Bundesliga: nyáron távozik Gulácsi poszttársa – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2024.05.15. 15:37
Sajtóhírek szerint Janis Blaswich nyáron távozna Lipcséből (Fotó: Imago Images)
A Sky Sports német kiadásának értesülései szerint nyáron távozik a német élvonalbeli RB Leipzigtől a magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter poszttársa, Janis Blaswich.

A 33 éves kapus Gulácsi Péter 2022 októberi keresztszalag-szakadása után lett az RB Leipzig első számú kapusa, teljesítményét pedig nem érhette panasz, ugyanis az előző kiírásban 37 mérkőzésen 41 gólt kapott 13 kapott gól nélküli meccs mellett.

Blaswich a mostani idényt is jól kezdte, olyannyira, hogy Julian Nagelsmann még a német válogatott tavaly novemberi keretébe is meghívta.

Gulácsi Péter felépülése után január végén visszaesett Blaswich teljesítménye, s három mérkőzésen kapott kilenc gól után kikerült a csapatból, s csak a Bayern München elleni meccsre tért vissza.

A Sky Sports német kiadása úgy értesült, hogy az egyébként 2026 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkező Blaswich a nyári átigazolási időszakban távozna az RB Leipzigtől, mert a következő idényben szeretne kezdő kapus lenni, a klub pedig megfelelő ajánlat esetén elengedné őt.

A lipcseiek egyébként már korábban szerződtették a KRC Genk fiatal belga tehetségét, Maarten Vandevoordtot, aki nyáron csatlakozik a csapathoz.

Egyébként nem csak Blaswich jövőjével kapcsolatban merültek fel kérdések, ugyanis a napokban Fabrizio Romano olasz transzferguru Gulácsi Péter kapcsán írt arról, hogy élvonalbeli angol klubok figyelik, más kérdés, hogy a német Sky szerint a magyar kapus 2025 nyaráig szóló szerződésében van egy egyéves hosszabbítási opció. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik