Igazi rangadó vár ránk hétfőn

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.09.16. 13:09
Címkék
A hétfő esti Everton elleni mérkőzést nagyobb és nehezebb rangadónak is nevezhetjük, mint a Tottenham ellenit. Azért lesz sokkal nehezebb, és...

A hétfő esti Everton elleni mérkőzést nagyobb és nehezebb rangadónak is nevezhetjük, mint a Tottenham ellenit. Azért lesz sokkal nehezebb, és azért is van nagyobb tétje, mert a szezon előtt a Tottenhamben új edző vette át az irányítást, csatár gondokkal küzdöttek, valamint hazai pályán fogadtuk őket. Az Evertonnál egy régóta együtt játszó stabil keret van, és a menedzserük David Moyes is régóta a csapatnál van, sőt a harmadik leghosszabb ideje regnáló menedzser az egész Premier League-ben. Az a tény, hogy a Stolverkosok megverték a Manchester Utd-et, és magabiztosan 3-1 arányban megverték az Aston Villát idegenben, akivel mi csak 1-1-es döntetlent játszottunk hazai pályán is azt sugallja, hogy jóval nehezebb meccsre van kilátás, mint a Spurs elleni első fordulóbeli összecsapás.A hétfő esti Everton elleni mérkőzést nagyobb és nehezebb rangadónak is nevezhetjük, mint a Tottenham ellenit. Azért lesz sokkal nehezebb, és azért is van nagyobb tétje, mert a szezon előtt a Tottenhamben új edző vette át az irányítást, csatár gondokkal küzdöttek, valamint hazai pályán fogadtuk őket. Az Evertonnál egy régóta együtt játszó stabil keret van, és a menedzserük David Moyes is régóta a csapatnál van, sőt a harmadik leghosszabb ideje regnáló menedzser az egész Premier League-ben. Az a tény, hogy a Stolverkosok megverték a Manchester Utd-et, és magabiztosan 3-1 arányban megverték az Aston Villát idegenben, akivel mi csak 1-1-es döntetlent játszottunk hazai pályán is azt sugallja, hogy jóval nehezebb meccsre van kilátás, mint a Spurs elleni első fordulóbeli összecsapás.

Ami tovább nehezíti a Szarkák dolgát, hogy nekünk van a leghosszabb sérült listánk, azaz 8 ember van jelenleg sérülés, vagy kérdéses fizikai állapotban. Név szerint Tioté, Krul, Simpson, Ryan Taylor és Haris Vuckic is biztosan hiányozni fog a hétfői összecsapásról, de az előbb felsoroltakon túl Coloccini, Perch és Shola Ameobi játékképességére is a mai orvosi vizsgálaton derül majd fény.

Az Evertonnak ebből a szempontból is jobbak a kilátásai, hiszen Gibson az, aki biztosan nem léphet pályára, míg Pienaar játéka kérdéses, de nagy valószínűséggel a dél-afrikai pályára tud majd lépni hétfő este.

Ugye ne feledjük, hogy a tavalyi bajnokság végén az Everton volt az a csapat, aki a tabellán szorosan mögöttünk végzett, és ha így nézzük, akkor ez a hétfői meccs igazi rangadó lesz mind a két csapat számára.

Az igaz, hogy a nagyszerű sorozat, ami a Manchester Utd. és az Aston Villa legyőzésével elkezdődött, a West Brom. elleni 2-0-ás vereséggel megszakadt így egy kicsi csorba eshetett a magabiztosságukon, amit remélhetőleg ki is tudunk majd használni. A legutolsó Liverpoolban játszott mérkőzésen az Everton tudott magabiztos győzelmet aratni annak ellenére, hogy többet birtokoltuk a labdát 3-1-re kaptunk ki, amiből egyet sem Newcastle játékos lőtt, ami igazán elszomorító.

Tehát van mit javítanunk az Everton ellen, bár az igaz, hogy az elmúlt Moyes és Pardew féle összecsapáson 4 alkalommal tudott Moyes győzelmet szerezni és csak kétszer tudtak a Pardew által vezényelt legények győzelmet szerezni.

A hazai pálya, a forma, a sérültek, a menedzser statisztikák mind-mind az Everton győzelme mellett szól. Innentől kezdve már ők az esélyesebbek a meccsen, de hát ilyen helyzetekben tudott mindig is a Newcastle a legjobb játékra és a legjobb eredmény elérése, gondoljunk csak a Chelsea vagy a Manchester Utd elleni tavalyi mérkőzésekre.

Kapuban Elliot vagy Harper kezdhet, valamint a védekező középpályán is kénytelen Pardew mester megoldást találnia. Anita vagy jobb hátvédet játszik, vagy védekező középpályán fog szerepelni. Jobb hátvédként Perch esetleg Santon is szóba jöhet, de védekező középpályán Bigirimana is nagyon jól mozgott az előző meccs második felében, de vajon meg meri húzni a menedzserünk, hogy egy 18 éves játékosra bízza a teljes támadásszűrési feladatot egy ilyen fontos meccsen?

Erre és még sok más kérdésre is választ kapunk hétfő este, amikor a Goodison Parkban fognak szembenézni egymással a csapatok.

Itt az idő, hogy az a híres és tavalyi év menedzsere címet eredményező Pardew féle taktika végre megvillanjon, mert ha most sem sikerül győznünk, akkor a tabella második felébe süllyedünk, ami nincs túl jó hatással a játékosok motivációjára, valamint egy játékos csak akkor képes nagyszerű teljesítményre, ha olyan magabiztos, hogy elhiszi magáról, hogy képes megverni egy Chelsea-t is egyedül. Tehát több múlik ezen a meccsen, mint az a szóban forgó három pont.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik