(Szarka)lábjegyzet: Újabb "Joe Kinnear-teória"

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.06.21. 08:06
Címkék
Amióta Joe Kinnear újra feltűnt Newcastle-ben ki higgadtan, ki vehemensen, ki kétségbe esve, de azt kérdezi: "MIÉRT???" Mi szükség volt erre a...

Amióta Joe Kinnear újra feltűnt Newcastle-ben ki higgadtan, ki vehemensen, ki kétségbe esve, de azt kérdezi: "MIÉRT???"Amióta Joe Kinnear újra feltűnt Newcastle-ben ki higgadtan, ki vehemensen, ki kétségbe esve, de azt kérdezi: "MIÉRT???"

Mi szükség volt erre a vén csatalóra? Miért jó a csapatnak, hogy felkavarja azt az állóvizet, amire jelenleg szüksége van mindenkinek. Azt a nyugalmat, ami egy ilyen elbaltázott szezon után kell ahhoz, hogy utána 101 %-on lehessen megkezdeni a felkészülést a következő évre. Az angol szokások eleve nem támogatják ezt a "Director of Football" titulust, ami egyértelműen a szigetországban teljhatalmú managerektől von el hatáskört, de itt igazából nem maga a poszt, hanem a kinevezett emberrel van a probléma.

Én arra is gondoltam, hogy a tavalyi szezon érthetetlenül gyenge bajnoki szereplése után Mike Ashley tulajdonos egyszerűen a hosszútávú szerződéssel bíró Pardew feje fölé akart egy - Derek Llambias-nál karakteresebb - új főnököt. Nos a Daily Mirror új teóriával állt elő, ami szerint Kinnear fő feladata az Alan Pardew és Graham Carr közötti konfliktus megoldása.

A Chief Scout Graham Carr feladata a játékosmegfigyelés, és ez alapján az ajánlás a manager és a tulajdonos felé.

Carr "felfedezettjei" között elég sok jó név van pl. Ben Arfa, Tioté, Cabaye, Ba vagy Cissé.

Ennek ellenére az átigazolási politikát érte kritika bőven, főleg a szurkolók részéről. Miért nincsenek angolok? Miért nincsenek nagyobb nevek? Miért nem lehet egy kicsit nagyobb anyagi kockázatot vállalni a sikerek érdekében?

Derek Llambias, az üzletember válasza pedig mindig az volt, hogy a klubot Ashley konszolidálni akarja, hogy egy sikeres, önellátó vállalkozás legyen, ami eltartja magát, és a profitból tud egyre tovább fejlődni.

A klubvezetés tehát egyértelmű, megbonthatatlan egységet alkotva dacolt a közvéleménnyel, és jelezte mindenki felé, hogy nem térnek el a tervektől, mert minden jó így, ahogy van. Nos, most úgy néz ki ez az egység mégsem olyan erős.

Mirror fenti cikkje alapján egy belső informátor szerint régóta hatalmi harc dúl Carr és Pardew között és Mike Ashley egész egyszerűen nem tudja kinek higgyen. Eddig ő, és a focihoz szintén kevéssé értő Llambias együtt próbálta eldönteni, hogy bizonyos játékosok kapcsán a több mint 14 éve managerként dolgozó Pardew-nak, vagy a több mint 40 éve a futballban dolgozó, de "csak" megfigyelőként sikeres Carr-nak van-e igaza.

Mert hogy állítólag erről van szó. Akiket Pardew szeretne Carr nem javasolja, akiket Carr jónak tart, Pardew szerint gyengék. Állítólag ez így volt a múltban is, jelenleg is így van, de Ashley nagyon nem szeretné, ha továbbra is így menne. Ráadásul Pardew több angol anyanyelvű játékost szeretne, Carr viszont elsősorban a francia piacot ajánlgatja az Arsenal-modellt csodáló Ashley-nek. Erre kell Kinnear, aki 20 éve ismeri Carr-t, viszont manageri tapasztalatai is vannak.

Ez jelenleg csak egy pletyka, de ha igaz, akkor ez megmagyarázza, hogy Carr miért akar menni, és Pardew miért jelentette ki, hogy marad.

Egy biztos: az erőviszonyokat le kell zongorázni, és egy-két igazolást is realizálni kell július 11-ig, a felkészülés megkezdéséig.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik