Bundesliga: bejelentette búcsúját Sallai Rolandék edzője

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 11:21
Christian Streich (Fotó: Getty Images)
Az idény végén távozik a Freiburg vezetőedzői posztjáról Christian Streich – jelentette be hétfőn a klub. Streich több mint 12 éve irányítja a freiburgi labdarúgócsapatot; a Bundesligában pillanatnyilag csupán egyetlen olyan edző dolgozik, aki régebben van mostani hivatalában, mint ő.

„Nagyon nehéz szívvel hoztam meg a döntést, hogy a következő idénytől már nem én leszek a Freiburg vezetőedzője. Ez a klub az életem, elmondhatatlanul hálás vagyok a támogatásért, az itt töltött nagyszerű időszakért. Jó ideje gondolkodom ezen a lépésen, és most jutottam el oda, hogy kimondjam: huszonkilenc év elteltével elérkezett az új kihívások ideje” – kommentálta döntését Christian Streich.

A szakember 1995-ben lett a Freiburg ifjúsági csapatának edzője, azóta a klub alkalmazásában áll, 2011 decembere óta az első csapat vezetőedzőjeként dolgozik, európai kupaindulások, Német Kupa-döntő fémjelzi útját. Ő az egyesület történetének második leghosszabb ideig hivatalban lévő vezetőedzője elődje Volker Finke (1991–2007) után.

A döntés bejelentésekor Streich 4463 napja van a hivatalában, ezzel az ötödik az egy klubnál eltöltött időt tekintve a Bundesliga történetében. Élvonalbeli mérkőzéseinek száma 383, a jelenlegi mezőnyben ezzel ő a rangelső – írja a liga hivatalos honlapja; az örökrangsort Otto Rehhagel vezeti 493 Werder Bremen-meccsel.

A Freiburgot annak idején játékosként is erősítő 58 éves edző utolsó hazai bajnoki mérkőzésén, május 11-én a Heidenheim lesz az ellenfél, az egyetlen olyan német profi futballcsapat, amelyiknek edzője még régebben van a posztján, mint ő; Frank Schmidt 2007 óta edzi a heidenheimi csapatot, ám neki a mostani csupán az első idénye az élvonalban.

A Sallai Rolandot és kölcsönjátékosként Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg pillanatnyilag a kilencedik helyet foglalja el a tabellán.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik