Sajtóhírek szerint Nagelsmann egyre közelebb a Bayernhez való visszatéréshez

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 10:00
Sajtóhírek szerint Julian Nagelsmann egyre közelebb áll a Bayern Münchenhez való visszatéréshez (Fotó: Getty Images)
A Sky Sports német kiadása átigazolásokra szakosodó újságírójának, Florian Plettenbergnek az értesülései szerint Julian Nagelsmann egyre közelebb áll ahhoz, hogy visszatérjen a Bayern Münchenhez.

Julian Nagelsmann valamivel több, mint egy évvel ezelőtt, március végén viharos körülmények között távozott a Bayern Münchentől, ám a szakember menesztése megosztotta a bajorok öltözőjét, ráadásul Thomas Tuchel nem tudta megfelelő útra terelni a csapatot, s már csak egy esélye maradt, hogy trófeát szerezzen, de ahhoz a csapatnak meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját.

Miután Thomas Tuchel nemrég bejelentette, hogy nyáron távozik a Bayerntől, azonnal elkezdődtek a találgatások, ki legyen az utódja. Bár sokan a Liverpool által is kiszemelt, a Bayer Leverkusent hétvégén története első bajnoki címére vezető Xabi Alonsót tartották a legesélyesebb és legmegfelelőbb jelöltnek, a spanyol úgy döntött, hogy még egy évet biztosan marad a gyógyszergyáriaknál.

Emiatt a Liverpoolnak és a Bayernnek is új jelölt után kell néznie, s noha mindkét csapatnál versenyben van a posztért a Brightonnál évek óta kiváló munkát végző Roberto De Zerbi, mindkét klubnál csak második számú jelöltnek számít, a „vörösöknél” Rúben Amorim, a bajoroknál pedig Tuchel elődje, Julian Nagelsmann tűnik jelenleg befutónak.

A Sky Sports német kiadása átigazolásokra szakosodó újságírója, Florian Plettenberg arról számolt be, hogy Nagelsmann egyre közelebb áll a Bayernhez való visszatéréshez. Plettenberg úgy tudja, hogy a felek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, s a német válogatottat az Európa-bajnokság végéig vezető 36 éves szakember három- vagy négyéves szerződést írhat alá.

Plettenberg újabb posztjában arról írt, hogy a Bayern tavaly kinevezett vezetőségi tagjai meg vannak győződve arról, hogy Nagelsmann a megfelelő edző a Bayern megújításához, ugyanakkor segítője, Sandro Wagner maradna a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) kötelékében.

Plettenberg egyébként megemlítette azt is, hogy a Bayernnél Nagelsmann és De Zerbi mellett a vezetőedzői posztra jelölt még az Aston Villát vezető Unai Emery is.

SZAVAZÁS

ÖN KIT LÁTNA SZÍVESEN A BAYERN MÜNCHEN KISPADJÁN?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik