Micsoda "meglepetés": Kinnear érkezése után Derek Llambias igazgató távozott

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.06.19. 11:06
Címkék
Az elmúlt napok eseményei előtt értetlenül álló szurkolóknak ma megint tisztult egy kicsit a kép. Öt év regnálás után távozik a klubtól...

Az elmúlt napok eseményei előtt értetlenül álló szurkolóknak ma megint tisztult egy kicsit a kép. Öt év regnálás után távozik a klubtól a "Managing Director" azaz amolyan általános igazgatói posztot betöltő Derek Llambias. A klub hivatalos honlapján megjelent rövid írás szerint a szakember egy csodálatos utazásnak fogta fel az elmúlt időszakot, és mindenkinek megköszönte a munkáját.Derek Llambias. A klub hivatalos honlapján megjelent rövid írás szerint a szakember egy csodálatos utazásnak fogta fel az elmúlt időszakot, és mindenkinek megköszönte a munkáját.

Llambias és Kinnear - mellettem az utódom

Hogy változik a világ. Mike Ashley régi barátja és üzletfele soha nem tartozott a Newcastle kemény magjának azaz a Toon Army-nak a kedvencei közé. Folyamatosan Ashley bábjának csúfolták, akinek semmi köze focihoz, mégis okoskodik.

Llambias a báb...

Ehhez képest most a Joe Kinnear (vagy ahogy az angol szóviccel írják Joke-in-near) érkezése okozta "rémület" miatt biztosan lesznek jó páran, akik visszasírják az eddig nem sokra tartott üzletembert. A sportszakmai múlttal egyébként tényleg nem rendelkező Llambias azért ért el sikereket is, hiszen nagy szerepe volt a Freddy Shepherd éra után maradt pazarló, eladósodott Newcastle pénzügyi konszolidálásában.

A szurkolók legnagyobb baja pont az volt, hogy az igazgató hiába intézte okosan a pénzügyeket, szakmai hozzáértés híján nem volt megfelelő kapocs a tulajdonos és az aktuális manager között. Nos, Kinnear-nek vannak tapasztalatai (mások szerint csak azok vannak, mivel egy bunkó foci-dinoszaurusz), de mi lesz így a pénzügyekkel?

Érdekes húzás ez a vezetőség részéről. Arra sokan gondoltak (én is), hogy Kinnear érkezésével a hosszú távú szerződéssel bíró Pardew komfort érzetét akarják csökkenteni, hiszen kapott egy plusz főnököt.

Az viszont nem jutott volna eszembe, hogy Ashley pont a cimbit küldi el a stábból, azaz, hogy Kinnear tulajdonképpen Llambias helyére érkezik. Lehet, hogy Derek-nek volt elég ez az öt hosszú - anyuka csuklástól visszhangzó - év. Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, mit fognak nyáron összehozni. Kinnear imád össze-vissza beszélni. Néha azon gondolkodom, hogy ez a csávó vagy tök hülye, vagy iszonyat jól adja a figurát. Abból, hogy másodszor kap hatalmat a klubnál, hajlok arra, hogy az utóbbi állítás az igaz. A szurkolók nagy része persze pesszimista, és katasztrófaként éli meg az elmúlt napokat.

Szerintem várjuk ki a végét. Ashley nem egy szerethető figura, de szerintem bizonyította, hogy sikeres Newcastle-t akar. Márpedig az életútja, és az anyagi helyzete alapján ha valaki, ő mindent megtesz a sikerért.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik