Nehéz meccsel kezdünk neki a sorozatnak

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.08.19. 09:08
Címkék
Ma este ránk szegeződik a Premier Leauge, az angol foci kedvelők, de talán az egész világ figyelme. Már csak mi nem mutattuk meg magunkat a hosszú...

Ma este ránk szegeződik a Premier Leauge, az angol foci kedvelők, de talán az egész világ figyelme. Már csak mi nem mutattuk meg magunkat a hosszú nyári szünet után. Természetesen lesz ma este egy ellenfelünk a Manchester City személyében, de róluk nem akarok beszélni, mert a nagyvilági életet élő kisebb manchesteri testvér híreivel amúgy is tele van az újság. Ha valamelyik játékosa fingik egyet, azt is az első oldalon hozzák az angol bulvár és sportszakmai lapok. Így most nincs más dolgom, csak a saját csapatunk körüli dolgokról írni, valamint esélyt latolgatni.

Ahogyan azt sok Newcastle szurkoló tudja ismeretlen sérülés hullám ütötte fel a fejét a hét vége felé tartott edzésen. Aminek köszönhető, hogy szinte nincs hadra fogható balhátvédünk. Santon és Haidara sérülésből való visszatérésének dátuma egyenlőre ismeretlen. Perch sincs már a csapatnál, aki ilyenkor be szokott ugrani a bal bekk posztjára, és Gutierrez is kisebb sérülést szedett össze edzésen. Ennek ellenére úgy látszik, hogy Jonas tudja vállalni a játékot, és mivel az előző szezonban már többször játszott, sőt kezdett is a védelem bal oldalán így nagy eséllyel mai napon is arra készülhetünk, hogy ő fog ott játszani. Az igaz, hogy a 'Bárgyú' Pardew arról beszélt az újságíróknak, hogy Paul Dummettnek nem lesz könnyű dolga a City elleni debütálás alkalmával. Add istenem, hogy Jonas tudja vállalni a bal bunkó pozíciót!!! A védelem jobb oldala adott, középen viszont Steven Taylor is kisebb sérülést szedett össze, ami azt eredményezheti, hogy Yanga-Mbiwa lesz Coloccini társa. A középpályán nagyon bízom benne, hogy Cabaye, Tioté, Hatem Ben Arfa, Gouffran és Sissoko lesz. A csatársorban pedig nagy valószínűséggel Remy rejtélyes sérülése után Cissé fog szerepelni. Ez a kezdő a legvalószínűbb, de ahogyan Alan Pardew-t ismerjük, biztosan húzni akar valami váratlant és be fog rakni egy meglepetés embert, mert akkor király taktikusnak érzi magát, hogy bízni fog abban, hogy egy rosszabb képességű Sammy, vagy Anita játszatása biztosan pozitívan fog hatni a csapat játékra 'az ellenfél nem számít rá' felfogása miatt.

Nagyon örülnék, ha végre a legjobb felállásban tudna pályára lépni a középpályánk, mert ha ott átszalad a City, akkor abból jelentős különbséggel bíró vereség is lehet a vége. Előző találkozásunk, amikor mi vendégeskedtünk négy nullára végződött, ami igen kényelmetlen rajt lenne a mostani idényre nézve.

Angol fogadóirodák tízszeres pénzt fizetnek a Newcastle sikeréért, ami sok mindent elárul az esélyeinkről. A legvalószínűbb eredménynek pedig a 2-0-át látják. Azért az hozzá tartozik a számok elemzéséhez, hogy csak dupla akkor az esélye, hogy Agüero vagy Negredo mesterhármast ér el, mint annak, hogy mi nyerjük a mérkőzést. Nagyon bíznak az angol fogadóirodák a City-ben, de úgy érzem, hogy ebben az évben újra a meglepetés csapatok közé fognak minket sorolni, persze ehhez sokan azt mondják, hogy kell egy jó edzőcsere a bajnokság korai szakaszában.

Tippeket aki még nem tette meg, az megteheti a kezdőrúgás előtt. Olvassátok el az előző írásainkat.

Howay The Lads

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik