Newcastle-i tranzakciós lista

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.05.20. 22:05
Címkék
Folyamatosan olvashatjuk a sport lapokban, hogy a nagy csapatok kiket szeretnének megszerezni, de nem nagyon van szó a Newcastle-ről. Ami egy részről...

Folyamatosan olvashatjuk a sport lapokban, hogy a nagy csapatok kiket szeretnének megszerezni, de nem nagyon van szó a Newcastle-ről. Ami egy részről jó, hiszen nem mennek el a meghatározó játékosok, másrészről annyira mégsem jó, hiszen nem hallunk arról, hogy érkezhetnek-e további meghatározó játékosok.

Nézzük a saját átigazolási listánkon kik szerepelnek:

Danny Simpson - Megint visszautasította azt a szerződés hosszabbítási tervet, amit a csapat a jobb bekkünk elé tett, mivel a benne foglalt összeget nem tartotta megfelelőnek. Azt mondta, hogy nagyon szereti a csapatot és nagyon szeretne maradni, hiszen nem is kívánhatna többet egyetlen egy focista sem, mint azt, hogy hetente 50.000 elvakult szurkoló szorítson a csapatért. Ennek ellenére ha a klub nem hajlandó megfelelő fizetést ajánlani, akkor el kell hogy menjen a csapattól. Szerintem ez egy elég szomorú hozzáállás egy olyan játékostól, akinek a legnagyobb előnye az, hogy a gólvonalról szépen tud menteni. Sajnos aki látta a Newcastle meccsek többségét, akkor az látta, hogy a jobb oldalon sebezhető volt a védelem, valamint a támadásokhoz sem tudott soha csatlakozni. Williamson után Simpson az a játékos szerintem, aki a legkönnyebben pótolható a szezon végén sikeres sorozatot véghezvivő csapatból.

Yacine Brahimi - A 22 éves támadó középpályás egy lehet azon játékosoknak, akik érkezhetnek a nyáron a csapat megerősítésére. A 22 éves játékos a Rennes csapatában fiatal kora ellenére 48 alkalommal lépett már pályára és szerzett 9 gólt. A játékos tehetségét az is bizonyítja, hogy a Real Madrid és az Arsenal is szeretné megszerezni a fiatal játékost. Ha valaki iránt ilyen klubok érdeklődnek, akkor azért arra érdemes odafigyelni. Ami a Newcastle malmára hajthatja a vizet, hogy Sylvain Marveaux tavaly a Rennes csapatában játszott, így nem lesz számára teljesen ismeretlen helyzet, valamint Marveaux biztosan nagy hatással lesz majd a fiatal játékosra. Érdemes megnézni a videót.

Mathieu Debuchy - A Lille jobb hátvédje a Manchester Utd-nál is a kívánság lista élén áll, így nagy versenyfutás lesz a játékosért. A Newcastle-nek azért van némi esélye, mert tavaly legigazoltuk Cabaye-t, aki Debuchy egyik legjobb barátja. Sajnos a vételárnál könnyen a Newcastle fölé lehet licitálni, bár a 6,5 millió fontos vételár nem akkor horror összeg, de egy jobb bunkóért szerintem Ashley nem lesz hajlandó fizetni.

A régi idők slágerei hátvéd posztra még mindig aktuálisak. Nagyon kellene 2-3 igazán jó hátvéd, és a szezon során rengeteg megoldás került napvilágra, lássuk címszavakban azokat a játékosokat, akiket szóba hoztak a Newcastle-el: Nathaniel Clyne (Crytal Palace), Yanga-Mbiwa (Montpellier), Erik Pieters (PSV), Jan Vertonghen és Toby Alderweireld (Ajax), Douglas (Twente).

Fiatalok a felnőtt csapatba kerülésével nem is foglalkozunk, mert ha Kádár Tamás nem került fel a felnőtt keretbe, pedig a Reserve csapat kapitánya volt, akkor nem tartom valószínűnek, hogy bárki más felkerülhetne.

Vurnon Anita - Tioté neve sok nagy klubnál felmerült, de Tioté távozásáról egyenlőre nem szólnak a hírek. A Newcastle játékosmegfigyelői ennek ellenére máris készítettek néhány B tervet. Az egyik ilyen terv, hogy megszerzik Vurnon Anitát az Ajaxból. Mivel Tioté is a holland bajnokságból jött, így az ottani játékosmegfigyelők tudják, hogy megfelelő helyettese lehet-e Anita Tioténak, higgyünk neki, hiszen olyan játékosokat figyeltek ezek a szakemberek, mint Demba Ba, Papiss Demba Cissé, Yohan Cabaye, Cheick Tioté, Hatem Ben Arfa és Davide Santon. Anitáról nem sok olyan videót találtam, amiben a nagyszerű védekező középpályás erényeit villantja meg, de néhány gólját azért összeszedte az AjaxTV. A technikai képzettsége és a gyorsasága azért ezen videóból is kiderül.

Demba Ba - Sajnos nem csak érkezőkről vannak híreink, a lehetséges távozók névsorát erősíti Demba Ba, aki ingyen jött a nyáron. A szerződéséből még két év hátra van, de mint ismeretes a szerződésében van egy 7 millió fontos záradék, ami azt eredményezi, hogy ha Demba Ba el szeretne menni és valaki hajlandó érte rongyos 7 milliót kifizetni, akkor a játékost el kell engedni. Ha jók az információim, akkor a szerződése nem csak ezt a 7 milliós klauzulát tartalmazza, hanem azt is, hogy az átigazolási díjának az 50%-a játékost illeti. Tehát a Newcastle legjobb esetben is 3,5 millió fontot fog kapni a házi gólkirályáért. Sajnos Papiss Demba Cissé érkezésével a csatár kikerült a reflektorfényből, mivel Cissé 13 gólja mellett Bának csak egyet sikerült szereznie. Pardew ennek ellenére kulcsfontosságú játékosnak tartja és nem szeretné elengedni. Olyan kluboknak keltette fel az érdeklődését, mint a Chelsea, Tottenham és a legújabb információk szerint az Arsenal, aki Robin van Persie pótlására szeretné megszerezni a csatárunkat.

Amint látható a legtöbb hír a védelem megerősítését célozza, amin nem lepődünk meg. A legtöbb játékost most is a francia valamint a holland első osztályból szeretnénk megszerezni, ahonnan úgy tudunk játékosokat igazolni, hogy azok ne kerüljenek 10 milliókba, fizetési igényeik se verdessék a csillagos eget, de mégis magasan kvalifikált játékosok legyenek. Ami nagy szerencsénk, hogy a francia első osztályból folyamatosan kerülnek ki jobbnál-jobb játékosok, de mégis minden évben újabb sztárok kerülnek elő, és így igen nívós bajnokságban edzőknek a fiatalok. Ez is mutatja, hogy a bajnokságuk igen erős, érdemes lesz odafigyelni nyáron a francia válogatottra is.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik