Dárdai Mártonnak bundesligás kérője is van, de a védő kivárásra játszik – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.14. 16:20
Dárdai Márton (Fotó: Getty Images)
Számos klub érdeklődését felkeltette Dárdai Márton, a német másodosztályban (2. Bundesliga) érdekelt Hertha BSC magyar válogatott védője, aki az Eb-n alapembere volt a nemzeti csapatnak – írja a Berliner Kurier.

 

A 22 éves játékos szerződése 2025 nyarán jár le, így a képlet egyszerű: a Hertha vagy meghosszabbítja szerződését, vagy még ezen a nyáron túlad a magyar bekken – ellenkező esetben ugyanis Dárdai ingyen távozna a fővárosiaktól.

A játékos szándéka egyelőre nem ismert – édesapja, Dárdai Pál a hétvégén azt mondta, ő sem tudja, mi a válogatott védő szándéka –, de a Berliner Kurier úgy tudja, hogy Dárdai kivárásra játszik, s a téli szünetben hozna csak döntést a sorsáról. A Herthánál nevelkedő játékos szeretne feljutni az élvonalba csapatával, s ha karácsonykor lát esélyt arra, hogy erre sor kerüljön, akkor meghosszabbítja szerződését – az más kérdés, hogy a klub hajlandó-e vállalni a rizikót.

Dárdainak a személyes szempontból jól sikerült Eb alaposan felvitte az ázsióját, így számos csapat szeretné a soraiban tudni. Eddig hivatalosan a Bundesliga mögöttünk hagyott idényét a 11. helyen záró Augsburg érdeklődött felőle, de vélhetően hamarosan más klubok is megjelennek a horizonton.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik