Gyász: „Egy labdarúgó, akit mindenki utánozni akart” – reakciók Beckenbauer halálára

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 10:32
null
Franz Beckenbauer vasárnap hunyt el (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi sajtó megrendülten, nagy tisztelettel búcsúzik Franz Beckenbauertől, a világ labdarúgásának meghatározó alakjától, aki vasárnap hunyt el, 78 éves korában.

 

Az 1974-ben játékosként, 1990-ben pedig szövetségi kapitányként világbajnok Franz Beckenbauer halálhírét hétfőn közölte a családja.

NAGY-BRITANNIA

The Telegraph: Franz Beckenbauer: a középhátvéd poszt megújítója és a futball legnagyobb gondolkodója. A nagy nyugatnémet kapitány halálával a labdarúgás elvesztette a globálisan televíziós szupersztárokká vált játékosok generációjának utolsó képviselőjét.

The Guardian: Franz Beckenbauer tökéletes labdarúgó és győztes tréner volt. Neki volt minden idők legjobb és legjellegzetesebb beceneve, és akárcsak kortársához, a kerékpáros Eddy „Kannibál” Merckxhez, hozzá is tökéletesen illett a Császár becenév.

Daily Mail: Akik ismerték, a kiváló játékára, a kiemelkedő futball-intelligenciájára, az eleganciájára fognak emlékezni, és arra a felbecsülhetetlen tudásra, amely a vele folytatott beszélgetésekből áradt.

SPANYOLORSZÁG

Marca: Soha nem volt hozzá hasonló játékos, korábban és később sem. Az örök császár alakja összehasonlíthatatlan.

Mundo Deportivo: A Császár, több generáció határokon átnyúló bálványa és egy labdarúgó, akit mindenki utánozni akart.

FRANCIAORSZÁG

Le Parisien: Franz Beckenbauer mindig a sport halhatatlanjai közé tartozik majd.

OLASZORSZÁG

La Repubblica: Búcsú Franz Beckenbauertől; egyike a múlt kevés játékosának, aki a mai futballban is megállta volna a helyét.

La Gazzetta dello Sport: Valószínűleg a futballtörténelem legjobb söprögetője volt az után, hogy középpályásként kezdte a karrierjét.

AUSZTRIA

Kronen Zeitung: A futball-legendára, aki játékosként és edzőként is világbajnok lett, Bécsben ragadt rá végleg a Császár becenév. 1971-ben történt: a Bayern az Austria Wien ellen játszott barátságos mérkőzést, ennek keretében egy osztrák fotós fényképet készített róla I. Ferenc József császár mellszobra mellett.

Kurier: Elhunyt Franz Beckenbauer: a futball elvesztette császárát.

SVÁJC

Blick: Sokk a barátoknak, az ismerősöknek és a szurkolóknak.

Tages-Anzeiger: Sikert és eleganciát hozott a németeknek. Minden hőstörténetben főszereplő volt: Franz Beckenbauernek minden játszva sikerült. Könnyedségében az a német volt, aki valójában nem is létezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik