Átigazolási Szarkavará(z)s

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.01.07. 19:01
Címkék
Az év első hete felemásra sikerült, hiszen elment a gólkirályunk Demba Ba személyében, de a sokat szapult védelmünk végre megerősítésre...

Az év első hete felemásra sikerült, hiszen elment a gólkirályunk Demba Ba személyében, de a sokat szapult védelmünk végre megerősítésre került Mathieu Debuchyvel. Sajnos az előző igazolásokkal kettő nagyon gyenge pontunk lett, amikre még mindig nem érkezett megoldással szolgáló játékos. Szerintem minden olvasó tudja, hogy ezen pontok a csatársorra és a belső védelemre vonatkoznak. Ha mindenki harcra készen áll, akkor Coloccini és Steven Taylor hivatott játszani belső védőként, de Taylor sérülékenysége miatt sajnos nagyon keveset tudnak együtt játszani, így mindenféleképpen szükség lehet egy meghatározó belső védőre, aki nagyobb nyomás alatt is képes hozni egy jó szintet. A csatársorban csupán egy emberben bízhatnak a Szarkáknak szorító szurkolók (Cissé), ami igen vérszegény, főleg azért, mert Pardew Ben Arfa sérülése óta jobb szélsőt játszat az egy szem épkézláb csatárunkkal is, aminek semmi haszna nincs.

Ben Arfa sérülése arra is rávilágít, hogy jobb szélre sincsenek emberek, így az sem volna rossz, ha egy jobb szélen is játszani tudó ember is kerülne a keretbe, persze most inkább ne erre fókuszáljunk, inkább egy jó csatárt és egy belső védőt kívánjunk magunknak.

Nézzük csak, hogy kik jöhetnek szóba ezen posztokra:

Loic Remy - A Marseille csatára már több alkalommal bemutatkozhatott a francia válogatottban is, ahol több gólt is szerzett, tehát nem lehet túl ügyetlen a játékos. Persze a most futó szezonban mindössze egy gólra volt képes. Az előző szezon végén is volt egy elég rossz szériája, ahol 14 meccsen is csupán 1 gólra volt képes. Hát ezek nem túl csábító információk és statisztikák a jövőre nézve. A legrosszabb az egészben az, hogy ennek ellenére sem biztos, hogy le tudjuk igazolni Remyt, mivel a hírek szerint a Newcastle ez egyetlen tárgyaló csapat a játékossal kapcsolatban, és az angol sajtó az is mondja, hogy már csak a végső simításokat végzik a szerződésen és néhány órán belül aláírás kerül a szerződés végére, ennek ellenére többen tudják, hogy a csatár Marokkóban van és készül a következő félszezonra. Na most akkor mi az igazság?

Danny Graham (Swansea City) - A gateshead-i születésű csatár nagyon jó formában van a Swanseaben, így nem is csoda, hogy a Newcastle-el is szóba hozták a csatárt. Főleg azért, mert több Premier League csapat is le akarja igazolni, és a Szarkák is csatárt keresnek és köztudott, hogy Gateshead elég közel van Newcastle-hez, és elég ha csak Andy Carrollra gondolunk, aki ugyancsak a Gatesheaddel hozható kapcsolatban.

Összességében a Newcastle-nek van egy kívánságlistája, amin három olyan csatár szerepel, akik képesek lehetnek pótolni Demba Bát. Az egyik Loic Remy, míg a másik kettő személye egyenlőre nem tisztázott, de némely szakértő biztos abban, hogy a célkeresztben van a Saint-Étienne gaboni csatára Pierre-Emerick Aubameyang. Aki látta az afrikai nemzetek kupája sorozat tavalyi mérkőzéseit, az láthatta, hogy Aubameyang nagyon sok gólt szerzett és nemzeti hősként tért vissza klubcsapatába. Sajnos aki végig is nézte a meccseket az láthatta, hogy olyan kvalitású játékosok ellen volt hős, akik egyike sem állta volna meg a helyét a magyar első osztályban sem. Valamint Aubameyangnak is voltak olyan megmozdulásai, amiből kiderült, hogy nem biztos, hogy megüti Ba szintjét, sőt szerintem még Ranger szintjét sem biztos, hogy tudja hosszútávon produkálni.

Az biztos, hogy a Demba Ba eladásából származó pénzért nem tudnak olyan játékost találni, aki tényleg jó megoldás lenne csatár posztra, hiszen mindenki tudja, hogy Demba Ba kivásárlási ára a szerződésében foglalt 7-7,5 milió font volt, aminek a fele a játékos és Ba ügynöke zsebét ütötte. Tehát 3.5 millió fontból nehéz jó csatárt szerezni. Ashleynek tehát mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen ebből nem lesz jó csatár véve, sőt még kellene egy belső védő is. Pardew ki is jelentette, hogy a vezetőségnek erősen kell támogatnia az átigazolásokat, amennyiben nem akarják, hogy a csapat kiessen.

Egyes értesülések szerint Pardew élvezi Ashley és a vezetőség bizalmát, valamint ígéretet kapott a csatársor és a védelem megerősítésére is. Többen Pardew fejét követelik, többen Ashley-ét, hiszen nem hoztak nyáron a csapathoz Anitán kívül szinte senkit, akire azt lehetett volna mondani, hogy biztosan erősítést jelent a csapat számára. Igaz, hogy Anita is csak csere, ha minden középpályásunk bevethető, tehát a padra sikerült erősítenünk.

Az a legrosszabb, hogy egyszer azt nyilatkozza a vezetőség, hogy ad pénzt az nem lehet gond, máskor azt, hogy megfontoltan fognak igazolni, és csak a legjobb áron lévő játékosokért érdeklődnek. Pardew azt mondja néha, hogy élvezi a vezetőség támogatását és lesz pénz igazolásra, máskor pedig azt hangsúlyozza, hogy Ashley-nek most már tényleg a zsebébe kell nyúlnia, mert ezzel a kerettel ki fog esni a Newcastle.

Mindenki kettős játékot játszik és senki nem tudja az igazat. Abban mind a ketten egyet értenek, (vagy ugyan azt hazudják) hogy január közepére mind csatár, mind hátvéd poszton meg lesz erősítve a csapat.

Az biztos, hogy egyenlőre csak a csatár posztra történő igazolásról beszélnek, a védő posztról nagyon hallgatnak, pedig az ugyan ilyen fontos, ha nem fontosabb.

Remélem a következő napokban sok mindenre fény derül.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik