Pardew évértékelője

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.05.16. 19:05
Címkék
Néhány nappal a bajnokság vége után Alan Pardew máris a következő szezonon gondolkozik. Annak ellenére teszi ezt, hogy az előző évek legnagyobb...

Néhány nappal a bajnokság vége után Alan Pardew máris a következő szezonon gondolkozik. Annak ellenére teszi ezt, hogy az előző évek legnagyobb sikerét érte el a csapattal, azaz sikerült megszerezni az 5. helyet a bajnokságban, amivel Európa Liga szereplést is kiérdemeltük. Olyan csapatokat sikerült magunk mögé utasítanunk, mint a Chelsea és a Liverpool.

Pardew mester tudja, hogy a következő évben sokkal nagyobb lesz az elvárás a csapattal szemben, és ezeknek az elvárásoknak megfelelően kell teljesíteni. Ahhoz, hogy hasonlóan eredményes szezont tudjanak produkálni és mellette a nemzetközi sorozatban is maradandót tudjanak alkotni sokkal több olyan játékosra lesz szüksége a csapatnak, akik teljesítményükkel ténylegesen a csapat segítségére lehetnek.

A szezon végére letisztult, hogy 13-14 olyan játékosunk van, akiket minden fajta színfájdalom nélkül lehet játszatni.

A szezon végi kezdő csapat nagyjából így nézett ki:

Ez a kezdő volt februártól a legtöbbször pályán. Szezon végére Simpson helyett Perch szállt be, és számomra a szezon végi teljesítménye nem okozott csalódást, de kimagaslót nem tudott alkotni.

A leggyengébb tagja ennek a keretnek egyértelműen kiderült, hogy Williamson. Szinte nem volt olyan meccs, amikor ne követett volna el hibákat, amiből az ellenfél ne szerezhetett volna gólt, gólokat.

A fent felsoroltakon kívül meg kell még említeni Shola Ameobit, aki sokszor szállt be csereként, és néha tényleg hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, de ő is inkább a múltja miatt játszik már a csapatban. Guthrie, Gosling és Obertan a szezon végére halványabb teljesítményt mutattak, nem is kerültek be túl sokszor még csereként sem a pályára.

Ryan Taylornak szerintem ez egy igazán jó szezonja volt, nem feledve a Sunderlandnek rúgott óriási, döntő jelentőségű gólját, amivel saját otthonukban tudtuk megalázni a Fekete Macskákat. Természetesen a csapat egyik nagy erőssége, Steven Taylor is, aki decemberi sérülését követően nem tudott a csapat rendelkezésére állni, de ha játszik, akkor szerintem legalább 6 ponttal többel zárunk a végelszámolásban, az pedig BL-t ért volna. Természetesen a sportban, mint ahogy sehol máshol sem számolnak a HA faktorral. Annyi bizonyos, hogy Steven Taylor is a jók közé sorolható.

A fent felsoroltakat igazolja az is, hogy Pardew mester a keret megerősítését tervezi, ami nem meglepő. Annak ellenére, hogy a csapat 19 győztes mérkőzéssel zárta a bajnokságot nem elégedett a védelemmel. Az is igazán hízelgő, hogy 15 olyan mérkőzést játszott a csapat, amin még gólt sem kaptak, ennek ellenére a gólkülönbségünk mégis csak 5-ös.

Menedzserünk tudja, hogy a hátvédsort meg kell erősíteni, mert az nem lehet, hogy egy-egy játékos sérülés miatt kiesik és nincs a helyére olyan, akin ne mennének el meccsek.

Mesterünk azt is mondta, hogy a szezon során szerzett 19 győzelem egy nagyszerű alapot képez a következő szezonra, ahol szeretne 21 győztes meccset kivívni. Azt is mondta, hogy nem szabad megnyugodniuk a jövőre kell koncentrálniuk és keményen kell dolgozni, ami meghozza majd a kívánt eredményt.

Látva Pardew alázatát és elkötelezettségét nagyon bizakodó vagyok a jövővel kapcsolatban, remélem ez a munkamorál ragadós lesz és ilyen komolyan fogják venni a játékosok is a következő szezont, ami esetleg párosul azzal, hogy nem akarnak majd elmenni a csapattól.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik