Mondjunk le a nagy álmokról véglegesen

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.09.30. 13:09
Címkék
Mivel nem láttam a tegnapi mérkőzést, így kénytelen vagyok az angol szaklapok által kimutatott statisztikákat elemezni, valamint a különböző...

Mivel nem láttam a tegnapi mérkőzést, így kénytelen vagyok az angol szaklapok által kimutatott statisztikákat elemezni, valamint a különböző nyilatkozatokat megosztani a tegnapi Reading elleni 2-2-es pofon után. Azt hiszem, hogy a poszt elején le kell szögeznünk, hogy felejtsük el azt, hogy mi bármilyen előkelő pozícióról álmodozunk. Alan Pardew és csapata megkapta a szerződéshosszabbításokat, így most már nyugodtan hátra dőlhetnek és lógathatják a lábukat tovább. Sajnos eltelt a szezonból másfél hónap, azaz 6 meccs és egyre jobban a középmezőnyben ragadtunk. Mi lesz velünk, ha jönnek a komoly ellenfelek? Bele sem merek gondolni, hogy ilyen játékkal mire leszünk képesek ellenük.Mivel nem láttam a tegnapi mérkőzést, így kénytelen vagyok az angol szaklapok által kimutatott statisztikákat elemezni, valamint a különböző nyilatkozatokat megosztani a tegnapi Reading elleni 2-2-es pofon után. Azt hiszem, hogy a poszt elején le kell szögeznünk, hogy felejtsük el azt, hogy mi bármilyen előkelő pozícióról álmodozunk. Alan Pardew és csapata megkapta a szerződéshosszabbításokat, így most már nyugodtan hátra dőlhetnek és lógathatják a lábukat tovább. Sajnos eltelt a szezonból másfél hónap, azaz 6 meccs és egyre jobban a középmezőnyben ragadtunk. Mi lesz velünk, ha jönnek a komoly ellenfelek? Bele sem merek gondolni, hogy ilyen játékkal mire leszünk képesek ellenük.

Kezdjük a statisztikákkal, ha már megtudtunk, hogy Pardew mester mennyire a számok és kimutatások rabja. A Reading elleni mérkőzésen összesen kettő lövés találta el az ellenfél kapuját, mind a kettő gól is lett. Ez nagyszerű helyzetkihasználás, de ezen adat hallatán inkább úgy érzem magam, mintha megpofoztak volna, hiszen az újonnan feljutó győzelem nélkül szenvedő csapat ellen 90 perc alatt kétszer találtuk el a kaput. VICC!!!

Az ellenfelünk hétvégéi teljesítményét az is nagyszerűen tükrözi, hogy a passzaik 66%-a volt csak pontos. Gyerekek ez azt jelenti, hogy minden második passz rossz volt. Egy ilyen csapatot nem sikerült megnyerni, akik kettőt nem tudtak a meccsen egymás után passzolni...

A labda birtoklás kis előnyt mutat, de csak 2,5%-al volt többet nálunk a labda, mint az újoncnál. (Adatok: Skysport).

A játékosokat a következőképpen értékelték és jellemezték egy mondatban:

Harper - (7) - Nagyszerű védések mind a két félidőben

Perch - (5) - Küzdött, szenvedett középhátvédként

Williamson - (6) - Szokásos légi párbaj győztes

S. Taylor - (6) - A Newcastle szétesett lecserélése után

Santon - (6) - Kifakult volt a második félidőbre

Ben Arfa - (5) - Haszontalan és gyenge

Tioté - (5) - Frusztrált volt és törlesztgetett

Bigirimana - (5) - Szenvedett egy kicsit az első PL meccsén kezdőként

Gutierrez - (6) - A mutatott teljesítménye csalódásra adhat okot

Cissé - (4) - Pályán belüli néző volt míg le nem cserélték

Ba - (7) - Elképesztő első és vitatható második gól

Ameobi - (6) - Fejjel okozott problémákat

Ferguson - (6) - A második egyenlítő gólt készítette elő

Tavernier - (5) - Kemény délután volt számára ez a bemutatkozás

A gólokhoz hozzá tartozik, hogy a Ba második góljánál kézzel ért bele, de szerencsére az ő lelkiismerete sokkal halványabb, mint Klose lelkiismerete, hiszen Klose bevallotta, hogy szabálytalan volt és így a bíró visszavonta a gólt, aztán 3-0-ára ki is kapott a Lazio, míg nekünk egy pontot ért a hallgatás. Mindenki döntse el magának, hogyan járt volna el hasonló helyzetben.

Demba Ba azt nyilatkozta, hogy érezte, hogy hozzáért a kezéhez a labda, de egyáltalán nem volt szándékos a kezezés, így meg sem fordult a fejében, hogy szóljon a bírónak erről.

Alan Pardew nagyon hálás amiatt, hogy sikerült egy pontot megmenteniük, és azt mondta, hogy a rossz teljesítményt látva már tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy a következő meccsen sokkal jobb teljesítményre legyenek képesek.

Én pedig azt mondom, hogy az utolsó hat tétmérkőzésből egyet sikerült megnyernünk a Norwich City ellen, azt is olyan játékkal, amilyennel. Ezek után írhatom, hogy még mindig három pontra van a dobogó legalsó foka, de inkább azt írom, hogy kettő pontra van a 13. helyen lévő Sunderland a hátunk mögött és hat pontra a kiesés.

Következő mérkőzés a Bordeaux ellen lesz, ahol hasonló játékot játszva a legjobbjainkat esetleg pihentetve, kinézhet nekünk egy pofon, de örülnék egy kellemes meglepetésnek.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik