Coppa Italia - Döntőben

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.05.11. 22:05
Címkék
A végére kicsit nyögvenyelősen, de ott van a csapat a döntőben. A Palermo tegnap már kiharcolta a fináléba jutást. Nem lesz egyszerű meccs...

A végére kicsit nyögvenyelősen, de ott van a csapat a döntőben. A Palermo tegnap már kiharcolta a fináléba jutást. Nem lesz egyszerű meccs, de nézzük mi volt ma este.A végére kicsit nyögvenyelősen, de ott van a csapat a döntőben. A Palermo tegnap már kiharcolta a fináléba jutást. Nem lesz egyszerű meccs, de nézzük mi volt ma este.

Az odavágón sikerült megnyugtató előny szerezni Sztankovics bombájával, így itthon egészen nyugodtan, kicsit talán a kelleténél defenzívebb csapatot küldött ki Leo. Eto'o mellett Pazzini, mögöttük pedig Hardzsa lett volna a felelős az irányításért. Direkt a feltételes mód. A marokkói srác, valljuk be, hajtásban, futásban, akarásban, szerelésben, mindenben, ami lényegében akarati tényezőkön áll, jobb, mint egy támadást megszervezni, irányítani tudó.

Az odáig rendben volt, hogy nála kötöttek ki a labdák a középpályán, de se meglódulni vele, se érdemben azt továbbítani egyszer sem sikerült. Kritikus pillanatokban alibi passzok, a megkísérelt meredek szituációk pedig rendre a kukában, vagy az ellenfélnél landoltak. Semmi gond a sráccal egyébként, egy kieső csapat ellen egy sorral hátrébb. Viszont feltehetőleg Leo arra is bazírozott, hogy egy passz csak pontosan csúszik majd le a lábáról illetve ha még ez sem jön össze, zavarja meg a labdakihozatalokat, zavaró repüljön már az ellenfél térfelén.

Lényegében ez gyémántnak akart mutatkozni, csak hát sokszor 4-2-3-1 lett belőle, ugyanis Eto'o-Hardzsa-Zanetti nem egy ízben egy vonalba húzódtak, pontosan Pazzini mögött és a Mariga-Cambiasso duó előtt. Innen is látszik, hogy Leo nem igazán akart forradalmi támadófocit. Ennyi védekező és statikus ember a Mancini-éra fénykorában volt egyszerre a csapatban. Apropó Mariga, a kenyai MMA pozitív, igen pofás játékkal rukkolt elő. Szerelt, szabályosan taszított, második hullámban átlőtt, okosan löbbölt a tizenhatosra, szépen ugratott ki, csak lestünk, hogy ez az ember ül reménytelenül a kispadon egy kerek éve. Amit ma előadott azt a Fifaban a játékoskeresőben csak úgy hívják, hogy a Középpálya Királya. Ki az a Montolivo?

Továbbá érdekes volt, hogy a védelem relatíve nyugodt üzemmódban működött. Chivu középen sallangmentesen hozta magát, Lucio pedig maga a középhátvéd fogalom mértékegysége. Chivu mondjuk - saját hibáján kívül - megúszott egy pirosat, de talán nem volt annyira egyértelműen utolsó emberes falt. Mindenesetre a román IFA ma este egyszer sem fulladt le olyan csúnyán, mint szokott.

Egy közepes találkozó volt, helyzetek itt helyzetek ott, komoly veszély nélkül. Egy kontra akció után, egy rosszul sikerült beívelés következtében Eto'o-hoz keveredett a labda, aki okosan Perrotta(?) lába között passzolt a hosszú sarokba. Szerencsés és egyben klasszis megoldás volt. 58. perc 1-0. Montellának köszönjük, hogy több mint egy órát várt Vucinic behozatalával, ugyanis onnantól kezdve egyértelműen veszélyesek lettek. Sikerült is az egyenlítés, egy oldalról beívelt labdát Borriello Luciót lefejelve kb. 5 méterről a hosszúba fejelt góljával egalizált 84. perc 1-1. Egy darabig meleg volt a pite, még egy góllal már a farkasok mentek volna a döntőbe. Egy kontrából a végén Milito (akit a Nord nagy hangrobbanással köszöntött) kapott egy tipikus Militós szituációban labdát, most kifele húzta meg, amivel meg is verte Juant, aki a beadást megakadályozván próbált is közbe avatkozni, csak pont a Herceg sípcsontját sikerült eltalálni. A bíró nagyvonalúan kirúgást ítélt, pedig akkor ha nem tizi, akkor Militónak jár a sárga. Na mindegy. Summa Summarum sikerült megtartani az eredményt, az Inter ezzel Olasz-Kupa döntős. A Palermo nem lesz egyszerű eset.

Julio Cesar 8 - Remekül védett, bravúrok, magabiztos volt.

Maicon 7 - Sokat jött fel, voltak jó labdái, hátul sem volt komoly gond. Kb 3,5-szer jobb irányító lenne, mint Hardzsa.

Lucio 7 - A gólnál komolyat hibázott, de hát istenem. Ma is jó volt, mint mindig.

Chivu 6,5 - Na mi van öregem, olvastad a cikket, hogy el leszel adva? Rendben volt, meglepő.

Nagatomo 6,5 - Ezt már szeretem. Ha nem tudod megállítani azt embert, szabálytalankodj, de csak okosan. Jó húzás volt a kis japót idehozni.

Cambiasso 7 - Rendben volt, néha kicsit lemaradt de megbízható volt.

Mariga 8 - Nem volt eszméletlenül jó, csak meglepő volt, hogy tud olyanokat is amiket ki sem nézne belőle az ember. Például az okos, tértölelő, pontos labdák - egy új skill az ő repertoárjában számunkra. Bár a padról elég nehéz jól indítani, valljuk be...

Zanetti - 1000

Kharja 5,5 - Amihez nem kell ész és technika, az jobban megy. Nem volt nagy öngól kölcsönbe elhozni, amennyit tudott, segített. Nem túl sok, de legalább valami.

Eto'o 9 - Szokásos veszélyes játék, klasszis gól. Kicsit önző, de hát ki nem lenne az ő szituációjában.

Pazzini 6,5 - A kaputól átlagban 40 méterre nem jöttek elő a lesipuskás erényei, de egy ziccert szó szerint összeverekedett magának, csak sajnos kimaradt.

Milito 6,5 - Egy tizit kiharcolt, manapság már ez is valami. Jövőre várjuk vissza a kicsit már koros, de igazi El Principét. A pontszám a megelőlegezett bizalom jele.

Motta 4 - Zökkenőmentesen vette át Hardzsa helyét. Nagyjából ugyanannyi pontos labdája volt.

Leonardo 8 - Kicsit óvatos volt a lelkem, de teljesen érthető, egyetlen címszerzési lehetőség idén, neki ráadásul az első lesz. Sikerült ez a lényeg, ott a csapat a döntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik