Bayern München: káosz után K. und K.?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.07.21. 17:53
null
Menne (Fotó: <strong><a href="https://phongthaydo.football/bayern-munich-quan-tam-chieu-mo-harry-kane/">phongthaydo.football</a></strong>)
A mostani lehet korunk legforróbb nyara, és igaz ez a labdarúgásra is, ahol a topligák topcsapatai úgy szórják a pénzt, mint... Na, annyira azért nem, de legalább úgy, mintha nem is holnap, de holnapután és azután sem lenne. Németországban a Bayern München teszi, amit tenni szokott. De akadnak azért meglepetések is Münchenben!

 

Mint rendesen, a bajnoki cím elhódítása után a Bajnokok Ligája-elsőség a cél a BAYERN MÜNCHENNÉL. Így volt ez az előző nyáron is...

Egy közel 100 millió eurós beruházás keretein belül érkezett a Matthijs de Ligt, Sadio Mané, Mathys Tel, Ryan Gravenberch, Nusszair Mazraui ötös, majd télen a Yann Sommer, Daley Blind, Joao Cancelo trió – a nyáron gyakorlatilag lecserélték Robert Lewandowskit Manéra, az ingyen távozó Niklas Sülét De Ligttel pótolták, és a jó áron eladott tehetséges fiatalok (Tanguy Nianzou, Marc Roca, Chris Richards, Omar Richards, Joshua Zirkzee) helyére kicsit drágábban tehetséges fiatalokat vettek. Télen a lesérült Manuel Neuert kellett pótolni, illetve tettek egy kísérletet Cancelóval.

De Ligt a Kicker szerint a Bundesliga legjobb középső védője, de Mané 38 mérkőzésen 18 kanadai pontot hozott a konyhára, az utolsó 13 bajnokiján csak 3-at, az utolsó 4 BL-mérkőzésén pedig egyet sem. Blindet és Cancelót már el is engedték, Tel és Gravenberch kiegészítő ember volt, Mazraui, ha lehetőséget kapott a bajnokságban, jól játszott, a BL-ben a fontosabb mérkőzéseken nem lépett pályára, a Sport Bild szerint megkapta az útilaput.

És a végeredmény... Márciusban távozott Julian Nagelsmann, és ugyan a bajnoki cím némi szerencsével meglett, de dicstelen véget ért Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic müncheni vezetői karrierje is.

A Német Kupából kiütötte őket a legjobb nyolc között a Freiburg (Münchenben), a BL-ben a PSG-t ők tanácsolták el tavasszal, de a Manchester Cityvel látványosan nem bírtak (idegenben nulla három, odahaza egy egy).

A könnyedén megszerzett bajnoki cím után a nyáron egyértelműen a BL-re erősítenek – szokták írni ilyentájt, de ez most nem gilt. Thomas Tuchel és a posztján megerősített technikai igazgató, Marco Neppe, a vezérigazgató Jan-Christian Dreesen no és a mindenható Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge páros nem fog unatkozni ezen a nyáron, ha igazán ütőképes csapatot akarnak összehozni.

Sőt, lett időközben új sportigazgató! Papíron csak szeptember elsején kezd Christoph Freund, de ami ennél is érdekesebb, hogy az RB Salzburgtól szerezték meg az ott 2006 óta dolgozó szakembert, nyilván nyitnak Münchenben az RB-féle stratégia felé. Az előző tíz évben az ifiből felkerültek közül csak Jamal Musiala számít igazi erősítésnek, magasabban jegyzett játékos pedig csak a még 2016-ban eladott Pierre-Emile Höjbjerg.

Most okos, előre lezongorázott erősítésekkel kezdtek: a lipcsei középső és jobb oldali középpályás, Konrad Laimer már „régi nóta”, az RB végül nem engedte el olcsón sem tavaly, sem a télen, mert amikor éppen egészséges volt, alapembernek számított Lipcsében. Visszatért Manchesterből kölcsönből poszt- és honfitársa, Marcel Sabitzer, aki a szakértők szerint nem sokáig marad Münchenben.

 

Ingyen érkezett a 29 éves portugál bal oldali mindenes, Raphaël Guerreiro, ő Dortmundban 224 mérkőzésen 90 kanadai pontot szerzett, és mindössze 14 sárga lapot kapott, piros lapot egyszer sem. Az előző bajnokságban 27 mérkőzésen 16 kanadai ponttal jeleskedett, mindenképpen nagy fogás: Laimer játékjogának értéke a Transfermarkt szerint 28, Guerreiróé 20 millió euró.

Nagelsmann megszerzése az évi tízmillió eurós fizetése és az aláírási összeg nélkül legalább ennyibe került (a fiatal mesterért anno 20, mások szerint 25 millió eurót plusz bónuszokat fizetett a Bayern a Lipcsének), a kirúgása pedig még 27-30 millió euróba, és a stábja is kapott 5 millió eurót.

Visszatért súlyos sérülése után Manuel Neuer, és visszatért Monacóból egy közepesen sikerült idény után Alexander Nübel, aki biztosan nem akar kispadozni (többen is érdeklődnek iránta, de a klubja visszavételi opcióval adná csak el), és nyilván Sommer is maradna a kezdőben. Az ő kivásárlási ára 9 millió euró, a legnevesebb kérője az Inter.

Lassan kihaló szakma a karmestereké, a volt német U-, de már amerikai felnőttválogatott Malik Tillman sokat fejlődött a Rangersnél, a liga legjobb fiatalja lett, 17 kanadai pontot a neve mögé íratva 42 fellépésen. A balszélső Gabriel Vidovic és a támadó mindenes Arijon Ibrahimovic ellenben még vár a nagy áttörésre.

A jelenlegi kerettel is lehet nagyobb célokat kitűzni, hát még egy világklasszis középcsatárral és egy kiváló középső védővel...

 

De Ligt után lett egy újabb világklasszis-ígéret középső védője a klubnak, Kim Min Dzsének csak 50 millió euróban állapították meg a kivásárlási árát tavaly a nápolyiak, ez komoly hibának bizonyult, le is csapta a magas transzferlabdát a Bayern. Kim a Bundesliga harmadik legdrágább védője lett a 80 millió euróért vett Lucas Hernández és De Ligt (67) után, megelőzve Dayot Upamecanót (42.5), Benjamin Pavard-t és Mats Hummelst (35-35). A fizetése évi 17 millió euró lesz bruttóban, ez közel négyszer annyi, mint Olaszországban. Az ügynökei megelégedtek holmi 15 millió euróval a munkájuk ellenértékeként (a Bayern tavaly 35 millió euró körüli összegeket fizet ki a játékosügynököknek).

A Kim-korszakot előjelezte Lucas Hernández eladása, érte 45 milliót utalt most a PSG, és ötmillió a bónusz – érdekes módon Hernández nemcsak a legdrágább müncheni vétel lett, de a legdrágább eladás is, és ha egyetlen eurócent is befolyik utána Párizsból, akkor megelőzi a most vele holtversenyben álló Robert Lewandowskit.

Kim megszerzése után nyíltan Harry Kane-re koncentrálhat a sokfejű Bayern-vezetőség, a Sport Bild kész tényként kezeli az ék leigazolását, külön nagy cikket szenteltek neki, egy másikat meg az őt felfedező edzőnek.

Röviden összefoglalva: ha a Tottenham hajlandó eladni a BL-álmait, akkor a Bayern München kész megvásárolni a maga BL-álmait. Kane és londoni elnöke, Daniel Levy között született egy szóbeli megegyezés, egy gentleman's agreement, miszerint az ék távozhat ezen a nyáron egy nem londoni csapatba, ha „jövedelmező ajánlat érkezik”.

Ellenük már bizonyított (Fotó: AFP)
Ellenük már bizonyított (Fotó: AFP)

 

A Bayern első ajánlata 70 millió euróról szólt, de ez csak a tánc nyitányaként értelmezhető. Így is lett: Levy 116 millió eurót kér a csatárért, aki a klubban 435 mérkőzésen lőtt 280 gólt és adott 64 gólpasszt – de egyrészt pár hét múlva a harmadik X-be lép, másrészt jövőre lejár a szerződése, azaz anyagi szempontból megérné most eladni őt. A második, 80 millió eurós ajánlatot is „visszalőtte” Levy, a fent említett német lap esküszik rá, hogy Kane szeretne a Bayerbe igazolni, az őt jól ismerő Tuchel találkozott vele Londonban, és nagy volt közöttük az összhang.

Nyilván a német vezetők nem örülnek, hogy egyre mélyebben kell a zsebükbe kell nyúlni, de mint Uli Hoeness egy nyilatkozatára Lothar Matthäus megjegyezte: „A Bayern München egy évvel ezelőtti Robert Lewandowski-dilemmái most megismétlődnek a Tottenhamnél Kane-nel”.

Sokatmondó, hogy a The Times pénteki cikke szerint nem hajlandó hosszabbítani Kane, akinek ügynöke többet szeretne a mostani 18.5 millió eurós éves alapfizetésnél. Hogy miért?

Kane egy világklasszis csatár.

És ezt vallják Münchenben is, két értelemben is...

Dusan Vlahovics és Lautaro Martínez is jelölt még spanyol és olasz lapok szerint, egyikük sem mozdíthatatlan, Victor Osimhen még drágább lenne, mint Kane (igaz, fiatalabb is), annak meg nem látjuk okát, hogy eladja a Manchester City Julián Álvarezt. A kétszeres német válogatott Mergim Berisha, a nyáron az Augsburg által opciósan megszerzett csatár mellett Romelu Lukaku, Niclas Füllkrug és Randal Kolo Muani nevét is bedobta még a német média.

Sabitzert kölcsönkérte az AS Roma, állítólag 15 millió euróért végleg eladó, Goretzka kérője a West Ham, de azt nem látjuk, miért éppen oda távozna a Bayerntől a 28 éves, ereje teljében lévő középpályás (35-40 millió euróért vihető). Az Atlético Madrid talán jobb eséllyel hívja, a ligán belül nyilván csak Dortmund jöhet neki szóba, a Bild szerint azonban opció a Manchester United és a Liverpool, sőt egy angol újságíró szerint a Chelsea is. Angol és német szakírók szerint vannak a Bayernnek védekező középpályás-kiszemeltjei, ilyen az ajaxos Edson Álvarez, a Cityben alig játszó Kalvin Phillips, a firenzei Szofjan Amrabat, az eindhoveni Ibrahim Sangaré vagy az inkább középső középpályás Pierre-Emile Höjbjerg.

A jónevű The Sun szerint kiszemelt az Aston Villa támadója, Ollie Watkins is! Rasmus Höjlund még csak 20 éves, ő idén futott be az Atalantában, a bajnokságban 11 kanadai pontot szerzett – játékjogának értékét a Transfermarkt 45 millió euróra teszi, és még bőven fejlődőképes.

Federico Chiesáért tavaly is érdeklődött a Bayern, és egy évvel előtte is, ezen a nyáron inkább mozdítható, és spanyol lapok szerint eladó Frenkie de Jong is, de a megszerzése mindenestől majdnem 100 millió euróba kerülne. Sokkal olcsóbb nála Khéphren Thuram, ám a Kicker szerint egy ideje ő a Bayernnél „már nem téma.

Sokkal inkább az Kyle Walker, aki krisztusi korba lépve talán megkockáztat egy müncheni kalandot: Manchesterben kiszorult a kezdőcsapatból, és egy év van hátra a szerződéséből, a német SkySport értesülései szerint ehhez képest 15 millió euróért plusz bónuszokért válthat klubot. A hároméves szerződése részleteire állítólag már rá is bólintott a sokoldalú játékos.

Arijon Ibrahimovic és Gabriel Vidovic is távozhat, a nagy tehetség Paul Wannert kölcsönadják.

Neuer egyelőre nincs 100 százalékos fizikai állapotban, és ne feledjük, a kapuslegenda már 37 esztendős. Nübelt közben félmillió euróért kölcsönkérte a VfB Stuttgart, a Leeds is vinné őt. A kiváló újságíró, a remek bayernes kapcsolatokkal rendelkező Florian Plettenberg szerint a PAOK horvát kapusa, a Dinamo Zagrebben és az Ajaxban is megforduló Dominik Kotarski is kiszemelt a Valenciában az előző idényben berobbanó grúz Giorgi Mamardasvili mellett. Utóbbi többek szerint is túl drága most a münchenieknek.

A Fichajes értesülései szerint a Uniteddel szakító David de Geával is kapcsolatban állnak a müncheniek, sőt lehetett olvasni a marokkói Bunuról és a lengyel Kamil Grabaráról is. A Relevo szerint ugyanis ő lehet a Milánóba távozó Sommer utódja. Kiváló kapus, de a Lazio után a Brentfordban nem sok sót eszik meg Thomas Strakosha, ráadásul csapata a minap 13 millió euróért megvette elé Mark Flekkent is, így egészen biztosan eladó.

 

 

A Kicker szerint a Liverpool rákérdezett Kimmichre a Bayernnél, a tekintélyes lap szerint a játékos már egyáltalán nem mozdíthatatlan, az Arsenal és a Barcelona is érdeklődve figyeli a fejleményeket... Sadio Mané müncheni kalandja egyelőre több okból sem sikertörténet, minden bizonnyal elgondolkodnak a felek az al-Naszr és az al-Ahli Szaúdi érte tett ajánlatot, de az al-Ettifakkal is hírbe hozták. Tavaly 32 millió euróért vették őt, 31 éves, megfelelő ajánlat aligha érkezik érte topligákból, a Kicker szerint a vezetők mér közölték vele, hogy eladják a nyáron. Nem mellékesen évi húszmillió euró fölött keres bruttóban, ezzel rekorder a keretben.

 

A Manchester United és a Juventus után a Manchester City is vinné Pavard-t, aki kétszer annyiba kerül, mit Walker, Gravenberchet az Inter, a Liverpool, a Milan és a Napoli is kölcsönvenné, nyilván valamiféle opciókkal, Telt a Marseille és a Werder Bremen kérte kölcsön, Wannert osztrák és svájci topklubok, Mazrauit a Juventus, Sabitzert és Gravenberchet a Galasaray, Tilmant több angol csapat is.

Sabitzerért 15 millió eurót plusz bónuszokat kér a München, az egyik érdeklődő a Dortmund.

A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 NYARA

FC AUGSBURG
Érkezett:
Mergim Berisha (Fenerbahce, kölcsön után végleg, 4000000 euró), Tim Breithaupt (Karlsruhe, 2500000 euró), Sven Michel (Union Berlin, 950000 euró), Patric Pfeiffer (Darmstadt, ingyen), Finn Dahmen (Mainz, ingyen), Okugava Maszaja (Arminia Bielefeld, ingyen), Phillip Tietz (Darmstadt, 2200000 euró)
Kölcsönből vissza: Frederik Winther (Bröndby), Raphael Framberger (Sandhausen), Maurice Malone (Wolfsberg), Ricardo Pepi (Groningen), Lasse Günther (Jahn Regensburg), Jozo Stanic (NK Varazdin)
Távozott: Felix Götze (Rot-Weiss Essen, kölcsön után végleg, 100000), Daniel Caligiuri (szerződése lejárt), Julian Baumgartlinger (visszavonult), Tobias Strobl (visszavonult), Rafal Gikiewicz (Ankaragücü, i.), André Hahn (szl.), Ricardo Pepi (PSV, 11000000)
Kölcsönbe: Henri Koudossou (Den Haag), Lasse Günther (Wehen Wiesbaden)
Kölcsönből vissza: Kelvin Yeboah (Genoa)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett:
Arthur Soares (América FC, 7000000), Alejandro Grimaldo (Benfica, i.), Granit Xhaka (Arsenal, 25000000), Jonas Hofmann (Mönchengladbach, 10000000), Victor Boniface (Union SG, 20 500 000)
Kölcsönből vissza: Sadik Fofana (Nürnberg), Paulinho (Atlético Mineiro), Gustavo Puerta (Nürnberg)
Távozott: Lennart Grill (Union Berlin, kv.), Daley Sinkgraven (Las Palmas, i.), Karim Bellarabi (szl.), Andrej Lunyev (szl.), Mitchel Bakker (Atalanta, 10000000), Moussa Diaby (Aston Villa, 55 000 000), Kerem Demirbay (Galatasaray, 3 700 000)
Kölcsönbe: Sadik Fofana (Fortuna Sittard)
Kölcsönből vissza: Callum Hudson-Odoi (Chelsea)

FC BAYERN MÜNCHEN
Érkezett:
Konrad Laimer (Leipzig, ingyen), Raphaël Guerreiro (Dortmund, ingyen), Kim Min Dzse (Napoli, 50000000 euró)
Kölcsönből vissza: Alexander Nübel (Monaco), Malik Tillman (Rangers), Gabriel Vidovic (Vitesse), Marcel Sabitzer (Manchester United)
Távozott: Bright Arrey-Mbi (Hannover, kölcsön után végleg, ingyen), Daley Blind (Girona, i.), Lucas Hernández (PSG, 45000000), Marcel Sabitzer (Dortmund, 19 000 000), Sadio Mané (al-Naszr, 30 000 000)
Kölcsönbe: Alexander Nübel (VfB Stuttgart, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Joao Cancelo (Manchester City)

VFL BOCHUM
Érkezett:
Moritz-Broni Kwarteng (Magdeburg, 1100000), Noah Loosli (Grasshoppers, i.), Matus Bero (Vitesse, i.), Lukas Daschner (St. Pauli, i.), Felix Passlack (Dortmund, i.), Bernardo (RB Salzburg, 400 000)
Kölcsönből vissza: Tim Oermann (Wolfsberg), Lys Mousset (Nimes)
Távozott: Jannes Horn (Nürnberg, kv., i.), Silvere Ganvoula (Young Boys, i.), Konsztantinosz Sztafilidisz (szl.), Vasziliosz Lampropulosz (OFI Kréta, i.)
Kölcsönbe: Gerrit Holtmann (Antalyaspor)
Kölcsönből vissza:
Saidy Janko (Valladolid), Pierre Kunde (Olympiakosz), Keven Schlotterbeck (Freiburg), Dominique Heintz (Union Berlin)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett:
Rami Benszebaini (Mönchengladbach, i.), Felix Nmecha (Wolfsburg, 30000000), Marcel Sabitzer (Bayern München, 19 000 000)
Kölcsönből vissza: Thorgan Hazard (PSV)
Távozott: Jude Bellingham (Real Madrid, 103000000 euró), Ansgar Knauff (Frankfurt, kölcsön után végleg, 5000000), Felix Passlack (Bochum, i.), Luca Unbehaun (Verl, i.), Mahmoud Dahoud (Brighton, i.), Raphaël Guerreiro (Bayern München, i.), Anthony Modeste (szl.), Nico Schulz (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Tom Rothe (Holstein Kiel, 350000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:
Julian Weigl (Benfica, kölcsön után végleg, 7180000), Fabio Chiarodia (Werder Bremen, 2000000), Robin Hack (Bielefeld, 1100000), Grant-Leon Ranosz (Bayern München II, i.), Lukas Ullrich (Hertha II, i.), Tomas Cvancara (Sparta Praha, 10500000), Franck Honorat (Brest, 8000000)
Kölcsönbe: Maximilian Wöber (Leeds United, 500 000)
Kölcsönből vissza: Rocco Reitz (St. Truiden)
Távozott: Jordan Beyer (Burnley, kv., 15000000), Marcus Thuram (Inter, i.), Rami Benszebaini (Dortmund, i.), Lars Stindl (Karlsruhe, i.), Jonas Hofmann (Leverkusen, 10000000)

SV DARMSTADT 98
Érkezett:
Andreas Müller (Magdeburg, i.), Fabian Nürnberger (Nürnberg, i.), Fraser Hornby (Reims), Christoph Klarer (Fortuna Düsseldorf, 2000000)
Kölcsönbe: Matej Maglica (VfB Stuttgart)
Távozott: Patric Pfeiffer (Augsburg, i.), Keanan Bennetts (Wehen Wiesbaden, i.), Phillip Tietz (Augsburg, 2200000), Antonisz Makatunakisz (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Magnus Warming (Torino)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett:
Hugo Larsson (Malmö, 9000000), Willian Pacho (Antwerpen, 9000000), Junior Dina Ebimbe (PSG, kv., 6500000), Ansgar Knauff (Dortmund, kv., 5000000), Philipp Max (PSV, kv., 1900000), Omar Marmus (Wolfsburg, i.), Elljesz Szkiri (1. FC Köln, i.), Jessic Ngankam (Hertha, 4000000)
Kölcsönbe: Robin Koch (Leeds United, 500000)
Kölcsönből vissza: Ragnar Ache (Greuther Fürth), Ali Akman (Göztepe), Jens Petter Hauge (Gent), Jérome Onguéné (Salzburg), Igor Matanovic (St. Pauli)
Távozott: Evan Ndicka (Roma, i.), Kamada Daicsi (Lazio, i.), Almamy Touré (szl.), Ragnar Ache (Kaiserslautern, 1 000 000), Djibril Sow (Sevilla, 10 000 000), Diant Ramaj (Ajax, 8 000 000)
Kölcsönbe: Jérôme Onguéné (Servette)

SC FREIBURG
Érkezett:
Junior Adamu (Salzburg, 6000000), Florian Müller (VfB Stuttgart, 1500000)
Kölcsönből vissza: Lino Tempelmann (Nürnberg), Nishan Burkart (Winterthur), Keven Schlotterbeck (Bochum)
Távozott: Kevin Schade (Brentford, kv., 25000000), Mark Flekken (Brentford, 13000000), Nishan Burkart (Winterthur), Nils Petersen (visszavonult), Jonathan Schmid (szl.), Lino Tempelmann (Schalke, 700000), Jong Vu Jong (VfB Stuttgart, 2800000)
Kölcsönbe: Robert Wagner (Greuther Fürth)

1. FC HEIDENHEIM 1846
Érkezett:
Tim Siersleben (Wolfsburg, kv., 500000), Nikola Dovedan (Austria Wien, i.), Benedikt Gimber (Jahn Regensburg, i.), Marvin Pieringer (Schalke, 1800000)
Kölcsönbe: Eren Dinkci (Werder Bremen)
Távozott: Dzenis Burnic (Karlsruhe, i.)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett:
Julian Justvan (Paderborn, 1500000), Florian Grillitsch (Ajax, i.), Marius Bülter (Schalke, 3000000), Szalai Attila (Fenerbahce, 12 300 000)
Kölcsönből vissza: Diadié Samassékou (Olympiakosz), Maximilian Beier (Hannover), Melayro Bogarde (PEC), Marco John (Greuther Fürth), Kasim Adams (Basel)
Távozott: Christoph Baumgartner (Leipzig, 24000000), Stefan Posch (Bologna, kv., 5000000), Sebastian Rudy (szl.), Philipp Pentke (1. FC Köln, i.), Munasz Dabbur (Sabab al-Ahli, 1500000), Lucas Ribeiro (Ceará)
Kölcsönbe: Jacob Bruun Larsen (Burnley)
Kölcsönből vissza: Thomas Delaney (Sevilla), Kasper Dolberg (Nice), Angelino (Leipzig), Eduardo Quaresma (Sporting CP), Justin Che (Dallas)

1. FC KÖLN
Érkezett:
Julian Chabot (Sampdoria, kv., 2500000), Jacob Christensen (Nordsjaelland, i.), Leart Paqarada (St. Pauli, i.), Philipp Pentke (Hoffenheim, i.)
Kölcsönbe: Luca Waldschmidt (Wolfsburg), Rasmus Carstensen (Genk)
Kölcsönből vissza: Noah Katterbach (Hamburg), Jonas Urbig (Jahn Regensburg)
Távozott: Ondrej Duda (Hellas Verona, kv., 2700000), Sebastian Andersson (szl.), Elljesz Szkiri (Frankfurt, i.), Timo Horn (szl.), Jonas Hector (visszavonult), Kingsley Schindler (Samsunspor, i.)
Kölcsönbe: Tim Lemperle (Greuther Fürth), Jonas Urbig (Greuther Fürth)

RASENBALLSPORT LEIPZIG
Érkezett:
Christoph Baumgartner (Hoffenheim, 24000000), Benjamin Sesko (Salzburg, 24000000), Nicolas Seiwald (Salzburg, 20000000), Leopold Zingerle (Paderborn, i.), El Chadaille Bitshiabu (PSG, 15000000), Lois Openda (Lens, 43000000)
Kölcsönbe: Fábio Carvalho (Liverpool), Xavi Simons (PSG)
Kölcsönből vissza: Hugo Novoa (Basel), Tim Schreiber (Holstein Kiel), Ilaix Moriba (Valencia), Alexander Sörloth (Real Sociedad), Angelino (Hoffenheim), Frederik Jäkel (Bielefeld), Tom Krauss (Schalke)
Távozott: Szoboszlai Dominik (Liverpool, 70000000), Christopher Nkunku (Chelsea, 60000000), Josep Martínez (Genoa, kv., 3500000), Konrad Laimer (Bayern München, i.), Örjan Nyland (szl.), Tom Krauss (Mainz, 5000000), Marcel Halstenberg (Hannover, 700000), Alexander Sörloth (Villarreal, 10 000 000), Josko Gvardiol (Manchester City, 90 000 000), André Silva (Real Sociedad)
Kölcsönbe: Tim Schreiber (Saarbrücken), Sanoussy Ba (LASK), Angelino (Galatasaray, 1500000), Fabrice Hartmann (Sligo Rovers)
Kölcsönbe: Frederik Jäkel (Elversberg)

Kölcsönből vissza: Abdou Diallo (PSG)

1. FSV MAINZ 05
Érkezett:
Daniel Batz (Saarbrücken)
Kölcsönbe: Sepp van den Berg (Liverpool)
Kölcsönből vissza: Merveille Papela (Sandhausen), Anderson Lucoqui (Hansa Rostock), Ronaël Pierre-Gabriel (Espanyol), Ben Bobzien (Elversberg)
Távozott: Angelo Fulgini (Lens, kv., 7200000), Finn Dahmen (Augsburg, i.), Aarón Martín (Genoa, i.), Marcus Ingvartsen (Nordsjaelland, 2950000), Marlon Mustapha (Como, 900000), Anderson Lucoqui (Hertha, i.), Ronaël Pierre-Gabriel (Nantes, i.)

VFB STUTTGART
Érkezett:
Serhou Guirassy (Rennes, kv., 9000000), Jovan Milosevics (Vojvodina, 1200000), Maximilian Mittelstädt (Hertha, 500000), Matej Maglica (St. Gallen, 450000), Jamie Leweling (Union Berlin, 200000), Jong Vu Jong (Freiburg, 2800000), Deniz Undav (Brighton, 700 000)
Kölcsönbe: Alexander Nübel (Bayern München, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Roberto Massimo (Académico Viseu), Mohamed Sankoh (Vitesse), Wahid Faghir (Nordsjaelland), Clinton Mola (Blackburn)
Távozott: Florian Müller (Freiburg, 1500000), Tanguy Coulibaly (szl.)
Kölcsönbe: Matej Maglica (Darmstadt), Wahid Faghir (Elversberg), Juan José Perea (Hansa Rostock), Ömer Beyaz (Hatayspor)
Kölcsönből vissza: Tiago Tomás (Sporting CP)

1. FC UNION BERLIN
Érkezett
: Diogo Leite (Porto, kv., 7500000), Mikkel Kaufmann (Köbenhavn, 2700000), Lennart Grill (Leverkusen, kv.), Lucas Tousart (Hertha, 3000000), Benedict Hollerbach (Wehen Wiesbaden, 2 000 000), Alexander Schwolow (Hertha, i.)
Kölcsönbe: Alex Kral (Szpartak Moszkva), David Datro Fofana (Chelsea), Brenden Aaronson (Leeds United)
Kölcsönből vissza: Tim Skarke (Schalke), Tymoteusz Puchacz (Panathinaikosz), Rick van Drongelen (Hansa Rostock), Dominique Heintz (Bochum), Endo Keita (Braunschweig)
Távozott: Sven Michel (Augsburg, 950000), Paul Seguin (Schalke, 750000), Levin Öztunali (Hamburg, i.), Kevin Möhwald (Eupen, i.), Jamie Leweling (VfB Stuttgart, 200000), Rick van Drongelen (Samsunspor, 200000), Niko Giesselmann (szl.)
Kölcsönbe: Tymoteusz Puchacz (Kaiserslautern), Lennart Grill (Osnabrück), Morten Thorsby (Genoa)
Kölcsönből vissza: Timo Baumgartl (PSV)

SV WERDER BREMEN
Érkezett:
Dawid Kownacki (Düsseldorf, i.), Naby Keita (Liverpool, i.)
Kölcsönből vissza: Justin Njinmah (Dortmund II), Nick Woltemade (Elversberg), Nicolai Rapp (Kaiserslautern), Oliver Burke (Millwall)
Távozott: Fabio Chiarodia (Mönchengladbach, 2000000), Yannik Engelhardt (Freiburg II., kv., 900000), Pak Kju Hjun (Dynamo Dresden, 150000), Lee Buchanan (Birmingham City, 1 500 000), Niklas Schmidt (Toulouse, 2 500 000)
Kölcsönbe: Eren Dinkci (Heidenheim)
Kölcsönből vissza: Maximilian Philipp (Wolfsburg)

VFL WOLFSBURG
Érkezett:
Moritz Jenz (Lorient, 8000000), Vaclav Cerny (Twente, 8000000), Cédric Zesiger (Young Boys, 5000000), Tiago Tomás (Sporting CP, 8000000), Rogério (Sassuolo, 5 500 000)
Kölcsönből vissza: Maximilian Philipp (Werder Bremen), Bartosz Bialek (Vitesse), Aster Vranckx (Milan)
Távozott: Marin Pongracic (Lecce, kv., 2000000), , Tim Siersleben (Heidenheim, kv., 500000), Paulo Otávio (al-Szadd, i.), Omar Marmus (Frankfurt, i.), Josuha Guilavogui (szl.), Felix Nmecha (Dortmund, 30000000)
Kölcsönbe: Luca Waldschmidt (1. FC Köln), Bartosz Bialek (Eupen)

Lezárva pénteken reggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik