(Szarka)lábjegyzet: Ma este "sheffield-i szerda", hétvégén Schalke Kupa

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 11:07
Címkék
Ha szerda, akkor ez most sheffield-i lesz, ma este ugyanis a "Baglyok" azaz a Sheffield Wednesday ellen folytatja a felkészülést a Newcastle United....

Ha szerda, akkor ez most sheffield-i lesz, ma este ugyanis a "Baglyok" azaz a Sheffield Wednesday ellen folytatja a felkészülést a Newcastle United. A híres Hillsborough stadion gyepén 20.45 perckor kezdődik az összecsapás, amelyet semmilyen brit, vagy egyéb nemzetközi TV csatorna sem közvetít."Baglyok" azaz a Sheffield Wednesday ellen folytatja a felkészülést a Newcastle United. A híres Hillsborough stadion gyepén 20.45 perckor kezdődik az összecsapás, amelyet semmilyen brit, vagy egyéb nemzetközi TV csatorna sem közvetít.

A mérkőzésen már rendelkezésre állnak a VB-t megjárt játékosok, de valószínűleg nem fognak azonnal 90 percet kapni. Cabella, Sissoko, Janmaat, Krul és Tioté tehát visszatér, míg az Új-Zélandon kisebb sérülést összeszedő Siem De Jong könnyen lehet, hogy ma este kimarad a keretből.

A mérkőzést követően csak egy, maximum két nap telik majd eseménytelenül, hiszen hétvégén a Schalke Kupára hivatalos a csapat Gelsenkirchen-be, ahol augusztus 2-án 15:30-tól a Málaga, augusztus 3-án 17:40-től pedig a Shalke 04 lesz az ellenfél. Az első mérkőzést a Digi Sport 2, a másodikat pedig a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

A mini torna harmadik résztvevője a West Ham United lesz, akik a hétvégén ugyanezekkel a csapatokkal - csak fordított sorrendben - mérkőznek meg.

Ezt követően augusztus 5-én a Huddersfield-nél vendégeskedünk, majd pedig augusztus 10-én (egy héttel a Manchester City elleni) a St. James' Park-ban lesz az utolsó felkészülési meccs a Real Sociedad ellen. A baszkokkal kapcsolatban érdekesség, hogy valószínűleg pályára lép majd náluk az az Alfred Finnbogasson, aki most szerződött Spanyolországba, és akit állítólag a Newcastle is évek óta figyelt. A 25 éves játékos korábbi klubjában a Heerenveen-ben két szezont játszott, ezalatt 70 mérkőzésen lépett pályára, és 59 gólt szerzett, 35/28 és 35/31 elosztásban.

Közben az átigazolási pletykák is dübörögnek! A twitteren egy szurkoló azt állította, hogy egy Newcastle-be tartó repülő járaton mellette ült Clément Grenier (az infót azóta már párszor cáfolták, párszor megerősítették), aki a Lyon edzésein nem vesz részt, bár a hivatalos közlemények szerint csak a korábbi sérülése (ami miatt a VB-ről is lemaradt) miatt.

Az eddig meg mindenáron BL csapatba vágyó másik lyon-i, Alexandre Lacazette pedig francia lapok szerint szívesen jönne Newcastle-be. Mindkét játékosnak 2016 nyarán jár le a szerződése, azaz Ashley-nek egy ilyen duplához szerintem 30 millió font körüli zsetont kellene kicsengetni. Ez nálam maga lenne a csoda-kategória.

Távozó oldalon pedig Hatem Ben Arfa státusza a legnagyobb kérdés. Most éppen az AC Milan került be a képbe.

Hatem szerződése lejár a jövő évben, ezért nem igazán ugyanaz a klub és a játékos érdeke és a jövőről alkotott elképzelése. Pardew valószínűleg elpasszolná még most, vagy legkésőbb télen, Benny pedig pár hete még küzdött volna a csapatba kerülésért.

Ez a lelkesedése - érthető okokból - valószínűleg mára már alábbhagyott, így viszont feltehetően kölcsönben töltené a következő szezont, hogy aztán szabadon igazolható játékosként keressen új munkaadót egy év múlva, aki még egy jó kis aláírási pénzzel is megkínálja.

A megoldás valahol félúton következhet be, ahogyan anno a Marseille-ből Newcastle-be igazolása idején is történt. Ott is egy kölcsönben töltött szezon után vettük meg diszkont áron, 5.75 millió fontért. Jelen esetben azonban nincs idő egy teljes évadnyi "próbaidőre". Most kölcsönbe mehetne fél évre egy olyan klubhoz, ami komolyan meg akarná szerezni, majd januárban pedig végleg aláírhatna valamilyen minimális pénzért.

Érdekes dolog ez. Pár éve azt gondoltam az lesz a kérdés, hogy hogyan tartsuk meg Ben Arfa-t az érte kínált horribilis összegek ellenére, nem pedig az, hogy hogyan szabaduljunk meg tőle egy kis aprópénzért...

Hajrá Newcaste!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik