A 2012/2013-as szezon 2. rész - tél

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.05.22. 10:05
Címkék
Az előző részben felidéztük a reményekkel teli nyarat, a bajnokság döcögős indulását, majd az ősz végét, amikor már csak kapkodtuk...

Az előző részben felidéztük a reményekkel teli nyarat, a bajnokság döcögős indulását, majd az ősz végét, amikor már csak kapkodtuk a fejünket értetlenül, hogy mi romolhatott el ennyire. Aztán jött a tél, amikor a bajnoki szereplés még hullámzóbbá vált, egyedül az Európa Ligában nyújtott viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményt a csapat.

2012. december. A tél első hónapja jól kezdődött, és borzalmasan zárult. A tavalyi évben a másodosztály legjobb fiataljának választott Gäel Bigirimana gyönyörű gólt szerzett a Wigan sima legyőzésekor. Az Európa Liga utolsó fordulójában a csoport elsőség volt a tét, de a Bordeaux könnyedén hozta a meccset, így maradt a második hely. A hónap során megrendezett hét mérkőzésből összesen kettőt sikerült megnyerni (a későbbi két kieső ellen), a maradék öt pedig mind vereséggel zárult. Pardew-val az utolsó két meccsen elszaladt a ló. A Manchester United ellen mindig mi szereztük meg a vezetést (a képen James Perch gólja) de a Vörös Ördögök az utolsó percben fordítani tudtak, míg az Arsenal ellen mindig egyenlítettünk, aztán a végén összeomlott minden. Két őrült meccs volt, és sajnos egyikből sem jöttünk ki jól.

Eredmények:

Newcastle - Wigan 3-0 (Ba 2, Bigirimana)

Bordeaux - Newcastle 2-0

Fulham - Newcastle 2-1 (Ben Arfa)

Newcastle - Manchester City 3-1 (Ba)

Newcastle - QPR 1-0 (Sh. Ameobi)

Manchester United - Newcastle 4-3 (Perch, Evans-öngól, Cissé)

Arsenal - Newcastle 7-3 (Ba 2, Marveaux)

2013. január. Az átigazolási szezon borzalmasan kezdődött, de azért összességében jól zárult. A hónap első napjaiban a Chelsea-hez igazolt Demba Ba, viszont ugyanezen a napon bejelentették Mathieu Debuchy (Lille) leigazolását. A csatársorból tehát elment az idény legjobb góllövője. Oké, hogy Danny Simpson helyett jól jött egy jobbhátvéd, de így viszont azonnal kellett egy csatárt keríteni. Loic Remy ideális választás lett volna, de a Marseille támadója az utolsó pillanat ban a QPR-t választotta. Pardew mindenkit megnyugtatott, hogy van B, sőt C terv is, és végül is igaza lett. A háttérben komoly tárgyalások mehettek, és végül érkezett Mapou Yanga-M'Biwa (Montpellier), Yoan Gouffran (Bordeaux), Massadio Haidara (Nancy) és Moussa Sissoko (Touluse) is. A keret jelentősen megerősödött, de csatárból továbbra is hiány volt (Gouffran inkább szélsőként volt hasznos) és a tavalyi húzóemberek közül többen gyengén muzsikáltak. Megkezdtük és egyben be is fejeztük a szereplést az F.A. kupában, megint a Brighton ellen maradtunk alul.

Eredmények:

Newcastle - Everton 1-2 (Cissé)

Brighton - Newcastle 2-0

Norwich - Newcastle 0-0

Newcastle - Reading 1-2 (Cabaye)

Aston Villa - Newcastle 2-1 (Cissé, Cabaye)

2012. február. Az év második hónapja sokkal eredményesebbre sikerült az elsőnél. A lejátszott öt mérkőzésből harmat sikerült megnyerni, egyet döntetlenre hozni, és a Tottenham elleni vereség pedig idegenben végül is vállalható eredmény. Az új igazolások közül Moussa Sissoko (lent) négy bajnokin három gólt szerzett, és Gouffran is átesett a tűzkeresztségen. A Chelsea és a Southampton legyőzése kimondottan szép játékkal valósult meg, és kiélezett meccsen, de sikerült a legjobb 16 közé jutni az Európa Ligában is.

Eredmények:

Newcastle - Chelsea 3-2 (Gutierrez, Sissoko 2)

Tottenham - Newcastle 2-1 (Gouffran)

Newcastle - Methaliszt 0-0

Methaliszt - Newcastle 0-1 (Sh. Ameobi)

Newcastle - Southampton 4-2 (Sissoko, Cissé, Cabaye, Hooiveld-öngól)

Nem tudom ki hogy volt vele, de én a február után bizakodó voltam. Azt hittem a z új, lendületet hozó francia igazolások segítségével gyorsan sikerül bebiztosítani a bennmaradást, és lehet 100 %-al az Európa Ligára koncentrálni. A tavasz azonban nem a terveink szerint alakult, de erről majd a harmadik, befejező részben...

Folyt. Köv.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik