Bayern: Ez még mindig az FC Hollywood – Matthäus kiakadt

Vágólapra másolva!
2023.10.19. 13:48
null
Lothar Matthäus (Fotó: Getty Images, archív)
A Bayern München legendája, az aranylabdás Lothar Matthäus élesen bírálja a bajor klubot, ahogy az a személyi döntéseket kommunikálja a médiában.

 

 


Lothar Matthäus nem először fogalmazott meg kritikát a Bayern Münchennel szemben. Ezúttal a Bildnek nyilatkozott annak kapcsán, hogy a klub tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness a napokban egy televíziós műsorban azt mondta, az előző idényben nem váltotta volna le Julian Nagelsmannt Thomas Tuchelre.

„Ez még mindig az FC Hollywood. Azt gondoltam, a klubnál tanultak a múlt hibáiból, de úgy tűnik, ez nem így van – reagált Hoeness szavaira a húsz évvel ezelőtt a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Lothar Matthäus a Bildnek. – Az ilyen megszólalások nem tesznek jót a hangulatnak és teljesen fölöslegesek. Ha én edzőként hallottam volna Hoeness nyilatkozatát, akkor megkérdeztem volna magamtól: ha az előző edző jobb volt, mint én, akkor mit keresek én itt? Ez bizalmatlanságot szül.”

Matthäus arról is elmondta a véleményét, hogy Tuchel nemrég panaszkodott a keret minőségére.

„Közvetve azt mondta, hogy nem kapott elég jó keretet, nem teljesültek olyan kívánságai, mint Kyle Walker és Declan Rice szerződtetése. Ezzel előre megvédte magát, ha nem alakulnak jól a dolgok, tud mire hivatkozni” – idézte az abendzeitung-muenchen.de Matthäus szavait.

A Bayernnél a feszült helyzetet az is okozza, hogy a csapat jelenleg a 3. helyen áll a Bundesligában, igaz, hét fordulót követően a hátránya csak két pont a vezető Bayer Leverkusen mögött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik