Bayern: Gulácsiék edzője lesz Hans-Dieter Flick utódja – hivatalos

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.27. 10:46
null
Nagelsmann lesz a Bayern új trénere (Fotó: Getty Images)
Az RB Leipzigtől érkező Julian Nagelsmann lesz a Bayern München új vezetőedzője – jelentette be hivatalos oldalán a német rekordbajnok. A jelenlegi tréner, Hans-Dieter Flick másfél hete közölte, hogy szerződése felbontását kéri, és az idény végén távozni szeretne a bajoroktól.

 


A Bayern bejelentése szerint a most 33 éves szakemberrel 2026 nyaráig szóló megállapodást kötöttek, miután elfogadták az együttest az előző kiírásban triplázásig vezető (bajnoki cím, Német Kupa- és Bajnokok Ligája-győzelem) Hans-Dieter Flick kérését, és a 2023-ig érvényes szerződés lejártát 2021 júniusára módosították.

Nagelsmann ezer szállal kötődik Münchenhez és Bajorországhoz, ezt az fcbayern.de is hangsúlyozza.

A játékoskarrierjét 2008-ban, mindössze 21 évesen befejező szakember az FC Augsburgban kezdett futballozni, majd a Bayern városi riválisánál, az 1860 Münchennél lett profi 2006-ban. Edzői pályafutását szinte visszavonulása pillanatában elkezdte, 2016-ban a Bundesliga történetének legfiatalabb vezetőedzője lett, amikor kinevezték a Hoffenheim élére, ahonnan 2019 nyarán állt tovább. Az RB Leipziget az első idényében BL-elődöntőig vezette, a bajnokságban a Bayern és a Borussia Dortmund mögött harmadik lett. A jelenlegi idényben második helyen áll a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató csapattal.

„Julian az edzők új generációját képviseli. Bár fiatal, már most rendkívüli karrier áll mögötte. Meggyőződésünk, hogy Juliannal építhetünk az elmúlt évek sikereire” – mondta a Bayern elnöke, Herbert Hainer, aki egyúttal köszönetet mondott a csapatot 2019 őszén, idény közben átvevő Hansi Flicknek mindazért, amit a klubért tett az elmúlt másfél évben.

Nyáron Nagelsmann váltja Hans-Dieter Flicket (Fotó: AFP)
Nyáron Nagelsmann váltja Hans-Dieter Flicket (Fotó: AFP)

Az igazgatótanács nevében Oliver Kahn kívánt további sok sikert Flicknek, aki nagy valószínűséggel a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.

„Julian ötéves szerződése megmutatja, mennyire azonosul a Bayern filozófiájával. Meggyőződésem, hogy együtt nagyon sikeresek leszünk majd."

A sajtóhírek szerint Flickkel kifejezetten feszült viszonyban álló sportigazgató, Hasan Salihamidzic könnyű tárgyalásról beszélt.

„A megbeszélések nagyon együttműködőek, konstruktívak voltak. Meggyőződésem, hogy jól szórakozunk majd együtt."

A Bayern bejelentése erre ugyan nem tér ki, de sajtóhírek szerint a Leipzig csak kivásárlási ár ellenében engedte el edzőjét: Nagelsmannért a Bild információi szerint világrekordot jelentő 30 millió eurót kért a lipcsei klub. Ezt német lapértesülések szerint sikerült 20 millióra alkudni…

A Leipzig anno 5 millió euróért vásárolta ki a sinsheimi szerződéséből.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik