Átigazolási SZARKA-vará(z)s

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.07.18. 08:07
Régóta nem jelentkeztünk átigazolási hírekkel, pedig pörögnek az események. Sajnos mi még sok fejleményről nem számolhatunk be, azaz csapatunkban...

Régóta nem jelentkeztünk átigazolási hírekkel, pedig pörögnek az események. Sajnos mi még sok fejleményről nem számolhatunk be, azaz csapatunkban a pár héttel ezelőtti két igazoláshoz képest nem nagyon változott semmi. Távozók természetesen voltak, de ez nem is meglepő, hiszen olyan játékosok távoztak, akik az előző szezon második felében már egyáltalán nem számítottak alap embereknek.Régóta nem jelentkeztünk átigazolási hírekkel, pedig pörögnek az események. Sajnos mi még sok fejleményről nem számolhatunk be, azaz csapatunkban a pár héttel ezelőtti két igazoláshoz képest nem nagyon változott semmi. Távozók természetesen voltak, de ez nem is meglepő, hiszen olyan játékosok távoztak, akik az előző szezon második felében már egyáltalán nem számítottak alap embereknek.

Kettő pletykával foglalkozunk ma, ami a Newcastle új igazolásaival kapcsolatos. Az első Debuchy, aki a védelem jobb oldalán képes kimagasló teljesítményre. Ezt igazolja az a tény is, hogy a Toon mellett a Manchester Utd. és az Inter is érdeklődik. A játékos vételára 7 millió font körül lehet, de a nagyobb csapatok érdeklődése feljebb is nyomhatja ezt az árat.

Debuchy a következőt mondta az átigazolási terveivel kapcsolatban: " Nekem az az elsődleges, hogy a Newcastle-be igazoljak, de az Inter is érdeklődik irántam. Ami biztos, hogy távozni szeretnék a Lille csapatától, és szeretnék felfedezni egy másik bajnokságot."

Természetesen a Lille csak abban az esetben engedi el játékosát, ha megtalálta a megfelelő utódát. Rudi Garcia a Lille menedzsere a következőket mondta az átigazolásról: " Amennyiben nem találunk új játékost, abban az esetben Debuchy kitölti a szerződését."

Természetesen ez a francia válogatott jobbhátvédnek ez a fajta hozzáállás nem igazán nyerte el a tetszését és kifakadt a Lille vezetőségének viselkedése ellen: " Tíz, tizenöt játékos van kinézve a posztomra, de egyik esetben sem történik semmi, bízok benne, hogy ez változni fog, de ez elszomorít és zavar engem."

Eléggé rossz úton jár a csapat, ha egy távozni szándékozó játékost próbálnak maradásra bírni. Ami a legszebb az egészben, hogy Debuchy a Newcastle-t favorizálja. Ebben nem kis szerepet játszik az a tény, hogy Cabaye a legjobb barátja és a középpályás beszélte rá a védőt, hogy igazoljon a Newcastle-be. Ez kettő dolgot is jelent, és mind a két dolog nagyon hízelgő a Toon szempontjából. Első az, hogy Cabaye jól érzi magát és szívesen ajánlja a klubot a barátjainak, aki az Inter érdeklődése ellenére is nálunk szeretne játszani. A másik dolog, hogy Cabaye is valószínűleg maradni fog, hiszen nem csábítaná ide a barátját, ha ő közben el akarna menni. Így nagyobbak a reményeink, hogy meg tudjuk tartani a francia válogatott középpályásunkat, akit a héten beválasztottak a Premier League legjobb új igazolások kezdő csapatába, ezzel is elismerve a nagyszerű teljesítményt.

A másik igazolási pletykánk amivel ma foglalkozni fogunk Andy Carroll esete, akivel kapcsolatban azok a hírek kerültek napvilágra, hogy vissza szeretnénk igazolni. Az is szóba került, hogy megvesszük, de azt is kilátásba helyezték, hogy kölcsönben fog visszatérni csapatunkba.

Shearer úgy gondolja, hogy nagyszerű dolog lenne, ha Andy visszatérne nevelő egyesületébe, mivel a csatár Anglia egyik legjobbja, és mindenféleképpen erősítést jelentene a Szarkáknak.

Brendan Rodgers a Liverpool új menedzsere nem számol Andy Carrollal az új csapat kialakításánál, így szeretnének megszabadulni a horror összegért megvásárolt csatártól. Elég furcsa, hogy egy 35 millió fontot érő játékostól 18 hónap elteltével meg akarnak szabadulni, de ez már nem a mi gondunk. Mivel a Liverpoolban Carroll elég gyengén teljesített, így ez a dolog érthető, de mindenki tudja, hogy Andy többre képes, mint amit a Vörösöknél ki tudott hozni magából. Ezt bizonyítja az is, hogy amíg nálunk játszott, akkor a legjobb mesterlövészek között tartották számon a csatárt.

A kölcsönvételi tárgyalások azért is fulladtak kudarcba, mert a nagyon tudatosan gazdálkodó Mike Ashley (Newcastle tulajdonos) csak a játékos fizetésének felét lenne hajlandó kifizetni a kölcsönbe érkező játékosnak, így a másik felét a Liverpoolnak kellene fizetni. Ashley és Shearer is úgy gondolja, hogy ez jó ajánlat a Liverpool számára, hiszen ha Andy megtalálja nálunk az elhagyott góllövő cipőjét, és visszaviszi a Vörösökhöz, akkor nagyon nagy erőssége lehet a Liverpoolnak. Ennek ellenére a Liverpool szeretné eladni a játékost, aki iránt a West Ham és az AC Milan is érdeklődik.

Shearer és több angol szakértő szerint a legjobb döntés Andy részéről az lenne, ha visszatérne a Newcastle-be, ahol ismerik őt, ahol nagy játékos lett, és ahol nyugodtan tud koncentrálni a játékra, hiszen haza térne...

Miután a kölcsönvételi ajánlatunkat visszautasította a Liverpool vezetősége, így 12 millió fontos megvásárlási ajánlatot tettünk, amit ugyancsak visszautasítottak. Most egy 16 millió fontos ajánlatot szándékozunk tenni, de a Liverpool kijelentette, hogy 20 millió font a minimális ár, amiért hajlandó lenne elengedni a játékost.

Bármennyire is jó csatár volt nálunk Carroll 20 millió fontot nem ér a játékos, még akkor sem, ha másfél évvel ezelőtt 35 millióért igazolt el tőlünk. Azt is közre játszhat az átigazolási árban, hogy Demba Ba-t a Liverpool is szívesen látná a soraiban, így egy esetleges játékoscsere is számításba jöhet, de ezzel egyáltalán nem járna jól a Newcastle, bár ha Ba amúgy is távozna, akkor jobb lenne, ha csatárra cserélnénk, hiszen a keretben Ba távozásával csak Cissé maradna, aki képes lehet azon a magas szinten gólokat lőni, amivel a Newcastle a top négyben tud végezni. Ezt a top négyes célt, Coloccini a csapatunk kapitánya is lenyilatkozta.

Ehhez viszont komoly erősítésre lesz szükségünk és természetesen a legnagyobb kincseink megtartására.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik