. Rúgtunk három gólt. Láthattunk egy nagy ígéretet a pályán Rolando Aarons személyében. Haidara játéka nekem iszonyatosan tetszett, és őt is választottam volna meg a meccs legjobbjának, ha nem cseréli a 18 éves szélsőt a végén.

Nézzük a rossz oldalait, mivel jót csak ennyit találtam az egész 90 percben, amit előbb felsoroltam. Igazoltunk egy abszolút előre impotens Janmaatot, aki iszonyat mákkal szerzett egy gólt. De milyen gólt! Háromszor választotta a lehető legrosszabb megoldást, és ez a szerencsés három pocsék labdába piszkálás egy gólt eredményezett a holland válogatott szélsőnek, akit mi jobb hátvédként játszatunk, de igazi posztja a 'lyuk a védelem szélén' lesz. Lassú, fizikálisan visszamaradott (lepattogott az összes angol tinédzserről), beadni és passzolni nem tud, védekezni még annyira sem. Gratulálok az új igazoláshoz.

Cabella egyelőre nem azt hozza, amit vártam tőle. Ezen a meccsen pedig azt tudta produkálni, mint a néhány éve már kiöregedett Jonas Gutierrez is tudott hozni. Elcselezgetni és rosszul beadni mindent, vagy ha jó passzt látunk tőle, akkor az is visszafelé megy, ami még rettenetesebb, mert mögötte általában Janmaat volt, aki az esetek legnagyobb részében úgy ért a labdához, mintha gumicsizmában játszott volna.

Riviere játékából nem kaptam ízelítőt, de mint már mondtam, nem is lepődök meg, ha Pardewnál nincs jó csatárteljesítmény. Akkor lenne nála jó csatár, ha lenne vagy 3,5 méter magas, 5-6 méter hosszú lábakkal. Akkor el tudná érni a vaktában előre vágott labdákat. Egyébként teljesen reménytelen, hogy maradandót alkosson hosszútávon akár ki is, ha ezt játszunk továbbra is.

Siem de Jongnak voltak jó megmozdulásai, de a taktika, amit okosan kitalált erre a meccsre is a mesteredzőnk, teljesen kizárja azt, hogy megcsillantsa a képességét.

Ami a legnagyobb szívfájdalmam, az Colback játéka volt. Illetve nem csak a játéka, hanem maga a leigazolása is szívroham közeli állapotba tett. Nem elég, hogy évek óta azt magyarázzuk, hogy nem akarunk angol játékost igazolni, mert drágák, sokat keresnek, erre igazolunk a legnagyobb riválistól. De ami ennél is felháborítóbb, hogy berakjuk karmesternek? Miért? Értelmes megmozdulás mentes meccset tudott ma délután le. Köszönjük szépen neked ez Jack és köszönjük Pardew mesternek is. Legközelebb inkább kérjük meg Krult, hogy dobja be a kapuba a labdát. Ennél már csak az lenne nagyobb segítség az ellenfélnek.

Ma ez a véleményem az egész meccsről, holnap lehiggadok és írok egy átgondolt értékelést is!

Mára ennyi tellett tőlem, de azt hiszem, hogy nem vagyok egyedül, akinek most már végleg kinyílt a bicska a zsebében.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik