2. Bundesliga: megvan a Hertha új vezetőedzője – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.06. 18:53
Cristian Fiél már alá is írta új szerződését (Fotó: herthabsc.com)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) szereplő Hertha BSC csütörtökön hivatalos honlapján jelentette be, hogy Dárdai Pál távozása után Cristian Fiél lett a csapat új vezetőedzője.

A 44 éves szakember legutóbb az 1. FC Nürnberget irányította, új csapatával 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá – derült ki a Hertha hivatalos honlapján közzétett tájékoztatásból.

„Olyan edzőt kerestünk, aki bátor, támadó futballt játszik és már rendelkezik Bundesliga kettes tapasztalattal. Cristian tökéletesen passzolt filozófiánkhoz támadóstílusával, valamint közvetlen és őszinte modorával. Nagyon örülünk, hogy a következő idényben ő lesz a vezetőedzőnk” – mondta el a szerződés aláírását követően Benjamin Weber, a berliniek sportigazgatója.

Az előző idényben a másodosztályban a 9. helyen végző Hertha ügyvezető elnöke, Thomas E. Herrich is csatlakozott a sportigazgató véleményéhez, és méltatta az újonnan kinevezett szakembert: „Cristian személyében megtaláltuk az ideális jelöltet. A tulajdonságai közé tartozik az is, hogy tudja fejleszteni a fiatal játékosokat, és a Bundesliga másodosztályát már mindenkinél jobban ismeri.”

Cristian Fiél 2019-ben, a Dynamo Dresdennél mutatkozott be edzőként, majd 2021-től két éven át a Nürnberg második csapatát irányította. Tavaly került az első csapathoz, amellyel az előző idényt a 12. helyen fejezte be a második vonalban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik