(Szarka)lábjegyzet: Van-e még lejjebb?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.04.18. 09:04
Címkék
Az elmúlt egy hónap katasztrofálisan sikerült. Március 15. óta hat mérkőzést játszott a Newcastle és ebből egyet sikerült megnyerni, 1:0-ra...

Az elmúlt egy hónap katasztrofálisan sikerült. Március 15. óta hat mérkőzést játszott a Newcastle és ebből egyet sikerült megnyerni, 1:0-ra a Crystal Palace ellen. Mondhatnánk persze, hogy ez szép eredmény, hiszen az azóta a Chelsea-t és az Everton-t is legyőző londoni kiscsapat szárnyal, de valljuk be ez kimerítené az önámítás kategóriáját. Sajnos a maradék öt meccsen csak a vereségek jöttek. A Palace előtt a Fulham (0-1) is legyőzött minket, majd következtek az Everton (0-3), Southampton (0-4), Manchester United (0-4) és a Stoke (0-1) elleni zakók. A további sorsolás tekintetében pedig fogadjuk a két walesi bárdot (Swansea, Cardiff) és utazunk Londonba (Arsenal) és Liverpoolba.

Az őszi meccs nagyon sima volt. Sima 0:3-as vereség...

Persze jó lenne bekavarni az Arsenal BL indulásába, és még jobb lenne, ha esetleg a Pool bajnoki címe is rajtunk menne el az Anfield-en, de azért maradjunk a realitásnál, azaz hogy pontszerzésre leginkább a walesiek ellen van esélyünk.

Az egész helyzetben az a legelszomorítóbb, hogy a szombati Swansea elleni és a május 3-án sorra kerülő Cardiff elleni hazai meccsek kapcsán sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy mi lennék az esélyesek. Hiába lesz egy fáradt, az EL miatt a bajnokságot teljesen beáldozó, valamint egy kiesés ellen küzdő, ezért idegileg kikészült csapat az ellenfél. A Newcastle pedig hiába egy stabil középcsapat, akik hetekkel ezelőtt bebiztosították a bennmaradást. Ez csak papíron van így. Valójában az az igazság a Newcastle egy kiégett, megfáradt együttes benyomását kelti és a táblázaton felettük és alattuk lévő csapatok egyaránt sokkal szenvedélyesebben küzdenek a maguk elé kitűzött célokért.

A managerünk továbbra is a lelátón dekkol, a húzóembereink pedig formán kívül vannak illetve sérültek. Utóbbi fronton azért van előrelépés, és ha minden igaz szombaton már egy erősebb kezdővel lehet felállni. Santon és Sissoko továbbra is sérült, viszont nagyon úgy fest, hogy a Remy-Debuchy kettős visszatérhet.

Az előzetes hírek alapján tehát én a fenti kezdőt javasolnám, vagy esetleg Cissé helyett Shola mehetne fel, hogy utat nyisson (birkózzon) Remy-nek a kapu felé. Persze tudom, hogy sokan felszisszenünk a támadók neveinek hallatán, de sajnos be kell látni, hogy De Jong nem tudja hozni a Twente-s formáját, Ben Arfa pedig talán többet használ, ha az utolsó 25 percre száll be.

A 2000-es években eddig három meccset játszottunk a Hattyúk ellen a St. James' Park-ban és eléggé romlik a tendenciánk. A másodosztályban még 3:0-ra győztünk, a Premier League-ben viszont egy 0:0-ás döntetlen és egy 2:1-es vereség jött össze.

Hogy mégis mi lehet a tétje ennek a négy látszólag tét nélküli meccsnek? Leginkább az, hogy kellő bénasággal még a TOP 10-ből is ki lehet kerülni, márpedig ez alapvető elvárás volt a szezon elején. A manager elvileg (már csak a várható távozók száma miatt is) megkapja a lehetőséget a csapat újjáépítésére, de vajon Pardew lesz-e ez a manager? Vajon a még 6 évig érvényes szerződését veszélyezteti-e az, hogyha nem teljesíti a szezon elején megfogalmazott elvárásokat. Van e valami kiskapu erre az esetre? Most aztán nem volt EL, és a kupákban sem zavartunk sok vizet, azaz nincs mire fogni az eredménytelenséget. Ez a keret bizonyította, hogy simán ott lehet a 6-8. hely környékén, szóval nem feltétlenül a játékosok képességével van a baj.

Szombat, 16 óra, és a Digi az EHF kupát, illetve a monte carlo-i tenisz elődöntőket adja, szóval maradnak a stream-ek. Elvileg 17 külföldi csatorna közvetíti a meccset, szóval lehet majd válogatni.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik