(Szarka)lábjegyzet: Ben Arfa, a száműzött

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.04.28. 09:04
Címkék
Sajnos közeledik a pillanat, amikor hivatalosan is kimondhatjuk: Hatem Ben Arfa nem húzza többé magára a Newcastle United mezét. A 2010 őszén súlyosan...

Sajnos közeledik a pillanat, amikor hivatalosan is kimondhatjuk: Hatem Ben Arfa nem húzza többé magára a Newcastle United mezét. A 2010 őszén súlyosan megsérülő, majd a 2011/2012-es szezonban szenzációs teljesítményt nyújtó francia szélső kapcsán sokszor aggódhattunk már hasonló okból az elmúlt években.

Ő egy igazi művész a pályán, és úgy gondoltuk a zsenialitásának csak a sérülései okozhatnak igazán komoly problémát. Tévedtünk. Úgy fest mentális gondjai is vannak, és lehet, hogy végül ez vezet majd a távozásához.

Az idei év nem sikerült neki valami jól, és sajnos ezúttal nem a fizikális gondok szóltak közbe. Egész egyszerűen nem tudott vezéregyéniséggé válni a ebben a szezonban, és a Newcastle biztos bennmaradását elősegítő őszi és téli győzelmi sorozatokban sem ő volt a főszereplő.

Tavasszal ráadásul kimondottan kedvetlenül játszott. Lassú volt és kiszámítható, azaz pont az ellentéte annak, ami korábban jellemezte. Simán beleszürkült a mezőnybe.

A sérültek listáján alig-alig tűnt fel Ben Arfa neve, ezért sejteni lehetett, hogy valami mentális probléma húzódik a háttérben. Nem ez lenne az első eset, hiszen korábban a Marseille-nél összerúgta a port Didier Deschamps-szal is, ami a Newcastle-hez történő kölcsön- majd eladásához vezetett. Komoly ellentétről lehetett szó, hiszen valószínűleg emiatt esélytelen a címeres mezre is Hatem, amióta Blanc helyére Deschamps került a válogatott élére. Nehéz eset a srác, többen mondták róla. Ennek ellenére Pardew tudott vele bánni. Mostanáig.

Tegnap délután bejárta a világhálót a bal oldali kép, amit Benny töltött fel a világhálóra, az alábbi szöveggel:

"Otthon nézem a Liverpool - Chelsea meccset, remélem a barátom, Demba Ba gólt fog szerezni!!!! A Manager nem tett be a Londonba utazó, az Arsenal elleni keretbe, de ez nem probléma. Remélem a csapatom nyerni fog az Emirates Stadionban és boldoggá tesszük a szurkolóinkat"

Ez volt délután, de már délelőtt lehetett olvasni, hogy a "klubhoz közel álló források" szerint Pardew és Ben Arfa viszonya annyira elmérgesedett, hogy hazaküldték Franciaországba. Állítólag az szezon nagyobbik részében tanúsított negatív hozzáállása miatt, ami bomlasztja a közösséget.

Ben Arfa ezt nem így gondolja, és további lehetőségeiről az ügyvédje Jean-Jaques Bertrand a következőket mondta:

"Hatem-nek két lehetősége van. Az egyik, hogy él a FIFA szabályozás 17. cikkével, amely lehetővé teszi, hogy a játékos, aki három évig nem a vált klubot, kérheti a szerződése megszüntetését. Hatem ebben az évben ezt megteheti. "

"Ellentétben azzal, amit a menedzser Alan Pardew mond, Hatem-nek ugyanis már csak egy év van hátra a szerződésből."

"A másik lehetőség, hogy rendezni a helyzetet a klubbal. Ami nem történhet meg, az az, hogy Hatem destabilizálódik, és hogy az a látszat alakul ki, mintha ő lenne az, aki megpróbálja elhagyni a klubot."

"Nem volt semmiféle jelentősebb esemény, amely igazolná azt, amit a menedzser stábja terjeszt róla. Semmi. "

"Ezek a dolgok ártanak Hatem imázsának, a klubnak és a rajongóknak, ezért harcolni fogunk, mert nem engedhetjük, hogy hamis információt terjesszenek róla."

Nos egyelőre Pardew az a bizonyos erősebb kutya, aki... Nem számít, hogy Ben Arfa a kedvenc játékosa Mike Ashley-nek, lehet, hogy ő lesz a bűnbak, aki a siralmas teljesítmény mögött álló hozzáállásbeli problémákért felelős? Mondjuk a "kedvenc" státusza nem sokat számít, ha azt vesszük, hogy a tulaj másik kedvence az a Cabaye volt, akinek mindössze annyit tudott felajánlani a klub tavaly nyáron, hogy beígérték a januári elengedését.

Az biztos, hogy a felek ki fognak várni nyárig. Akkor aztán kiderül ki megy és ki marad. Elvileg Pardew és Ben Arfa maradása sincs kizárva, de azért erre elég kevés az esély.

Közben újabb nevek az esetleges nyári érkezők között, olyanok, mint Jonjo Shelvey (Swansea), Steven Calulker (Cardiff), Fraiser Forster (Celtic) és újra felmerült Demba Ba visszatérése is.

Őszintén szólva ezek a pletykák számomra eltörpülnek amellett, hogy az utóbbi évek legzseniálisabb Newcastle játékosa távozhat nyáron, mégpedig magatartásbeli/motivációs (attól függ melyik fél szemszögéből nézzük) gondok miatt.

Ilyen előzményekkel nekivágni az esti Arsenal elleni meccsnek. Szép kilátások.

Hajrá Newcastle!

Mark29


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik