Bosszú melegen tálalva

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.10.06. 11:10
Címkék
Vasárnap hazai pályán fogadjuk a Manchester Utd. csapatát a Premier League hetedik fordulójában. Az eddig lejátszott hat fordulóban a Szarkák...

Vasárnap hazai pályán fogadjuk a Manchester Utd. csapatát a Premier League hetedik fordulójában. Az eddig lejátszott hat fordulóban a Szarkák csupán kétszer tudtak győzelmet elérni, míg a Vörös Ördögök négy alkalommal tudhatták magukénak a lefújás után a három pontot.Vasárnap hazai pályán fogadjuk a Manchester Utd. csapatát a Premier League hetedik fordulójában. Az eddig lejátszott hat fordulóban a Szarkák csupán kétszer tudtak győzelmet elérni, míg a Vörös Ördögök négy alkalommal tudhatták magukénak a lefújás után a három pontot.

A tavalyi szezonban a Newcastle sokkal jobb formában és sokkal összeszedettebben játszott. Akkor 3-0-ára megvertük a hétvégi ellenfelünket hazai pályán. Most sajnos ez az eredmény legmerészebb álmunkban sem jöhet elő, mert a bajnokságban igazi anti focit játszunk, főleg akkor ha nincsenek a pályán a meghatározó játékosaink.

Ennek ellenére a Newcastle megtanult küzdeni és a szezonban lejátszott meccsekből is kiderült, hogy a helyzetkihasználási mutatónkkal van a legkisebb gond, hiszen az Everton, Tottenham és a Reading ellen is szinte minden lövésünkből gólt szereztünk. Tehát van miért rettegniük a nem túl acélos lábakon álló manchesteri védelemnek. Demba Ba az egyik legjobb formában lévő csatár a PL-ben, de azért arról sem feledkezzünk meg, hogy a másik oldalon is van egy igazán jó formában lévő támadó Robin van Persie személyében. A védelmünknek tehát helyén kell lenni az eszének, ha nem akarja, hogy a tavalyi gólkirály berámoljon párat vasárnap nekünk is.

Előző héten a két csapat játszott egymás ellen Manchesterben egy Liga kupa mérkőzést, ahol 2-1-es arányban a Vörös Ördögök nyertek, bár azt hozzá kell tenni, hogy mind a két csapat eléggé tartalékosan állt fel, így abból a meccsből nem nagyon tudunk messzemenő következtetést levonni erre a hétvégére.

Ami a Newcastle esélyeit növeli, hogy Cissé úgy néz ki megtalálta a régen elveszett góllövő cipőjét, hiszen a Manchesternek előző héten és a Bordeaux-nak is gólt lőtt, tehát két hét alatt két gól, az már kezd a régi Cissére emlékeztetni.

Sérülések most sem kedveznek a Szarkáknak, hiszen biztosan nem játszhat Krul, Coloccini, Elliot és ugye Ryan Taylor sem játszani, tehát két kapusunk is a sérült listán található. Steven Taylor visszatérhet a védelem tengelyébe, valamint Williamson sem nyújt annyira rossz formát, mint az előző szezon második felében, de azért a kapitányunk nélkül egyértelműen, és meghatározóan gyengébbek leszünk.

A Manchester Utd. háza táján is van panaszra ok, mivel hiába épül fel sérülés után Evans, Giggs, Carrick és Valencia, rajtuk kívül biztosan nem léphet pályára Vidic, Jones, Young és Smalling. A sérültek felsorolása után is igazolódni látszik az a meglátás, hogy a védelem eléggé gyenge lesz, tehát ha hozzuk a jól megszokott helyzetkihasználásunkat, akkor komoly gondot is tudunk okozni a vendégeknek.

Aminek lehet örülni, hogy Tioté és Cabaye is bevethető, tehát hosszú idő után újra a jól bevált szervezni és védekezni is világszínvonalon tudó párosunkkal vehetjük fel a versenyt középpályán. Azt se feledjük, hogy a két szenegáli csatárunk mellett Shola is kezd lendületbe jönni.

Tehát a csatárokkal és a középpályával egyik oldalon sincs gond, a védelmek viszont hiányosak lesznek. Ebből vagy az fog kisülni, hogy gólparádét láthatunk, vagy a középpályások annyira biztonságra fognak törekedni, hogy bunkerfocit láthatunk majd.

Ami biztos, hogy ha a Newcastle győzni tudna, akkor pontszámban beérheti a Vörös Ördögöket és megelőzheti az Arsenalt vagy a Tottenhamet.

Pardewnak most kell nagyot húznia és akkor megbocsátom neki az egész idei szezonban nyújtott rossz játékot.

A Premier League hivatalos oldalán a Fifa13-ban ez a mérkőzés volt a sláger és így elkészült egy kis videós esélylatolgatás, hogyan is alakulhat a mérkőzés. Érdemes megnézni, mivel gólgazdag 3-2 hazai sikert jósol a számítógép...

http://www.premierleague.com/en-gb/photos-and-videos/videos/fifa13-predicts-newcastle-united-manchester-united.html

Remélem hasonló eredmény születik és akkor újra az élmezőnybe kerülhetünk a hetedik forduló után, olyan meccsekkel a hátunk mögött, mint a Chelsea, Manchester Utd és Tottenham.

Howay The Lads!

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik