Dárdait megelőzve fejelt gólt Zivzivadze, de nyert a Hertha

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.26. 14:57
Budu Zivzivadze hiába szerzett gólt, csapata kikapott a Herthától (Fotó: facebook.com/KarlsruherSC)
A 2. Bundesliga 10. fordulójában a Hertha BSC két magyar válogatott játékosával, Dárdai Mártonnal és ifjabb Pállal a soraiban 3–1-re nyert az eddig még veretlen Karlsruher SC otthonában.

 

A német másodosztályban 8. helyen álló Hertha BSC Dárdai Mártonnal a kezdőcsapatában látogatott a 2. helyezett Karlsruhéhez és a 19 éves algériai Ibrahim Maza góljával már a 9. percben megszerezte a vezetést. Az ebben a bajnoki kiírásban eddig veretlen hazaiak a folytatásban kihagytak egy tizenegyest, Wanitzek a kapufát találta el, majd szabadrúgásból is lőtt egy kapufát. 

Nem sokkal a szünet előtt azonban így is egyenlíteni tudott a KSC. Wanitzek bal oldali beadását Dárdai Mártont megelőzve kilenc méterről a grúz válogatott Budu Zivzivadze fejelte a kapuba. A tavaly januárban Fehérvárról szerződtetett, korábban Újpesten és Mezőkövesden is futballozó csatár ezzel a találattal a bajnokság góllövőlistáján beérte a hét találattal élen álló Robert Glatzel (Hamburg), Isac Lidberg (Darmstadt) kettőst.

A 2. félidő elején azonban megint a Hertha szerzett gólt, ráadásul gyorsan kettőt is, eldöntve ezzel a meccset. Előbb Deyovaisio Zeefuik lábáról pattant be a labda a kapuba egy bal oldali szögletet követően, majd a jobb oldalon, a leshatárról kilépő Florian Niederlechner pörgette el a labdát a kifutó kapus mellett.

Az egymás után a második meccsét megnyerő Herthában ifjabb Dárdai Pál a 75. percben lépett pályára csereként, míg öccse végigjátszotta a mérkőzést.

2. BUNDESLIGA
10. FORDULÓ
Karlsruhe–Hertha BSC 1–3 (Zivzivadze 45+3., ill. Maza 9., Zeefuik 49., Niederlechner 58.) 
Hertha: Dárdai Márton kezdett, a 72. percben sárga lapot kapott, ifjabb Dárdai Pál a 75. percben lépett pályára.
TOVÁBBI EREDMÉNYEK A 10. FORDULÓBÓL
Elversberg–Hamburger SV 4–2 
Schalke 04–Greuther Fürth 3–4
1. FC Köln–Paderborn 1–2
Nürnberg–Regensburg 8–3
Az állás:  1. Fortuna Düsseldorf 20 pont (9 mérk.), 2. Paderborn 19 pont (+5 gk), 3. Karlsruhe 19 pont (+4) ... 5. Hertha BSC 17 pont

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik