NEMcastle - Meg van a győztes!

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.02.16. 17:02
Címkék
A NEMcastle új rovatunk, amivel minden héten jelentkezni szeretnénk. Ebben a rovatban szeretnénk leírni azokat a nem Newcastle Utd-es híreket...

A NEMcastle új rovatunk, amivel minden héten jelentkezni szeretnénk. Ebben a rovatban szeretnénk leírni azokat a nem Newcastle Utd-es híreket, amik közvetve mégis a Newcastle Unitedhez kapcsolódnak, vagy a csapat életét is befolyásolják.A NEMcastle új rovatunk, amivel minden héten jelentkezni szeretnénk. Ebben a rovatban szeretnénk leírni azokat a nem Newcastle Utd-es híreket, amik közvetve mégis a Newcastle Unitedhez kapcsolódnak, vagy a csapat életét is befolyásolják.

Első témánkat Alan Shearer szolgáltatja, aki azon az állásponton van, hogy eldőlt az idei bajnokság első helyének sorsa. A legutolsó fordulóban a Manchester City 3-1-es vereséget szenvedett el a tavaly feljutó Southamptontól. Ezzel a vereséggel a Manchester United 12 pontra növelte előnyét az egyedüli veszélyt jelentő City-vel szemben. Ez azt jelenti, hogy 4 fordulónyi tiszta előny van a United birtokába. Azt hiszem, hogy 12 fordulóval a bajnokság vége előtt ilyen előny tetemesnek mondható.

Shearer is ugyan ezen az állásponton van. Ez előző fordulóig ugyanis úgy tartotta, hogy van esélye a City-nek megvédenie címét. Annak ellenére gondolta ezt, hogy az előző hétvégét megelőző két fordulóban is csak döntetlenre futotta a kék manchesteri csapatnak erejéből. Tehát a bajnokság februárban eldőlt. A legfurcsább az, hogy a bajnokságot két olyan csapat döntötte el a Vörös Ördögök javára, akiknek nem jósoltak túl nagy beleszólási lehetőséget a végső győzelem kimenetelébe. Az egyik az a QPR, aki jelen pillanatban is a legutolsó helyen tanyázik, eléggé lemaradva a bentmaradást jelentő helyektől. A QPR három fordulóval ezelőtt tudta döntetlenre hozni a meccset hazai pályán a címvédővel szemben. Nem kis bravúrt hajtott végre, hiszen kapott gól nélkül térhettek az öltözőbe. Nem is nagyon marad nekik más lehetőség a pontszerzésre, mint kibírni kapott gól nélkül, hiszen a londoni kiscsapat 19 lőtt góljával abszolút utolsó ebben a rangsorban is. Csak viszonyítás képen a másik két kieső helyen lévő csapatnak 30 és 33 lőtt gólja van. Ezután a döntetlen után nem is meglepő tehát, hogy a csapat hullámvölgybe került, hiszen a legkönnyebben nyerhető mérkőzések egyikén sikerült két pontot bukniuk.

Ezek után következett a Liverpool elleni hazai mérkőzés, ami rangadónak minősül, de azért azon a mérkőzésen is a City volt az esélyes. Itt már nem volt gond a góllövéssel, de a bajnokság egyik legstabilabb és megbízhatóbb védelmük mondott csütörtököt, hiszen két gólt is kaptak. Nagyon látszott a csapaton, hogy a kapitányuk Vincent Kompany hiányában nem igazán képesek kimagasló teljesítményre.

Majd következett a Southampton elleni mérkőzés, ahol minden esélye meg volt a csapatnak, hogy kijavítsa a két előző fordulóban elszenvedett fiaskót. Amíg a City döntetlenekre volt csak képes, addig a United két győzelemmel növelte előnyét. Kötelező volt a győzelem, hiszen a most feljutó csapat ellen a bajnoknak tényleg kötelező győznie. Sajnos ez nem következett be, így az előző fordulóban 12 pontra nőtt a City hátránya a városi riválissal szemben.

Szakértők, többek között Shearer is azon a véleményen vannak, hogy ezzel megpecsételődött az angol bajnokság idei kiírása. A Vörös Ördögök az eddig lejátszott 26 mérkőzésből csupán öt alkalommal hagyták el a játékteret nem győztesen, így a következő 12 hátralévő fordulóban legalább ennyiszer kellene nem három ponttal végezniük. Ez azt jelenti, hogy a hátralévő mérkőzéseknek felén, ha győznek, akkor szinte biztosra vehető, hogy a City nem tudja megvédeni a címét.

A Manchester City szurkolói jogosan aggódhatnak, mivel a soron következő négy bajnokijukon olyan ellenfelek ellen kell győzelmet elérniük, mint a 10 meccs óta veretlen Tottenham, vagy a nagy versenyfutás másik résztvevője a Manchester United valamint a négy ponttal mögöttük lévő Chelsea.

Nagyon úgy néz ki, hogy ebben a bajnokságban a februári eredmények lesznek a döntőek, tehát most éljük azokat a pillanatokat, amik eldöntik a 2012-2013-as bajnokság végkimenetelét. Élvezzük hát ki, mert lehet, hogy a bajnokság végén, már csak tét nélküli meccsek következnek a bajnoki címért folytatott harcban. Persze ennél izgalmasabb lehet a második és harmadik, valamint a negyedik helyért folyó küzdelem.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik