(Szarka)lábjegyzet: WBA 1 : 0 NUFC - 90 perces rövidzárlat

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.01.02. 12:01
Címkék
Nem indult valami fényesen ez az év a bajnokság szempontjából. Egy unalmas, eseménytelen, mondjuk ki GYENGE mérkőzésen a Newcastle három pontot...

Nem indult valami fényesen ez az év a bajnokság szempontjából. Egy unalmas, eseménytelen, mondjuk ki GYENGE mérkőzésen a Newcastle három pontot ajándékozott a West Bromwich Albion-nak. Mert ne legyen senkinek kétsége, a keretek összetétele alapján simán hozni kellett volna a három pontot. Ehelyett valami kritikán aluli találkozót láthattunk, ahol a 87. percben szerzett Berahino 11-es góllal nyertek Geráék.GYENGE mérkőzésen a Newcastle három pontot ajándékozott a West Bromwich Albion-nak. Mert ne legyen senkinek kétsége, a keretek összetétele alapján simán hozni kellett volna a három pontot. Ehelyett valami kritikán aluli találkozót láthattunk, ahol a 87. percben szerzett Berahino 11-es góllal nyertek Geráék.

A BBC statisztikái mindent elmondanak a meccsről. Összesen 7 (!) kaput eltaláló lövés (négy WBA és három Newcastle) az egész meccsen úgy, hogy a 62. perctől kezdve emberelőnyben játszottak a hazaiak. A Newcastle esetében nem tudom mi lehetett a gond. Húzós szilveszteri buli? Esetleg a szokásos motivációs betegség? Az biztos, hogy 90 percnyi rövidzárlatot láthattunk.

Nem igazán szeretném részletesen elemezni az eseményeket, mert mint írtam is, az utóbbi két hónap leggyengébb meccsét sikerült összehozni tegnap, viszont a (szerintem) kulcsfontosságú momentumokat mindenképpen kiemelném:

Pardew nem rotál. Értem én, hogy a "győztes csapaton ne változtass" elv még mindig közkedvelt a managerek körében, de az Arsenal elleni meccs tükrében ez most érthetetlen lépés volt. Egyedül az Anita - Ameobi cserét lépte meg a mester, holott ez ellen az impotens WBA ellen (már bocsánat) igazán pihenhetett volna Santon (helyette Haidara), Sissoko (Anita), Gouffran (Ben Arfa) és akár Rémy (Cissé) is. Nagyon remélem, hogy a hétvégi F.A. kupa találkozón felforgatja a kezdőt.

Motiváció, illetve annak hiánya. Nekem idén nagy vessző paripám lett a francia vonallal kapcsolatba hozható "pörgés-problémakör". Egész egyszerűen azt látom, hogy az alapcsapatban hétről hétre kezdőként szerepet kapó franciáknak a nem TOP csapatok ellen gyorsan, és könnyen elmegy a kedve a játéktól. Meggyőződésem, hogyha a Stoke ellen bekapott gól után nem jön(nek) gyorsan a kiállítás(ok), akkor ott is ötlettelen szenvedés várt volna ránk. Egyedül Debuchy kivétel, de az ő vehemenciája viszont már beteges méreteket ölt (erről majd később). Gouffran, Sissoko, Cabaye és Remy is teljesen más mentalitással játszik a Manchester United vagy mondjuk a Chelsea ellen, mint azt hétvégén tette. Cabaye például úgy lőtt kétszer is kapura, hogy kb. csak beletette a lábát, igazán rá sem dőlt. Foster-nek edzésen keményebbeket dob az edzője. Cabaye pedig megvonta a vállát, aztán le volt rendezve. Sissoko is össze-vissza adogatta el a labdákat. Nem tudom ezzel mit lehet kezdeni, de Pardew-nak ennek megoldása a legsürgősebb feladata, hiszen a bajnokságban a Manchester City után a West Ham, Norwich, Sunderland trió következik, és ebből a 4 meccsből az utóbbi hármon 7-9 pont megszerzése a cél.

Debuchy a főkolompos. Érthetetlen, hogy miért értetlenkedik...

Egyéni hibák. Cabaye és Sissoko pontatlansága és Rémy súlytalansága mellett én két hatalmas, illetve egy jelentős egyéni hibát jegyeztem meg magamnak. Ha időrendben visszafelé haladunk, akkor növekszik a hibák nagysága. A legkisebbet Ben Arfa követte el, aki a hosszabbításban kapott egy remek kiugratást a bal oldalon, és egy az egyben vihette a védőjére és a kapura. Az utóbbi hetek jó formája alapján érthetetlen, hogy miért nem lőtt kapura ballal, vagy csinált egy cselt és vállalta el jobbal. Ehelyett jöttek az értelmetlen cselek majd egy alibi passz. A "hibák ezüstérmese" nálam Tim Krul, aki úgy hozta össze a 11-est, hogy az inkább kifelé mozgó WBA játékosra rácsúszott, majd ugyan visszahúzta a lábát, de akkor már tudta, hogy hülyeséget csinál. Természetes, hogy a WBA csatár nem ugrotta át, viszont (ahogy kell) odatette a lábát, meg volt a kontakt az esés előtt, és így jogos a büntető.

A győztes pedig egyértelműen Mathieu Debuchy. Lelkes a srác, megy előre, és az utóbbi meccseken tényleg jól játszott. Gólpasszokat adott, a párharcainak jelentős többségét pedig simán megnyerte. Na de tegnap mit csinált? Mit gondolt? Vagy az újév miatt elmaradt a düh terápiás kezelése???

Nekem a fenti mozdulatsort látva az alábbi képek ugrottak be:

Lehet választani, hogy melyik a leginkább találó. A lényeg, hogy nekifutva izomból, összezárt páros lábbal telibe verni a tőle kicsit messzire elpattanó labdát nem lehet. Nincs rá magyarázat, hogy erre miért volt szükség kb. 30-40 méterre a Newcastle kapujától. Teljesen jogos piros, hiába érte el tisztán a labdát a csak ímmel-ámmal arra járó WBA játékos előtt. Debuchy-re 3 meccses eltiltás vár, amivel nem lehet vitatkozni.

A hab a tortán pedig csak ezután következett. Mára megjött a diagnózis, hogy a sérülés miatt lecserélt Coloccni 6 hétre kidőlt a térde miatt. Egyrészt így biztosra vehető, hogy Steven Taylor nem megy kölcsönbe sehová, ami jó hír. Másrészt viszont nem leszek meglepve, ha ismét életbe lép a tavalyi forgatókönyv, azaz Colo hazautazik regenerálódni, és nem nagyon lesz kedve visszatérni.

Kemény hetek jönnek tehát. Sérülés, eltiltás, plusz az átigazolási időszak hivatalosan is beindult. Az biztosnak látszik, hogy Loic Remy idén januárban semmiképpen nem akar hosszútávú szerződést kötni a klubbal. Leginkább a BL részvételre vágyik, ezért szerintem nemcsak a bajnokság végét várja meg, hanem majd a Világbajnoki szereplés után dönt a folytatásról. 20-30 %-nál nem látok nagyobb esélyt arra, hogy jövőre is nálunk játsszon...

Szombaton tehát 16:00-kor Newcastle - Cardiff F.A. kupa mérkőzés. A Sport1 ebben az idősávban érthetetlen módon a Rochdale - Leeds meccset közvetíti élőben... No comment...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik