Kompany és az új Bayern-szabályok: pénz helyett az idejükkel bünteti a játékosokat

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.09. 19:00
Aston Villa v Bayern Munich - UEFA Champions League - Villa Park
Vincent Kompany új szabályokat vezetett be (Fotó: Getty Images)
A Bayern&Germany a hivatalos X-csatornáján a Bildre hivatkozva írt arról, hogy a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München nyáron kinevezett vezetőedzője, Vincent Kompany új szabályokat vezetett be a klubnál.

Kompany eltörölte a pénzbüntetést. Merthogy eddig ezzel szankcionálták azokat a labdarúgókat, akik késnek az edzésről. A pontatlan érintettnek ehelyett legalább addig a pályán kell maradnia, mint az edzőnek – a játékosok általában 13 órakor indulnak el a délelőtti edzés után, Kompany ezzel szemben 16 óráig marad. A Bild szerint ezt a szabályt nagyra értékeli a klubvezetőség.

Akadnak olyan játékosok, akik a videóelemzésről késnek, ebben az esetben Kompany úgy döntött, hogy az érintett nem is vehet részt a foglalkozáson.

A 38 éves tréner külön Whatsapp-csoportban küldi el a labdarúgóknak az adott meccsnapi keretet, de a felállást nem közli velük. Ha kényes döntést hoz, akkor az érintett játékost előzetesen külön, szóban tájékoztatja erről – így történt ez Leon Goretzka esetében is, aki a Bundesliga harmadik fordulójában nem került be a keretbe.

Az edzőként korábban az Anderlechtet és a Burnleyt irányító szakember júliusban vette át a Bayern München irányítását, azóta kilenc mérkőzést játszott a csapat, ezeken az összecsapásokon hat győzelem, két döntetlen és egy vereség a mérlege. A német bajnokságot 14 ponttal vezeti, az új BL-ben két forduló után három ponttal a 15. helyen áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik