Inter - Lazio 2-1 - A szív diadala

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.04.23. 18:04
Címkék
Beharang nélküli összefoglaló, ilyen is van. Nyertünk, nagyot küzdött a csapat, ráadásul a fordulót gyakorlatilag még Moratti sem bundázhatta...

Beharang nélküli összefoglaló, ilyen is van. Nyertünk, nagyot küzdött a csapat, ráadásul a fordulót gyakorlatilag még Moratti sem bundázhatta volna le jobbra. Ennek ellenére továbbra is öngyilkos merénylet lesz Leonardót megtartani évvégén.

Az első 20 perc eléggé kiegyenlített volt, a Lazio egy gondolattal veszélyesebb volt az Inter pedig többet birtokolta a labdát. Pont azon kezdtem gondolkodni hol van Hernanes, hogy el van tűnve Zanetti és Maicon között, mikor ziccer labdát adott Zaratének akit Julio Cesar elsodort, piros, tizenegyes, 22.perc. Tűz nincs valahol? Esetleg.

Zarate értékesítette a tizenegyest az ismét értelmes megmozdulás nélkül lecserélt Milito helyére beállt Castellazzival szemben. A bűn gyenge védelmünk tudatában, a táblázatra való pánikszerű pillantások közepette több gólos vereséget vizionált az ember, ezekben a percekben. De nem így lett. A Lazio visszavett tempóból az Inter pedig a szimpatikus, az életért küzdő kis csapat szerepében, szó szerint elkezdett igyekezni a meccs megmentése érdekében. Több kisebb-nagyobb helyzet után Sneijder egy gyönyörű szabadrúgásból egalizált, ez is maradt az eredmény a szünetre.

A második félidő érdemleges eseményeit, egy kisebb Inter helyzet közben megsérülő Stankovic cseréje nyitotta, Mariga váltotta. Egy perc sem kellett, Zanetti az oldal vonal mellett küzd a labdáért előre fele kotorja csak úgy nagyjából Eto'o felé aki előtt az előnyösebb helyzetben lévő Biava egyszerűen elcsúszott, Eto'o már is ziccerben elhúzza a kapus mellett a labdát 2-1. Kész a meglepetés. Tegyük hozzá rászolgált a csapat, ritkán látott lelkesedést és tartást tanúsítottak, az elég sok megpróbáltatással járó időszak közepette. Volt egy nagyobb helyzete a Lazionak Floccari labdáját Ranocchia vágta ki a gólvonalról, akinek nem ez volt az egyetlen nagy mentése, de az egy az egyekben továbbra is rendre Ő húzza rövidebbeket, Zaratéval szemben mondjuk nem nehéz, de akkor is. Pár perc múlva Mauri tett az Inter kedvére, Nagatomo ellen egyből pirosat ért a törlesztése, szépen apránként az Inter visszakapta a meccset.

A Lazio próbálkozott a hátralévő időben, de az Internek is voltak veszélyes kontrái Eto'o több alkalommal is, a nehezén már túl volt, de a végén rossz megoldást választott. Maiconnak volt egy okos emelése, de Muslera szépen védett. Az Inter megtudta tartani az előnyét a végére, Kozaknak volt még egy nagy helyzete, de nem jártak sikerrel a világoskék sasok. Az Inter azáltal, hogy a közvetlenül előtte álló Napoli is kikapott Palermóban illetve a Lazio és az Udinese is lejjebb szakadt a táblázaton, visszaszerezte második helyét és újra kezében van a sorsa, hogy legalább a bajnoki ezüst meg legyen, ebben a néhol csúfosra sikeredett szezonban.

Julio Cesar 0: Óriási ostobaságot nem követett el a kiállításánál, kiszolgáltatott helyzetbe hozta védelem mint ebben a szezonban számtalanszor, lendületben elsodorta Zaratét. Nem akart szabálytalankodni. Előtte nem volt védeni valója, nem igazán van mint értékelni a mai napon rajta. Pihenhet a Cesena ellen, talán nem is árt majd neki.

Castellazzi 8: A tizit nem tudta kiszedni, de jól védett, volt egy két nagyobb mentése is. Várjuk a folytatást.

Maicon 7: Védekezésében - mint az egész csapatnak - vannak hibái, de lelkes volt ma küzdött, hajtott. Ilyenkor bizonyítja, hogy nincs vele komoly baj.

Lucio 8: Óriási tanár, ma is jó volt, nélküle nagy bajban lenne a csapat.

Ranocchia 7: Voltak nagy mentései és a szokásos bizonytalankodásai is megvoltak, összességében ma jó volt.

Nagatomo 7: Jó vétel volt, hajt, küzd, megy előre, nincs komoly hibája hátul sem, rendben van a kis szamurájunk.

Zanetti 7: Szokásos túrás és egy szerencsés gólpassz.

Stankovic 6: Megsérült, nem játszott semmi extrát, hozta magát.

Mariga 5: Nem volt komoly hibája, kicsit ráérősen játszik.

Cambiasso 7: Jó volt ma Ő is, sokat hajtott, küzdött, igazából Ő a mi csapatkapitányunk. Kiugróan jó nem volt, mára viszont ennyi elég volt.

Sneijder 8: Kicsit nyúzott mostanság a mi kis karmesterünk, de egy tanári szabival beleadta a klasszisát a három pont felébe.

Obi 6: Teljesen rendben volt a mai teljesítménye is, nyugodtan játszhatna többet. Kész játékos.

Milito 0: A kiállítás miatt hamar le kellett jönnie. Szinte labdába sem ért, képtelenség kiugratni, elég aggasztó ami vele van.

Eto'o 8: Az egyetlen veszélyes támadónk, néha kicsit önző, de nélküle sehol nem lennénk valószínűleg.

Leonardo 7: A védelem gyakorlatilag debütálásként összehozott egy tizenegyes-piros kombót, egy komolyabb ellenfél ellen elment volna a meccs. Mindenesetre ma győzött a csapat, lehet az Ő lelkesítése miatt, lehet nem, a lényeg a győzelem, azt meg nem szokás megmagyarázni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik