MLS: Forsberg távozik Lipcséből, a tengerentúlon folytatja

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2023.12.14. 19:10
null
Emil Forsberg az Egyesült Államokban is leteheti a névjegyét (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-ligában (MLS) szereplő New York Red Bulls sajtóhírek szerint megerősítette, hogy Emil Forsberg, az RB Leipzig svéd válogatott játékosa hamarosan csatlakozik az együtteshez.

 

Korábban már portálunkon is írtunk arról, hogy a 32 éves középpályás nemet mondott a lipcseiek szerződéshosszabbítási ajánlatára, amely 2027-ig kötötte volna őt a német együtteshez. Ezzel szinte egy időben az MLS-ben érdekelt (igaz, az idén már nem, hiszen a rájátszás első körében búcsúzott a sorozattól), ugyancsak a Red Bull-csoporthoz tartozó New York Red Bulls jelezte, szívesen látná soraiban Forsberget.

Úgy tűnik, karácsonyi ajándékként meg is köttetik az üzlet, sajtóhírek szerint ugyanis a New York Red Bulls mindenben megállapodott a Lipcsével az átigazolás részleteiről. Eszerint Forsberg 2026 nyaráig írhat alá új csapatához, ahol januártól vehetik majd számításba.

Forsberg a lipcseiek egyik legrégebbi motorosának számít, még 2015 januárjában szerződött a klubhoz, így – többek között Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal karöltve – tevékeny részt vállalt az élvonalba jutásából és a későbbi sikerekből. A svéd játékos lipcsei etapja előtt a Malmőben és szülővárosának csapatában, a Sundsvallban szerepelt. A válogatottban 86-szor lépett pályára, és 21 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik