Ez így nem elég

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.08.13. 08:08
Hétvégén megkezdődik a Premier League újabb idénye, de a Newcastle Utd. nem tud felmutatni egy olyan igazolást sem, amire azt tudnánk mondani...

Hétvégén megkezdődik a Premier League újabb idénye, de a Newcastle Utd. nem tud felmutatni egy olyan igazolást sem, amire azt tudnánk mondani, hogy igazi erősítést jelentett volna a kezdő csapatot tekintve. Az igaz, hogy sikerült megtartanunk a legjobbjainkat (egyenlőre), de ez így nem lesz elég, ha azt vesszük, hogy voltak távozók a padról, akikkel rövidebb lett az, és köztudott, hogy ha egy csapat jól szeretne teljesíteni nemzetközi porondon, akkor a hosszú kispad létszükség. Ennek ellenére több a távozó, mint az érkező.Hétvégén megkezdődik a Premier League újabb idénye, de a Newcastle Utd. nem tud felmutatni egy olyan igazolást sem, amire azt tudnánk mondani, hogy igazi erősítést jelentett volna a kezdő csapatot tekintve. Az igaz, hogy sikerült megtartanunk a legjobbjainkat (egyenlőre), de ez így nem lesz elég, ha azt vesszük, hogy voltak távozók a padról, akikkel rövidebb lett az, és köztudott, hogy ha egy csapat jól szeretne teljesíteni nemzetközi porondon, akkor a hosszú kispad létszükség. Ennek ellenére több a távozó, mint az érkező.

Ahogyan azt előző írásunkból is kiderült Pardew mester az utánpótlás korú játékosok bevetésén gondolkozik, és itt foghatjuk a fejünket, hogy Kádár Tamás távozott, hiszen végre itt lett volna a lehetőség, hogy az utánpótlás csapatkapitány játéklehetőséghez jusson.

Az is igaz, hogy még nincs vége az átigazolási piacnak, de még mindig ugyan azok a játékosok vannak a célkeresztben, akik az átigazolási időszak első napján is ott voltak, és ha ennyi idő alatt nem történt semmi, akkor ez már messziről bűzlik.

Egy új név került elő a semmiből, Ola Toivonen, akit 8 millió fontra tartanak, de mint tudjuk, ha a Newcastle bejelentkezik valakiért, akkor az ár hirtelen felugrik legalább a másfélszeresére, annyit pedig nem ér a svéd 26 éves csatár, akár milyen jó szezont zárt a PSV csapatában.

Alan Pardew nyilatkozta, hogy változnak az idők, és az, hogy nem igazoltak a Szarkák még játékost nem azt jelenti, hogy nem is fognak. A mester tervez még egy sztár igazolást (kíváncsi vagyok, hogy neki ki a sztár....remélem nem Vernun Anita...). Azt is mondta a sajtónak a menedzserünk, hogy ha megnézik az angol átigazolási piacot, akkor látható, hogy a Chelsea kivételével nem igazán vásároltak a csapatok híres-neves játékosokat, akik igazi erősítést jelentettek volna a csapatuk számára. Ezzel meg kell barátkozni, hiszen elmúltak azok az idők, amikor milliókat dobhattunk a Tyne-ba átigazolási keret néven, mert jön a Fair play szabály, a nemzetközi porondra jutás pedig létfontosságú minden csapat számára.

Ennek ellenére a mostani átigazolási piacon egyenlőre nagyon halványan teljesítünk, és nagyon gyenge lesz így a keretünk főleg ha azt nézzük, hogy EL-ben is érdekeltek leszünk.

Aggódva tekintek a hétvégi Tottenham elleni bajnoki elé, egyrészt, mert nem igazán erősödtünk, másrészt nehéz meccs lesz, harmadrészt nagy álmokkal vágunk neki a szezonnak, és nagy ígéretekkel, hiszen Pardew, Ben Arfa, Coloccini és még sokan mások is azt nyilatkozták, hogy jobb lett a csapat és BL helyekért fognak küzdeni. Általában az ilyen ígérgetések végén szoktak nagy csalódások jönni, és repülni az emberek, de bízzunk abban, hogy ez most másképp lesz.

Jelenleg a Newcastle hivatalos honlapja szerint az első csapat kerete 3 kapusból, 9 védőből, 10 középpályásból és 4 csatárból áll, de azt hozzá kell tenni, hogy még Amalfitano sincs benne ebben a listában. Siralmas hangulatban vagyok. A bő keret meg van, azaz a 26 ember, de ha megnézzük, hogy olyan nevek vannak a keretben, mint Shane Ferguson, James Tavernier, Mehdi Abeid, Haris Vuckic, Gael Bigirimana, akikre még azt is nehéz lenne rámondani, hogy epizód szerepet játszottak eddig a csapatban, akkor mégszomorúbb a helyzetünk. Tehát ha a két cserekapust is leszámítjuk, valamint az előbb felsorolt embereket, akiknek nincs annyi első csapatos meccsrutinjuk, mint amennyi Kádár Tamásnak volt, akkor kijelenthetjük, hogy 19 emberrel kell több fronton is helyt állni, és BL helyezést elérni. Ha az ember Newcastle szurkoló, akkor azt is tudja, hogy ebben a 19 emberben is vannak még oda nem illő figurák: Perch, Sammy Ameobi, Gosling, Williamson. Újabb 4 olyan ember, akit nem szívesen lát az ember a pályán ha fekete-fehér szemmel nézi a meccset.

Összességében 15 olyan játékosunk van, akikre lehet számítani és két fronton helyt kell állni, azaz a kezdő 11 és még 4 csere. Egészen elképesztő, hogy az előző évi keretünkhöz képest is sokkal gyengébbet sikerült erre az évre összehozni, pedig szép áron adtunk el az elmúlt időszakban játékosokat, valamint nem is nagyon költöttünk drága focistákra sem. Ez így nagyon kevés lesz a BL-hez.

Ezúton szeretném kérni a kedves vezetőséget, hogy szedje össze magát, és ne azzal foglalkozzon Ashley sem, hogy a Rangers-be beszáll, mert itt egy igazán jó csapata van, csak nem kellene gondatlanul elpazarolni.

Nehogy az legyen, hogy a Newcastle rátér az Arsenal féle útra és drágán eladja a legjobbjait, és helyettük olcsó játékosokkal próbálja szinten tartani az eredményt, valamint saját nevelésű fiatalokkal, mert annak az Arsenalnál is az lett az eredménye, hogy hosszú évek óta nem sikerült a minimálisan elvártnál jobban teljesíteni a bajnokságban.

Aggódva várom a hétvégi meccset és a következő bajnokságot, pedig az előző szezon végén alig vártom, hogy kiket igazolunk... így múlnak el napjaink dicső érzései.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik