Ágyúval Szarkára?

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.12.29. 12:12
Címkék
Ma délután Londonban szerepel a Newcastle Utd, amikor is az Ágyúsok otthonában lép pályára. Ez a mérkőzés a 2012-es és utolsó összecsapása...

Ma délután Londonban szerepel a Newcastle Utd, amikor is az Ágyúsok otthonában lép pályára. Ez a mérkőzés a 2012-es és utolsó összecsapása, ami nagyszerűen indult, de annál kiábrándítóan ér véget. Ez az utolsó alkalom, hogy szépítsünk valamit az év második felében mutatott teljesítmény megítélésén.

Győzelem esetén csapatunk akár kettő-három helyet is jöhet előre, és ezzel megelőzheti a Sunderlandet is, ha a Fekete Macskák nem tudnak győzni.

Azt mindenki tudja, hogy a mai Arsenal - Newcastle mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek. Főleg azért, mert vendégségben igen gyengén szereplünk, valamint a tabellán elfoglalt helyezések is ezt támasztják alá.

Az Arsenal kiváló formája sem túl kecsegtető a Szarka szurkolók számára, mivel az utolsó három mérkőzésen győzelmet értek el. Igaz, hogy nem túl neves ellenfeleket sikerült legyőzniük, de három győzelem elég magabiztosságot adhat az Ágyúsoknak. Főleg úgy értékelődik fel a három győzelem, mert a Newcastle-nek a három győzelem eléréséhez 11 mérkőzésre volt szüksége.

A mai találkozó lesz a 171. mérkőzés a két csapat között. Az előző 170 mérkőzés igen kiegyensúlyozott eredményt mutat, hiszen 66 győzelem és 66 vereség mellett 38 döntetlent hozott a Szarkáknak.

Pardew mester szerint a Manchesterben mutatott forma átmenthető erre a mérkőzésre is, főleg azért, mert nem volt hosszabb szünet a két meccs között, valamint a sérülést szenvedett Anita helyett az eltiltásából visszatérő Tioté ott lehet a pályán. A másik hiányzó az előző kezdő csapatból Williamson lesz, aki begyűjtötte az ötödik sárgáját és kénytelen lesz kihagyni a ma délutáni találkozót. Williamson tényleg jól játszott az előző meccsen, de még soha nem volt képes jó játékot mutatni két egymást követő mérkőzésen, így annyira őt sem veszem nagy veszteségnek. Williamson helyettese nagy valószínűséggel Perch lesz, aki szerepelt már ebben a szerepkörben többször a kezdőben. A másik megoldás a nagyon fiatal és tapasztalatlan Tavernier, aki rendszeresen helyet kap a kispadon, de EL és kupa mérkőzéseken kezdőben is szerepelt már.

Az Arsenalnál lényegesen kevesebb hiányzó van, mint nálunk, illetve az előző idényekhez képest is. Santos, Fabianski és Diaby egyike sem mondható stabil és meghatározó kezdő játékosnak, így szinte a legerősebb csapattal állhat ki ellenünk a Wenger legénység.

Ha át tudjuk menteni az előző fordulóban mutatott játékunkat, akkor simán nyerhetjük a meccset. Igaz, hogy Anita és Williamson hiányozni fog, de nem gondolnám, hogy pótolhatatlan játékosokról van szó, így bizakodva nézek a mérkőzés elé!

Tippek leadásáról ne feledkezzetek meg!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik