Magabiztos egy pont

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2013.01.12. 18:01
Címkék
Mivel most már hivatalosan is a kiesés ellen küzdünk, így idegenben nagyszerű eredménynek számít a tabellán előttünk álló csapat otthonában...

Mivel most már hivatalosan is a kiesés ellen küzdünk, így idegenben nagyszerű eredménynek számít a tabellán előttünk álló csapat otthonában egy döntetlen. Ami bizakodásra adhat okot, hogy nagyon jól védekeztünk egyedül Debuchy lógott ki a védelemből, de ugye tudjuk, hogy kell néhány meccs, amíg átveszik az újak a ritmust.Mivel most már hivatalosan is a kiesés ellen küzdünk, így idegenben nagyszerű eredménynek számít a tabellán előttünk álló csapat otthonában egy döntetlen. Ami bizakodásra adhat okot, hogy nagyon jól védekeztünk egyedül Debuchy lógott ki a védelemből, de ugye tudjuk, hogy kell néhány meccs, amíg átveszik az újak a ritmust.

Első félidőben jóval kevesebbet birtokoltuk a labdát, ennek ellenére mégis jobbak voltunk. Magabiztosan hoztuk fel a labdát, de sajnos Cissét nem tudtuk megjátszani. Nem ítélném el Cissét a mai játéka miatt, mivel egyszer sem kapott használható labdát. Így maradt neki a zavaró repülés, passz sávok lezárása, valamint a védők presszionálása. Ezt nagyszerűen csinálta, de ezek mellett néhányszor sikerült is kiugratni őt, de sajnos komoly veszélyt nem jelentett.

Aki látta a meccset az csalódott lehet, mert nem vezettünk túl sok támadást, ennek ellenére számomra bizakodásra adhat okot a mérkőzés. Voltak olyan kapu előtti megoldások, amik végre egy egységes csapatot idéztek.

Megkezdem a játékosok osztályzását és néhány mondatos értékelését. Figyeljetek oda, mert lesznek érdekes dolgok:

Krul (7) - Jól jött ki a hosszú indításokra, beadásokat nagyszerűen húzta le valamint nem kapott gólt. Ettől többet nem várhatunk el egy kapustól sem. Bravúrt nem kellett bemutatnia, így hozta a kötelezően jó játékát.

Debuchy (5) - Védelemben ő volt a leggyengébb láncszem, előre játéka nem volt semmivel sem több, mint a gyenge Simpsoné. Egyenlőre keresi a helyét, veszi fel a ritmust, amire ez a mérkőzés is alkalmas volt, valamint a következő néhány meccs is jó alkalmat nyújt, hogy felpörögjön, megszokjon, beilleszkedjen.

Williamson (7) - Magabiztos volt, jól fejelgette ki a labdákat, lábbal is megbízhatóan teljesített. Nem hibázott, sőt néha Debuchy-nak is besegített. Teljesen meg voltam vele elégedve, bár semmi extrát nem csináld, de magához képest kimagaslót nyújtott.

Coloccini (7) - Ugyan azt lehetne írni, mint Williamsonnál, tehát magabiztos volt, és nagyon sokszor állította meg a támadásokat. Megint a védelem egyik alappillére volt. Sokszor volt megjátszható, és ő volt az Santonon kívül, akinek sikerült előre is valami pluszt nyújtani.

Santon (8) - A védelemben szerintem ő volt a legjobb, de nálam a meccs legjobbja is ő volt. Előre is voltak támadásvezetései, de a védekezésben is sallangmentesen és nagyszerűen tette a dolgát.

Perch (7) - Sokat dolgozott, nagyon jól szűrt, és tényleg elégedettek lehetünk vele. Sajnos az előre játéka hagyott némi kívánni valót maga után, de ami a legfontosabb, hogy nagyon jól mozgott, annyira mégsem fog hiányozni Tioté, ha Perch hozza ezt a szintet.

Anita (6) - Védekezésben nem magaslott ki, előre mégannyira sem. A második félidő felénél már elfáradt. Igaz, hogy sokat futott, de magához képest többet vártam volna tőle.

Obertan (6) - Neki volt a legveszélyesebb lövése a meccsen Newcastle oldalról. A mérkőzés elején azt hihettük, hogy ő lesz az a hiányzó ember, aki képes lesz megforgatni az ellenfelet és képes lesz helyzetbe hozni a többieket, de aztán szép lassan beleszürkült a meccsbe, és a második félidőben már teljesen leeresztett.

Marveaux (6) - Voltak neki jó passzai és előre megindulásai, de néhány elcselezett helyzettől többet nem tudott letenni az asztalra. Ennek ellenére nem panaszkodhatunk, mert azért próbálkozott lövésekkel is, sajnos kevesebb sikerrel.

Gutierrez (6) - Az első félidőben voltak nagyon jó megmozdulásai, és néhány centin múlott, hogy gólpasszt adjon Cissének. A második félidőben sajnos ő is beleszürkült a mezőnyben, de nagyon sokszor is kellett neki visszalépnie védekezni.

Cissé (5) - Az osztályzata inkább a taktika osztályzatát jelenti, mivel ahogyan azt írtam a bevezetőben, nem kapott használható labdát. Ennek ellenére küzdött, hajtott menetelt. Sajnos labda nélkül nem nagyon lehet gólt rúgni.

Cabaye (6) - A második félidőben állt be hosszú sérülése után. Sajnos jobb oldalra jött, ami számára kicsit ismeretlen lehetett. Ennek ellenére voltak jó passzai és bizakodásra okot adó megoldásai, meglátásai. Ha bele lendül a játékba biztosan nagyon hasznos tagja lesz a csapatnak.

Pardew (6) - A lehető legjobban rakta össze a csapatot. A 4-5-1-es taktika sajnos úgy nem működik, ha a középpálya nem tud extrát nyújtani. Sem jó lövések nem jöttek, sem a szélről nem nagyon tudtunk a védelem mögé kerülni, így a csatárunk sajnos elveszett volt egyedül a védelemben. Masszívan szervezte meg a védelmet, aminek meg is lett az eredménye, az egy pont.

Összességében tényleg bizakodásra adhat okot a csapat mutatott teljesítménye. Pardew-t a sor, hogy kitalálja azt, hogyan lehet veszélyesebbé tenni a csapatot. Remélem ezt abszolválni tudja és a Reading ellen győzelemmel fogunk lemenni a pályáról. Egyenlőre megkezdtük a pontok gyűjtögetését, már csak folytatni kell ezt magabiztosan, és jönni fognak az eredmények.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik