Gyász: Ikon. Hős. Legenda – Gerd Müllertől búcsúzik a futballvilág

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.08.15. 16:30
null
Gerd Müller 75 éves korában hunyt el (Fotó: Lothar Matthäus/Instagram)
Mint arról beszámoltunk, 75 esztendős korában elhunyt a Bayern München és a német labdarúgás ikonikus figurája, a Bundesligában hét gólkirályi címet szerző, 1970-ben Aranylabdával díjazott Gerd Müller.

Herbert Hainer, a Bayern München klubelnöke megrendülten és szuperlatívuszokban beszélt a legendás futballistáról.

„Ő volt minden idők legnagyobb csatára. A Bayern ma nélküle nem lenne az a klub, amelyet mindannyian szeretünk. Az emléke örökre velünk marad” – jelentette ki.

Véleményéhez csatlakozott Oliver Kahn ügyvezető is: „Igazi legenda ő utolérhetetlen eredményekkel, amelyek mindig ott maradnak a Bayern és a német labdarúgás történetében."

Enrico Albertosi, az olasz válogatott korábbi kapusa, aki az 1970-es – NSZK-bronzéremmel zárult – világbajnokság elődöntőjében két gól kapott Müllertől, elmondta: „Igazi fenevad volt. A 16-oson belül semmit sem bocsátott meg, a legkisebb hibát sem engedhettük meg magunknak. Mindig készen állt a gólszerzésre.”

TOVÁBBI REAKCIÓK

„Az FC Barcelona őszinte részvétét fejezi ki minden idők egyik legemblematikusabb futballistája, Gerd Müller családjának és barátainak.”


„Nyugodj békében, Gerd Müller!” – üzente az RB Leipzig.


„Ikon. Hős. Legenda” – írta az Instagramon a közös képeik alá Lothar Matthäus.



„A Borussia Dortmund is gyászolja Gerd Müllert. Meghajlunk a Bundesliga történetének egyik legnagyobb játékosa előtt, akire örökké emlékezni fogunk. Gondolunk a családjára, feleségére és rokonaira”
– érez együtt müncheni riválisával a BVB.



„A DFB minden idők egyik legnagyobb német futballistáját gyászolja. Nyugodj békében, Gerd Müller. Gondolunk a feleségére és a családjára”
– írta a Német Labdarúgó-szövetség.

„Csatlakozunk a futballvilághoz, mi is gyászoljuk Gerd Müllert, a sportág igazi ikonját. Gondolataink a családja és a barátai körül forognak”
– olvasható a Bundesliga angol nyelvű Twitter-oldalán.



„A futball elvesztette egyik hatalmas alakját. Legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki a müncheni barátainknak és a Müller családnak ebben a nehéz időszakban. Nyugodj békében, Gerd!”
– írta ki a Manchester United a Twitter-oldalára.

A korábbi angol válogatott csatár, Gary Lineker a példaképeként emlegette a német gólzsákot.

„Gyerekként imádtam nézni, rengeteget tanultam tőle. Azóta sem láttam senkit, aki ilyen veszélyes lett volna a büntetőterületen belül” – írta Lineker a Twitter-csatornáján.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik