Webb-et elmeszelték: Hétvégén a harmadosztályban lesz jelenése

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.04.16. 10:04
Címkék
Érdekes politikát folytat az Angol Labdarúgó Szövetség (F.A.). Évek óta egyetlen eszközzel operálnak bíró kérdésben, a visszasorolással....

Érdekes politikát folytat az Angol Labdarúgó Szövetség (F.A.). Évek óta egyetlen eszközzel operálnak bíró kérdésben, a visszasorolással. Ez annyit tesz, hogy a súlyosan bakizó sporit, és egyre nagyobb számú, és sokszínűbb csapatát pár hétre alacsonyabb osztályú meccsekre küldik. Természetesen ezalatt az idő alatt nem történnek csodák, így amikor visszatérnek minden megy úgy, ahogy addig is. Maximum nagyobb nevű bírók láthatják kárát, ha a FIFA vagy az UEFA a büntetés hatására nem bízza meg őket válogatott vagy európai kupameccsek vezetésével.

A képen látható, meg nem adott hétvégi Cissé (felül, rikító cipőben) gól csak egy volt a Howard Webb vezette bírói csapat tévedései közül. Mez húzásért, taposásért mindkét oldalra repkedhettek volna a lapok, lehetett volna 11-es(eke)t befújni. Ezek elmaradtak, volt viszont még egy egyértelműen lesről született harmadik Sunderland gól, ami a tipikus szabálytalan, de érvényes kategóriába került. Sok apró és kevésbé apró hiba, aminek az lett a vége, hogy "fakabát" Webb a hétvégén a Colochester - Shrewbury találkozót dirigálja a League One-ban, azaz az angol harmadik osztályban.

Mark Halsey (Wigan - Newcastle) után tehát újabb játékvezetőt soroltak vissza pár fordulóra közvetlenül a Newcastle-nek vezetett meccse után. Nekünk persze ettől nem lesz jobb, azoknak a csapatoknak a szurkolói viszont mindenképpen jól jártak, akiknek a hétvégén vezetett volna az "legjobb angol bíró".

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik